DOR: PLZ - ZLN 9:1

Dorost dodatečně naděloval k Mikuláši, Zlín si odváží pytel devíti gólů!

Poprvé v nadstavbové části se představili plzeňské mladé pušky na domácím ledě. V malé hale přivítali Berany ze Zlína, kteří před duelem čekali na první bod v této fázi sezóny. A nedočkali se ho ani dnes, Škoda po třech prohrách zabrala a zvítězila.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

9:1
3:0, 2:1, 4:0

Branky a nahrávky: 13. Úbl (Beran, Titlbach), 13. Hofrajtr (Matějka, Slačík), 18. Úbl (Titlbach), 33. Beran (Makovec), 34. Matějka (Slačík, Hofrajtr), 47. Klatovský (Prošek, Holubec), 48. Úbl (Beran, Kocek), 54. Klatovský (Makovec, Pittr), 56. Titlbach (Úbl, Kocek) – 28. Vaculík (Klimek, Heš).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 9:1.

Rozhodčí: Turhobr – Štofa, Stacho.

vyloučení
3:4
Využití
3:0
střely na branku
71:25
Diváci
58

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Kamas – Beran, Slačík, Klatovský, Matějka, Úbl, Pittr (C), Fábera, Makovec (A), Hofrajtr, Titlbach.

PSG Berani Zlín

Kowalczyk (Uherek) – Učičář, Mořkovský, Ruml, Sedláček, Lukaštík (A), Paták, Kotala – Pěšák, Klimek (C), Pavlík, Nersta, Heš (A), Valášek, Plšek, Vaculík, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 1 2 3 3 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 1 1 2 1 0
Tomáš Holubec 0 1 1 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 4 0
Antonín Klatovský 2 0 2 0 0
Petr Kocek 0 2 2 3 0
Petr Makovec 0 2 2 1 2
Jiří Matějka 1 1 2 1 0
Tomáš Pittr 0 1 1 0 0
Hynek Prošek 0 1 1 0 2
Tomáš Skala 0 0 0 2 2
David Slačík 0 2 2 2 0
Adam Titlbach 1 2 3 3 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 2 0
Matyáš Úbl 3 1 4 3 0

komentář

Utkání odšpuntoval jedovatou ránou z osy hřiště Adam Titlbach, branku soupeře ale o malý kousek minul. Záhy se pokoušel otevřít skóre Matyáš Beran, avšak ani on si svá měřidla pořádně neseštěloval. Stejný hráč se následně snažil o zakončení ještě jednou, tentokrát jeho střela byla o poznání přesnější, Kowalczyk ji však dokázal vykopnout svým betonem. Nedlouho poté se hosté dopustili faulu ve středním pásmu a nabídnutou situací domácí nepohrdli. Nejprve měl šanci skórovat Tomáš Holubec, jeho rána od modré čáry nicméně skončila jen na horní tyčce. Vzápětí ale Adam Titlbach rozjel rychlou akci u levého mantinelu, krátce za modrou čárou oslovil mezi kruhy Matyáše Berana, jehož ránu dorazil do poloprázdné brány Matyáš Úbl. A z domácí strany to nebylo vše. O deset vteřin později Jiří Matějka našel po rozehrávce Aleše Hofrajtra, jehož přesná rána z předbrankového prostoru opět skončila až za zády brankáře Zlína. V následující minutě se zjevil sám na levém kruhu znovu Hofrajtr, plzeňský forvard ale tentokrát trefil jen boční síť. Matyáš Mařík se dočkal těžkého zákroku až v 17. minutě, kdy proti němu jel sám Adam Klimek, kapitán ševců ale plzeňského brankáře neprostřelil. To modrobílí si z rychlého brejku počínali o mnoho lépe. Matyáš Ůbl se zmocnil kotouče u červené čáry, s pukem dvakrát zamíchal, záhy si to namířil mezi kruhy, odkud rychlým švihem vstřelil svou druhou branku v zápase. Po dvaceti minutách tak vedla domácí Škoda o tři branky.

