DOR: POR - PLZ

Dorost ztratil zápas v Porubě ve třetí třetině

Plzeňské mladé pušky dnes v ostravské Porubě odehrály poslední venkovní zápas v základní části. Po čtyřiceti minutách měly zápas výborně rozehraný, avšak poté přišla závěrečná dvacetiminutovka...

HC RT TORAX Poruba - HC Škoda Plzeň

6:3
1:0, 0:1, 5:0

Branky a nahrávky: 10. Koida (Jeřábek, Pavlíček), 46. Hansel, 50. Hansel (Bodnar, Stasiuk), 56. Hlaváč (Jevtěchov), 58. Žídek (Jevtěchov), 59. P. Sobol – 22. Slačík (Beran), 30. Pittr (Slačík), 30. Hofrajtr (Úbl, Matějka).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3, 6:3.

Rozhodčí: Tomeček – Návrat, Frais.

vyloučení
3:2
Využití
0:1
střely na branku
44:32
Diváci
60

HC RT TORAX Poruba

S. Sobol (Láryš) – Jeřábek, Veselý, Bodnar, S. Stasiuk, Pavlíček, Michalčík – Koida, Jevtěchov, Žídek – M. Hlaváč, Hansel, Skorochod – T. Vehovský, P. Sobol, Dragon.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Šimánek) – Mašek, Skala, Černý, Holubec, Tolar, Kamas – Slačík, Makovec, Beran, Pittr, Klatovský, Matějka, Pavlák, Úbl, Hofrajtr, Fábera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 43 5 38 88,37 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 1 1 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 1 0 1 -2 2
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 -2 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -3 0
Petr Makovec 0 0 0 -4 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 2
Jiří Matějka 0 1 1 -1 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 1 0
Tomáš Pittr 1 0 1 -3 0
Tomáš Skala 0 0 0 -2 0
David Slačík 1 1 2 1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 -3 0
Matyáš Úbl 0 1 1 -1 0

komentář

Jako první v zápase zahrozil Vehovský, Mařík ovšem jeho lehkou ránu v pohodě kryl. Na druhé straně se o slovo přihlásil Jiří Matějka, avšak taktéž neuspěl. Následně si domácí zahráli první početní výhodu, z levé strany pálil Skorochod, neujala se ale ani dorážka Jevtěchova. Nedlouho poté si zahráli Ostravané zahráli další početní výhodu, tu sice také neuvyžili, avšak udeřili pouhou vteřinu po jejím skončení. Střelu Jeřábka Mařík pouze vyrazil, s dorážkou byl vzápětí připraven Rodion Koida. O minutu později vyrovnání hodlal střelou a několika dorážkami docílit Petr Makovec. Jak gólman, tak obránci jeho úmysly dobře četli a puk nakonec skončil v ochranné síti. Samuel Sobol zneškodnil i ránu Aleše Hofrajtra, po první třetině tak ztrácela Škoda na svého soka jednu branku.

Do druhé periody vstoupila Škoda velmi aktivně a již ve druhé minutě bylo srovnáno. Plzeň vyhrála buly v útočné třetině, od zadního mantinelu nahodil puk před branku David Slačík a puk se zřejmě do branky odrazil od zad brankáře Sobola. Obrat měl na hokejce po rychlém brejku Tomáš Pittr, maskovaný muž Poruby jeho pokus vytěsnil nad branku. Poté byli indiáni opravdu blízko, před Sobolem vznikla nepřehledná situace, puk za záda se snažil dorážet Klatovský, avšak potřebné štěstí neměl. Z další akce už nicméně zapršelo. V přesilové hře napřáhl kapitán Tomáš Pittr a útočník Škody se trefil skvěle nad lapačku brankáře. A to nebylo vše! Uběhlo pouhých 31 vteřin, Úbl našel v útočném pásmu hokejku Aleše Hofrajtra, který skrz beton prostřelil Sobola potřetí. Následně se Matyášovi Úblovi tleskalo znovu, plzeňský forvard totiž zrušil faul na svou osobu. A když o minutu později Žídek nastřelil pouze tyč, po čtyřiceti minutách vedla Škoda 3:1.

Avšak třetí třetina byla pro hosty jedno velké peklo. Prvních pět minut bylo vyrovnaných, pak si ale vzal kotouč Tomáš Hansel, najel si mezi kruhy a rychlou střelil vystřelil domácím naději. Pak Západočeši nevyužili nabídnutou početní, přestože šance měli, a tak přišel trest. Puk si pod svá bedra vzal znovu Tomáš Hansel a Maříkovi puk přes rameno přepadl znovu puk do sítě. Škodovka už se smiřovala s tím, že jejich zápas půjde počtvrté v řadě do prodloužení, k tomu nakonec ale nedošlo. V 56. minutě se hostům nezdařil útočný tlak, Jevtěchov poté našel Mathyase Hlaváče, jenž se přes obránce dostal až před gólmana, kterému puk propasíroval skrz betony do brány. O necelé dvě minuty Jevtěchov opět rozdával radost, tentokrát jeho pobídku využil Jakub Žídek. Plzeň už neměla tolik času, přesto zkusila hru bez brankáře, opuštěnou klec ale trefil Petr Sobol, který dal výsledku definitivní podobu. Poslední výjezd se Plzni vůbec nepovedl, v Porubě prohrála 3:6.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Náš výkon byl oproti včerejšímu diametrálně odlišný. Propadli jsme ve všem, herně i výsledkově. Zasloužená výhra domácích.“