10. kolo EHL: PLZ - KOM

Druhá výhra v řadě! Gameři zhasli brněnskou Kometu!

V minulém kole plzeňští gameři porazili Mladou Boleslav, čímž se mírně dotáhli na příčky zaručující play off. Dnes se utkali s brněnskou Kometou, která před duelem měla v tabulce o šest bodů více než indiáni.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

3:2
2:8 - 4:3 - 5:3 - 6:2 - 1:10

"JR11" 2:8 "Anonymous"
"Derrysek82" 4:3 "Blade"
"JR11", "Derrysek82" 5:3 "Anonymous", "Blade"
"JR11" 6:2 "Blade"
"Derrysek82" 1:10 "Anonymous"

HC Škoda Plzeň

Luboš Deraha "Derrysek82"
Jakub Radkovič "JR11"

HC Kometa Brno

Jakub Novák "Anonymous"
Roman Pilný "Blade"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Dnešní sérii zahájil Jakub Radkovič "JR11" proti "Anonymousovi" a nutno podotknout, že brněnský player byl jasný favorit. A svou roli zvládl, od začátku napomalu navyšoval svůj náskok. Díky výhře 8:2 se Kometa ujala vedení v sérii.

I "Blade" proti druhému plzeňskému gamerovi měl zápas fantasticky rozehraný. Po první třetině vedl o tři branky, avšak záhy se "Derrysek82" nadechl k velkému obratu. Nejprve ve druhé části zápas zkorigoval a v poslední třetině utkání dokonce otočil a nakonec zvítězil 4:3.

Souboj 2na2 se znovu v první řadě vyvíjel v jednoznačné režii brněnské Komety. Ta se znovu ujala tříbrankového vedení, avšak i v tomto případě se historie opakovala. Plzeňská dvojice vstala z mrtvých, zápas vyhrála 5:3 a byla jednou nohou blíže ke třem bodům.

A tížené tři body nakonec Plzni vystřelil "JR11", jelikož hostující "Blade" prohrál i svůj druhý single zápas. Plzeňský player vyhrál rozdílem čtyř branek a díky tomu slaví Škodovka druhou výhru v řadě.

V posledním zápase se hrálo již jen o úpravu skóre. "Anonymous" byl znovu favorit zápas a i proti druhému hráči Škody nakonec vysoko zvítězil. Avšak ani výhra 10:1 nezměnila nic na tom, že tři body míří na západ Čech.

Dnešní sérii zhodnotil "Derrysek82": „První zápas jsem odehrál proti "Bladovi", měl jsem puštěný jeho stream, kde jsem slyšel, že jsem za dvě třetiny neměl žádnou střelu. Jenže tak to nebylo, přesto jsem prohrával 0:2. Třetí třetiny mi poslední dobou celkem jdou a povedl se mi krásný obrat, a když jsem zjistil, že kolega ho následně také porazil, tak jsme si řekli, že souboj 2na2 musíme zvládnou. Rychle jsme ale prohrávali 0:3, nicméně řekli jsme si, že stále máme dost času na obrat. V prostředním dějství jsme dokázali snížit již na 2:3 a poté ve třetí třetině celý zápas překlopit na svou stranu a vyhráli jsme 5:3. Až na první třetinu jsme nakonec byli jasně lepším týmem. V posledním zápase jsem dostal naloženo, ale nutno podotknout, že to bylo hlavně kvůli připojení, kde jsem měl ping 60 a bohužel to se moc nedalo. Nicméně to nakonec vadit nemuselo, jelikož jsme získali tři cenné body a mám velkou radost, protože se jako Plzeň zvedáme nahoru.

Ohlasy trenérů