DOR: MHK - PLZ 4:3p

Dorost po sedmi zápasech prohrál, z Hradce veze alespoň bod

Plzeňští dorostenci skvěle vstoupili do nadstavbové části, na půdě Pardubic zvítězili ve čtvrtek vysoko 8:1. Dnes na tuhle výhru chtěli navázat u souseda z Hradce Králové, kde se včera pro změnu dařilo A týmu Škodovky.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

4:3p
0:0, 2:0, 1:3 - 1:0

Branky a nahrávky: 31. Klíma (Král, Novotný), 36. Hájek (Hendrych, Černý), 52. Novotný (Klíma, Král), 65. Samek (Klíma) – 44. Pittr (Makovec), 47. Úbl (Tolar, Skala), 49. Hofrajtr (Úbl, Slačík).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3, 4:3.

Rozhodčí: Raška - Všetečka, Šesták.

vyloučení
5:3
Využití
1:2
střely na branku
34:36
Diváci
78

Mountfield HK

Petřík (Meišner) – Janeček, Š. Černý, Samek (A), Mráz (A), Burda, Forejtek – Hendrych, Vítek, Král, Páleník, Novotný, Voděracký, Pavlík, Jón (C), Klíma, V. Aschenbrenner, Hájek.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Holubec, M. Černý, Tolar, Kocek, Skala (A), Kamas – Matějka, Pittr (C), Makovec (A), Slačík, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Fehér, Úbl, Titlbach.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 65 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 0 2
Dominik Fábera 0 0 0 -1 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 1 0 1 -2 0
Tomáš Holubec 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 1 1 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 1 0 1 1 0
Tomáš Skala 0 1 1 -1 0
David Slačík 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 0 0
Vojtěch Tolar 0 1 1 -1 4
Matyáš Úbl 1 1 2 -1 0

komentář

První zápase zahrozil plzeňský Jiří Matějka, jeho pokus ale nebyl z kategorie nebezpečných. Následně si Plzeňané zahráli úvodní přesilovou hru v utkání, v té nebezpečně pálil Matyáš Beran, avšak ani on domácího brankáře nepřekonal. Mařík naopak musel být v pozoru po ráně Jiřího Klímy, bezbrankový stav však nadále platil. Nedlouho poté si početní výhodu zahráli i hráči Mountfieldu, po skvělé přihrávce od kapitána Jakuba Jóna ji mohl zužitkovat Marek Mráz, jenž se ocitl v bezprostřední blízkosti k plzeňské kleci, domácí obránce však branku těsně netrefil. Vzápětí nebezpečně střílel Vojtěch Aschenbrenner, avšak on ani Dominik Pavlík puk do sítě nedostali. Úvodní část tak skončila bez branek.

Zkraje prostředního dějství se do samostatného úniku dostal Aleš Hofrajtr, tváří v tvář Petříkovi avšak neuspěl. Nerozhodný stav neprolomil ani David Slačík, který se z čista jasna zjevil sám před brankářem, jeho nadějný bekhendový pokus nicméně maskovaného muže Hradce nepřekonal. Až minutu po polovině utkání se přítomná osmdesátka diváků dočkala první branky. Po chybě v defenzivě Škody ujeli domácí tři na jednoho, Král předložil puk Jiřímu Klímovi, který překonal ležícího Maříka. Záhy Hradec ubránil přesilovou hru soupeře a v rovnovážném stavu udeřil podruhé. Matěj Hájek se dostal do úniku z křídla a svižnou ranou zdvojnásobil vedení Mountfieldu. V poslední minutě ujeli Východočeši ještě jednou do rychlého přečíslení, tentokrát ale vše sami překombinovali.

Indiáni se ve třetí části nechtěli spokojit s výsledkem a již po třech minutách zadělal na drama Tomáš Pittr, který na brankovišiti pohotově dorazil kotouč za Petříka. Plzeň se nevzdala a za necelé čtyři minuty z početní výhody srovnala stav. Puk se přívětivě odrazil k Matyášovi Úblovi, který puk rychlostí blesku napálil pod horní tyčku. A to stále nebylo vše, za další dvě minuty Škodovka skóre dokonce překlopila na svou stranu. Úbl se tentokrát proměnil do role nahrávače, od zadního mantinelu oslovil Aleše Hofrajtra, který si udělal prostor, aby záhy střelou po ledě překonal domácího brankáře potřetí. Avšak ani domácí se nevzdali a dramatické utkání dokázali zanedlouho opět vyrovnat. Jiří Klíma našel křižným pasem v početní převaze volného Adama Novotného, jenž propálil Maříka nečekanou ranou. Závěr utkání si obě mužstva hlídala, zápas tak musel do prodloužení.

Dlouho to vypadalo, že o vítězi budou muset rozhodnout až samostatné nájezdy, avšak v poslední minutě nakonec rozhodli domácí o druhém bodu. Filip Samek vyslal kotouč na Maříka, ten následně nevěděl, kde ho má, domácí útočník ho našel jako první a rychlou dorážkou ho poslal do brány. Ve druhém utkání nadstavby tak získala Škoda jeden bod.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král (Mountfield HK): „Chtěli jsme se trochu revanšovat za poslední zápas s Karlovými Vary, které nás jasně přehrály a my jsme vybouchli. V tomto zápase jsme se chtěli zlepšit, což se nám povedlo. Za dva body jsme rádi, i když jsme chtěli tři. Řekl bych, že jsme předvedli poctivý výkon. Sice to nebylo úplně tak, jak bychom si to představovali, ale dva body s pokorou bereme.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Pro nás to byl zatím asi nejtěžší zápas za poslední dobu. Soupeř byl velmi dobře fyzicky i dovednostně vybaven. Hrálo se nahoru-dolů, byl to pěkný hokej. K vidění bylo hodně šancí. Ve druhé třetině jsme trochu vypadli z tempa a pak jsme se zpátky těžko vraceli. Ve třetí části se nám to povedlo, dokonce jsme se dostali do vedení, jenže jsme ho neudrželi. I takový výsledek však potřebujeme někdy uhrát, abychom se dostali zpátky nohama na zem.