Na startu druhé třetiny mohli hosté snížit skóre z přesilové hry, ta se jim ale vůbec nepovedla. Naopak posléze měl na druhé straně velkou příležitost Tomáš Pittr, domácí kapitán si sjel od mantinelu až do střelecké pozice, čtvrtou branku svého celku ovšem nevstřelil. Berani následně zaútočili po akci Vaculíka, který se domácí obranou prokličkovat až před Maříka, ten byl ovšem na svém místě. Hrál se svižný hokej, Kowalczyk musel jen o pár vteřin později zasahovat proti výpadu Titlbacha s Beranem. Až krátce před polovinou utkání se Zlín dočkal snížení. Martin Vaculík se opět pustil do velké kličkované a tentokrát pověsil domácímu brankáři puk pod horní tyčku. Škoda ovšem přispěchala s rychlou odpovědí. Petr Makovec na polovině hřiště přihrál Matyášovi Beranovi, který se poté dostal od mantinelu až před gólmana, kterému vymetl všechny pavučiny v bráně. A to stále nebylo vše. O minutu později při dalším rychlém přečíslení oslovil Slačík na středu hřiště Jiřího Matějku, který jen lehce usměrnil kotouč mezi betony brankáře. Modrobílí měli po slepených brankách velký tlak, v další akci Klatovský našel od zadního mantinelu před brankou Adama Titlbacha, ten ale volný prostor netrefil a Kowalczyk stačil zasáhnout. Matyáše Maříka pro změnu zachránila levá tyč. Po čtyřiceti minutách vedli domácí již 5:1.

Berani mohli po pár minutách třetí třetiny snížit, k dispozici měli hned 99 vteřin početní výhody o dva hráče, avšak Plzeňané vše skvěle ubránili. Ševci se vzápětí mohli prosadit ve vlastním oslabení, na Maříka jela hned dvojice protihráčů, avšak gólman Plzně vše zvládl s grácií. A tak se radovali hráči s indiánem na dresu. Hynek Prošek napřáhl na modré čáře, vyražený kotouč poté doklepl do brány Antonín Klatovský. Uběhla pouhá minuta a Škoda opět přidala další branku. Beran našel v útočném pásmu Matyáše Úbla, který se podíval, zamířil a vzápětí skóroval k pravé tyči, čímž dovšil svůj premiérový hattrick v kategorii dorostu. O chvíli později dostal Aleš Hofrajtr skvělý pas do jízdy, forvard Škody zamířil pod horní tyčku, nyní ale bleskově vyletěla do vzduchu také rukavice Kowalczyka. Přesto z další příležitosti už opět mířili do černého, to když indiáni opět využili početní výhodu. Střela Petra Makovce byla jako již tradičně jen brankářem vyražena a Antonín Klatovský byl připraven ve správný čas na správném místě puk dorazit. Necelý pět minut před koncem klepala na dveře již desátá branka. Adam Titlbach se zmocnil u levé tyče puku, bleskově s ním objel branku a následně Kowalczykovi kotouč zasunul u druhé tyče do branky. Více toho už utkání nenabídlo, mladé pušky deklasovaly bezzubý Zlín vysoko 9:1, čímž dala zapomenout na předešlé tři porážky v řadě.


FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Po dvou porážkách bylo důležité, že jsme se zase nastavili zpátky do toho herního nasazení. Pozitivní je, že jsme celý zápas udrželi to, co jsme chtěli hrát, přestože byl Zlín mírně oslabený. Kluci mají v sobě opět dobrý pocit ze hry, dokázali si, že to jde.

Petr Leška (PSG Berani Zlín): „Pro nás velice těžké utkání, Plzeň zaslouženě vyhrála. Domácí byli ve lepší v pohybu, důrazu, zkrátka prakticky ve všem. Pro některé naše kluky to byl dnes vůbec první extraligový zápas v dorostu, takže si prošli zkouškou ohněm.