JUN: KVA - PLZ

Junioři padli v derby na ledě Karlových Varů

Mladí indiáni se v rámci dalšího extraligového kola vydali k souboji do Karlových Varů, čekalo je západočeské derby.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

5:2
2:0, 0:0, 3:2

Branky a nahrávky: 10. M. Váňa, 15. Dorot (Šlechta), 41. Zeman (Adámek, M. Beran I), 48. M. Váňa (Šlechta, Dorot), 59. Šlechta – 53. M. Soukup (Pešek, Hodinář), 58. Mazanec (Tchaliov, Hála).
Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Vyšší tresty: Skok (PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Zubzanda, Pastier – Brejcha, Belko.

vyloučení
4:4
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
Diváci
101

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit (Pavlovic) – Dorot (C), O. Postl II, Anton, M. Beran I, Zolnaj (A), Vogel, Cipko – Šlechta (A), M. Váňa, Šmajda – Galnor, Adámek, Zeman – V. Váňa, Záhejský, Steklý – P. Vojáček, Pastor, Šilhan.

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (41. Bašta) – Skok, Dolhý, M. Houdek, Prošek, Hromádka, Cícha, Hodinář – A. Dvořák, M. Soukup, Šiler – Pešek, J. Matějka, Hála – Makovec, Mazanec, M. Hořejší – Řehoř, Tchaliov, M. Beran II.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Bašta 19 4 1 3 75,00 0
Daniel Jansa 41 18 3 15 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 -2 2
Daniel Hála 0 1 1 -2 0
Jan Hodinář 0 1 1 -1 0
Marek Hořejší 0 0 0 1 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 1 0 1 0 0
Ondřej Pešek 0 1 1 -1 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 0 25
Marek Soukup 1 0 1 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 -1 0
Nikola Tchaliov 0 1 1 -1 0

komentář

V prvním vzájemném měření sil Škoda Energii doslova vynulovala, dnes právě ale Karlovy Vary otevřely skóre. Při vlastním oslabení pláchl po chybě Plzně na útočné modré Matyáš Váňa a zavěsil na vyrážečku Jansy. Ten se vzápětí zaskvěl skvělým zákrokem v naopak přesilové hře domácích proti z mezikruží pálícímu Šlechtovi, jenže jeho práci dokonal na brankovišti dorážkou Ondřej Dorot. Za hosty mohl po souvislém tlaku snížit Šiler z levého kruhu, Ebenstreit se stihl přemístit. Těsně před přestávkou ještě muž s maskou Energie neudržel pumelici Proška, avšak poradil si i se dvěma dorážkami.

V prostřední části skvěle rozehráli přesilovou hru indiáni, jenže gólman domácích si poradil s ranami z mezikruží v podání Peška i Hodináře, dorážející Dvořák zase poloodkrytou klec minul. Poté modrobílí prachbídně naložili s přečíslením čtyři na jednoho, naopak málem sami inkasovali, když se hra obrátila a při situaci dva na jednoho předal Adámek Šmajdovi, činil se však Jansa betonem. Když pak Šiler tři na jednoho zakončil těsně mimo, přišel zkraje poslední dvacetiminutovky trest.

Matěj Zeman vypálil nevýrazně, ale šikovně přes klubko hráčů před sebou po ledě a Karlovy Vary šly do trháku. Snížit mohl Soukup z mezikruží, Ebenstreit vykopl betonem. Činil se i po chvilce, když při vlastním oslabení ujel Dvořák. Právě on vzápětí poslal svůj tým do tří, což z pravého kruhu potrestal opět Matyáš Váňa. Až poté indiáni zlomili střeleckou smůlu. Marek Soukup vypálil z první z levého kruhu a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Po chvilce navíc vystřelil zpoza pravého kruhu tvrdě Aleš Mazanec a dodal svým barvám naději. Avšak času již zbývalo pramálo, navíc při power play udeřil po chybě hostů ve středním pásmu Robert Šlechta.

Hned příští zápas můžete přijít podpořit plzeňské naděje přímo na stadion, ve čtvrtek pátého října od pěti hodin na svém ledě přivítají Mountfield!

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): „Za mě těžké utkání, kvalita soupeře byla výborná a myslím si, že jsme to týmovým výkonem zvládli a dotáhli zápas do vítězného konce podpořeným výborným brankařem.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „My jsme si to prohráli sami, protože jsme do zápasu vstoupili jako nazdárci. První třetinu jsme doslova prochodili, neměli jsme pohyb ani nasazení. O přestávce jsme si řekli, jak se bude hrát, co od hráčů čekáme, zvedlo se to o 100%, bohužel jsme nebyli schopni dát z těch šancí gól a soupeř do čeho plácl, to mu tam spadlo, dali góly - proto vyhráli.“