DOR: PLZ - VIT 4:3sn

Dorost vedl o tři branky, Vítkovice nakonec porazil až po nájezdech

Včera mladé pušky na malé hale zametly se Zlínem, dnes je čekaly v LOGSPEED CZ Aréně Vítkovice, které ve včerejším zápase podlehly Karlovým Varům 1:4. Indiáni si v průběhu zápasu vypracovali již tříbrankový náskok, o ten ale v závěrečné periodě přišli.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

4:3sn
1:0, 2:0, 0:3 - 0:0

Branky a nahrávky: 9. Makovec (Kamas, Klatovský), 21. Beran (Kocek, Titlbach), 30. Klatovský (Makovec, Pittr), rozh. náj. Pittr – 42. Lerch (Matějka, Saxa), 43. Douda (Fasner, Nazad), 52. Fojtík (Man, Matějka).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Rozhodčí: Matoušek – Kaiser, Tuháček.

vyloučení
4:3
Využití
1:1
střely na branku
56:29
Diváci
37

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Kamas, Černý – Klatovský, Slačík, Matějka, Beran, Pittr (C), Fábera, Makovec (A), Hofrajtr, Titlbach, Úbl.

HC Vítkovice Ridera

Vávra (Vilém) – Man (C), Zvejška, Kisza, Vincent Glos (A), Richards, Fojtík, Vítězslav Glos – Saxa, Sedlák, Hofman, Matějka, Fasner, Douda, Nazad, Muroň, Lerch.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 65 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 1 0 1 0 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Dominik Fábera 0 0 0 -1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 1 1 1 0
Antonín Klatovský 1 1 2 1 2
Petr Kocek 0 1 1 1 0
Petr Makovec 1 1 2 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 1 1 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 2
Tomáš Skala 0 0 0 -1 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 0 2
Vojtěch Tolar 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 2

komentář

Utkání načal Tomáš Pittr, který se dostal k odraženému kotouči na levém kruhu, avšak poté těsně minul hostující bránu. Nedlouho poté se hezkou individuální akcí prezentoval Adam Titlbach, který se s kotoučem dostal skrz dva bránicí hráče až před brankáře, tomu ale kotouč do sítě nezasunul. Lépe si nevedl ani Petr Kocek, jenž napřáhl na modré čáře. Až poté se poprvé v utkání měnilo skóre. Petr Makovec dostal puk ideálně do jízdy, následně s ním nabruslil až před branku a gólmana Vávru překonal rychlou střelou pod horní tyčku. Vzápětí měl nabito obránce Vojtěch Tolar, brankář hostujícího celku jeho ránu vykopl svým betonem. Brankář Vítkovic musel být neustále ve střehu, jen o minutu později na něho pelášil sám Adam Titlbach, střelu na vyrážečku si nicméně pohlídal. Hosté pořádně zaměstnali domácího brankáře až v samotném závěru, kdy dostali možnost hrát početní výhodu, rána Saxy z vrcholu levého kruhu avšak v brance neskončila. Po dvaceti minutách vedla domácí Škoda 1:0.

Druhá dvacetiminutovka začala pěkně zostra. Hned po pár vteřinách mohl svou druhou branku vstřelit Petr Makovec, avšak Vávra si svědomitě svou bližší tyč pohlídal. Avšak jen o chvíli později Petr Kocek našel na pravém kruhu ideálně volného Matyáše Berana a ten z voleje trefil poodkrytou část brány. Druhá branky domácí ještě více nakopla, do další příležitosti se dostal opět Makovec, nyní již brankáře dokázal překonat, jenomže jeho ránu zastavila branková konstrukce. Velkou šanci posléze střídala ještě větší šance. Jan Muroň se dostal do úniku, avšak Maříka nepřekonal. Z rychlého brejku zase pelášil na Vávru osamocený Adam Titlbach, avšak ani on prudkou ranou gól nevstřelil. Navýšit domácí náskok se povedlo až v polovině zápasu Antonínu Klatovskému, který bekhendem doklepl puk do sítě, čímž využil domácí přesilovou hru. O pár minut později si Adam Titlbach poctivě počkal za obranou na skvělý pas, následně jel domácí útočník opět sám na gólmana, ale střelou mezi betony nepochodil. Na druhé straně pochytal Matyáš Mařík všechny hostující pokusy, po čtyřiceti minutách tak vedli indiáni již o tři branky.

Závěrečné dějství patřilo hostům. Ti hned ve druhém minutě dokázali snížit, když Matějka naservíroval kotouč před branku, kde ho za záda Maříka doklepl Jiří Lerch. Ani ne o minutu později udělala Škoda před svým brankáře velkou chybu, Jiří Douda byl následně na hraně brankoviště nikým neatakovaný a rychlou střelou pod břevno snížil již na rozdíl jediné trefy. Plzeň byla vývojem zápasu evidentně zaskočena. Domácím se pokoušel následně vrátit dvoubrankový náskok nadvakrát Tomáš Skala, avšak neuspěl. Klid na hokejky nevrátil ani Adam Titlbach, který se přes tři hráče dostal až do zakončení, puk ale vyslal jen do betonu gólmana. Naopak vyrovnání měl na hokejce Markus Saxa, po skvělém pasu mezi kruhy už měl před sebou jen brankáře, Maříka avšak rychlou střelou nepřekonal. Hosté se ale přece jen nakonec dočkali. V početní výhodě po ráně Mana puk vyplaval na brankovišti, kde ho bekhendem za bezmocného Maříka dorazil Matěj Fojtík. V závěru mohla obě mužstva strhnout vedení na svou stranu, avšak gól už nepadl, utkání tak dospělo až do prodloužení.

Do něho vstupovali domácí v přesilové hře, gólu se ale nedočkali. Naopak při rovnovážném stavu pro změnu na druhé straně neuspěl Vincent Glos, který na sebe vzal odpovědnost při rychlém přečíslení dvou na jednoho. A když neuspěl ani v posledních vteřinách Titlbach, musely utkání rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich jako jediný uspěl plzeňský kapitán Tomáš Pittr, který tak přiřkl domácím druhý bonusový bod.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Máme momentálně mírně rozpolcené pocity. Do třetí třetiny jsme nastoupili, tak jak nastoupili. Vlastními chybami jsme si nechali vyrovnat, poté jsme hru srovnali a nakonec zápas nájezdech vyhráli. Musím ale také podotknout, že jsme mohli zápas také nakonec i prohrát. Poslední dva zápasy nám ukázaly, že umíme hrát hokej. Trošku smíšené pocity, ale jsme i spokojení. Škoda té kaňky na začátku třetí třetiny.“

Darek Stránský (HC Vítkovice Ridera): „Bylo to celkem paradoxní utkání. Dvě třetiny jsme byli jasně horším celkem. Jen díky našemu brankáři, který pochytal spoustu střel, bylo utkání po čtyřiceti minutách jen o tři branky. Nicméně pak jsme dali jeden gól, rychle na to druhý a hráčům se hodně zvedlo seběvědomí. Následně se nám podařilo i srovnat, následně i velkou šanci na to utkání otočit, avšak musíme být také pokorní. V nájezdech chytal plzeňský gólman skvěle, nepodařilo se nám překonat ani jednou. Po průběhu utkání je i jeden bod pro nás zlatý.“