PK EHL: KOM - PLZ

Je dobojováno, cesta plzeňských gamerů skončila již v předkole

Je to tady! ENYAQ Hokejová liga pokračovala vyřazovacími boji. Plzeňští gameři postoupili do play off z desátého místa, v předkole jim byla soupeřem brněnská Kometa, kterou v základní části indiáni dokázali porazit.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

3:1
1:5 - 6:0 - 3:1 - 3:0

"Blade" 1:5 "JR11"
"Chuliganis" 6:0 "Derrysek82"
"Blade", "Chuliganis" 3:1 "JR11", "Derrysek82"
"Blade" 3:0 "Derrysek82"

HC Kometa Brno

Lukáš Kříž "Chuliganis"
Roman Pilný "Blade"

HC Škoda Plzeň

Luboš Deraha "Derrysek82"
Jakub Radkovič "JR11"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Sérii předkola proti Kometě rozehrál Jakub Radkovič "JR11", který začal dobře. V první třetině proti "Bladovi" se ujal plzeňský gamer vedení po hezké ráně od modré čáry. Následně "JR11" svůj náskok zdvojnásobil, avšak rozhodčí gól trestuhodně neuznali. Do prostředního dějství vstoupil brněnský hráč s velkou aktivitou, avšak byla to znovu Plzeň, která udeřila a to dokonce hned dvakrát. V polovině utkání "JR11" dvěma slepenými góly zvýšil již na rozdíl tří branek. V poslední minutě druhé periody vykřesal "Blade" naději, když snížil na 1:3, avšak hned v první minutě v poslední dvacetiminutovce si vzala Škoda tříbrankový náskok bleskově zpět. Závěr zápasu si Západočeši už poctivě pohlídali, ba navíc osm vteřin před koncem dala Plzeň výsledku definitivní podobu. První zápas zvládli indiáni v poměru 5:1.

Do druhého zápasu vstoupil lépe player Komety, který dokázal skórovat hned ve druhé minutě. Oba týmy měly posléze dobré šance, ujala se ale až střela krátce před koncem úvodní periody, bohužel pro Škodovku znovu skórovala Kometa. Do druhé části chtěl "Derrysek82" ve své hře něco změnit, avšak na soupeře stále nestačil. "Chuliganis" nakonec i ve druhé části dokázal vsítit dvě branky a po čtyřiceti minutách vedlo Brno již o čtyři góly. V závěrečné periodě se už zápas prakticky jen dohrával. Brněnský hráč nakonec naplnil svou normu dvou branek na třetinu a celý zápas ovládl jasně 6:0. Série se tak srovnala na 1:1.

Následoval souboj 2na2, který zprvu přinesl vyrovnaný hokej. Spousta šancí byla na obou stranách, v brance ale skončil pouze jeden puk. Po hezké kombinaci se dokázali prosadili gameři Komety. Škoda mohla záhy srovnat, avšak jejich příležitost zůstala nevyužita, po první třetině vedlo Brno o jeden gól. Moravané dokázali na začátku prostředního dějství svůj náskok posléze ještě zvýšit. Plzeň se mohla vrátit do hry, nabídnutou početní výhodu ovšem indiáni nevyužili. Před třetí třetinou ztrácela Plzeň již dvě branky. Škodovka se nechtěla vzdát a utkání se jí povedlo zdramatizovat. Ve 49. minutě dokázala vstřelit kontaktní branku. V závěru vrhla všechny své síly do útoku, čehož Kometa využila a po rychlém brejku stanovila konečný výsledek na 1:3. Brno tak dokázalo otočit sérii a ujalo se vedení 2:1.

Do čtvrtého zápasu šli indiáni, konkrétně Luboš Deraha "Derrysek82", s tím, že už si nemohou dovolit klopýtnout. Podle toho také vypadal začátek zápasu, kdy se hrálo velmi opatrně a první třetina nenabídla gól, ani velkou šanci. I prostřední část nabídla vyrovnaný hokej, ale také už jednu branku, po rychlém brejku se prosadil hráč Komety Brno. Na začátku třetí třetiny "Derrysek82" rozehrál puk brankářem, nicméně kotouče se ujali hráči Komety a po rychlé přihrávce ztrácela Plzeň na soupeře již dvě branky. Player indiánů následně otevřel svou hru, avšak výsledkem byla jen třetí branky v jeho síti, opět po rychlém brejku. "Derrysek82" se nakonec nedočkal ani čestného úspěchu, po prohře 0:3 bylo rozhodnuto. Kometa ovládla celou sérii 3:1 a plkzeňská cesta letošní sezónou tak skončila již v předkole.


Ohlasy trenérů