DOR: VIT - PLZ

Dramatické utkání dorostu nabídlo jedinou branku, Vítkovice rozhodly v prodloužení

Nový den, nový zápas. Po včerejší prohře ve Zlíně tentokrát zavítaly plzeňské mladé pušky do Ostravy, kde se utkaly s Vítkovicemi. První vzájemný duel vyhráli indiáni na svém ledě až po samostatných nájezdech.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 63. Vincent Glos.
Průběh utkání: 0:0, 1:0.

Rozhodčí: Novotná – Hladík, Veselý.

vyloučení
6:7
Využití
0:0
střely na branku
36:38
Diváci
156

HC Vítkovice Ridera

Vávra (Varga) – Čuba, Zvejška, M. Fojtík, Kisza, Vincent Glos (A), Vítězslav Glos . Nazad, Sedlák, Fasner, Saxa, Douda, Žídek (A), Muroň, V. Fojtík, Hofman, Lerch, Matějka (C).

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skala (A), Tolar, Mašek, Černý, Kocek, Holubec, Kamas – Beran, Pittr (C), Klatovský, Matějka, Pavlák, Úbl, Fábera, Makovec (A), Slačík, Hofrajtr.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 63 36 1 35 97,22 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 2
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 4
Matouš Mašek 0 0 0 0 2
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 2
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
David Slačík 0 0 0 0 4
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 0 0 0 -1 0

komentář

Plzeň začala utkání aktivněji, avšak brankář domácích Vítkovic dlouho zasahovat nemusel. Na druhé straně na Matyáše Maříka zase nevyzrál Sedlák, ani Muroň. Petr Makovec si pro změnu sjel mezi kruhy, avšak taktéž nebyl přesný. Brankář Vávra byl nedlouho poté v další permanenci střel, skvěle ale zasáhl svou lapačkou. Následně šli domácí do čtyř, v přesilové hře pálil Sebastián Pavlák, jeho prudká rána ovšem v brance neskončila. Lépe si nevedl už při rovnovážném stavu Matyáš Úbl, který u pravé tyče trefil jen přesouvajícího se gólmana. Ostravané si vzápětí také vyzkoušeli početní výhodu, Fasnerův pokus avšak nebyl pro hostující branku tak nebezpečný. Úvodní dvacetiminutovka tak branku nenabídla.

Prostřední dějství odšpuntoval svým drzým průnikem Žídek, nakonec ale místo kotouče v brance Maříka skončil on sám. V další šanci už byli domácí opravdu blízko úvodní trefy, maskovanému muži indiánů nicméně pomohla branková konstrukce. V další přesilové hře si našel odražený kotouč opět Žídek, jeho pokus stačil Mařík na poslední chvíli vykopnout svým betonem. V polovině utkání znovu zahrozili i indiáni, výbornou pozici si vypracoval Matyáš Beran, plzeňský útočník ale trefil jen břevno brány. A když se v další příležitosti neprosadil ani Jiří Matějka, tak ve druhé třetině se přítomní fanoušci na stadionu přesné trefy taktéž nedočkali.

V poslední třetině jako první zahrozil Aleš Hofrajtr, po jeho střele se na gól avšak čekalo dále. Vzápětí dostali indiáni velkou příležitost otevřít skóre, domácí šli totiž do tří a Plzeň měla k dispozici minutovou přesilovou hru pět na tři. Hosté obléhali branku Vávry, Holubec ani Matějka gólmana Vítkovic nicméně nepřekonali. Otevřít skóre posléze mohli naopak Vítkovičtí, ovšem potřetí v zápase cinkla branková konstrukce. Gólmani nadále vládli utkání, v další příležitosti se objevil znovu Žídek, ten jen dokonce sám na brankáře, z blízka ale hostující klec přestřelil. Z rychlého brejku pálil pro změnu Vojtěch Tolar, avšak jen do připravené rukavice Vávry. Dramatické utkání tak dospělo za bezbrankového stavu až do prodloužení.

Tam nejprve dohrávali hosté početní výhodu, Vávra se nicméně rozhodl, že gól dneska nedostane. Bohužel to samé si nemohl říct Matyáš Mařík, jelikož ten zkraje třetí minuty v prodloužení kapituloval. Plzeňský brankář vyrazil nebezpečnou ránu mezi kruhy, tam byl ovšem jako první Vincent Glos a přesnou dorážkou přiřkl domácím bonusový druhý bod. Škodovka nevyhrála ani druhé víkendové utkání, po Zlínu těsně podlehla i Vítkovicím.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Utkání bylo hodně podobné tomu včerejšímu ve Zlíně. I dneska jsme soupeře ve hře pět na pět pře přehrávali, ale měli jsme spoustu vyloučených hráčů a následná oslabená posléze náš tlak narušovala. Musím k tomu také přičíst mizernou koncovku, nedokázali jsme se ani jednou prosadit.“