JUN: PLZ - KVA

Junioři po velké přetahované berou z derby bod

Plzeňští mladíci mají za sebou západočeské derby, na svém ledě totiž přivítali karlovarskou Energii.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

3:4p
1:1, 1:1, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 20. Šiler (Mazanec, Benák), 36. Mazanec (Tchaliov, Šiler), 49. Řehoř (Hromádka, Cícha) – 16. Čihař (M. Beran I), 28. Galnor (Adámek), 57. Varvařovský (Šlechta, Vogel), 62. Varvařovský (V. Váňa, Dorot).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.

Rozhodčí: Valenta, Zeliska – Malý, Maňák.

vyloučení
5:4
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
Diváci
68

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Dolhý (C), Prošek, Hromádka, Čančura, Cícha, Tolar, M. Houdek (A) – M. Hořejší, J. Matějka, M. Beran II – Pešek, Řehoř, Tchaliov – Hála, Benák, Sabiniok – Mazanec (A), Šiler, Šimák.

HC Energie Karlovy Vary

Oršulák (Pavlovic) – Dorot (C), O. Postl II, Anton, M. Beran I, Vogel, Holejšovský, Cipko – Galnor, Adámek, Zeman – Šlechta (A), V. Váňa, Steklý – Čihař, Záhejský, Pastor – Šilhan, Zolnaj (A), Varvařovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 62 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 1 4
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 1 1 1 0
Marek Čančura 0 0 0 -3 0
Adam Dolhý 0 0 0 1 2
Daniel Hála 0 0 0 -2 0
Marek Hořejší 0 0 0 -3 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Jakub Hromádka 0 1 1 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 1 1 2 1 2
Ondřej Pešek 0 0 0 -3 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Denis Řehoř 1 0 1 1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 1 1 2 1 0
Miroslav Šimák 0 0 0 0 0
Nikola Tchaliov 0 1 1 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0

komentář

Duel načali indiáni smolně, když po zásahu vysokou holí musel Benák na čtyři minuty na trestnou lavici. Situaci Škoda zvládla bravurně, leč málem brzy na to inkasovala v plných stavech. Záhejský se ocitl tváří v tvář Lokajíčkovi, ten byl s betony na ledě včas. Po chvilce ale obdržel mezi beky příhru Vojtěch Čihař a ač tísněný, dokázal bekhendem otevřít dnešní střelecký výčet. Modrobílí si nechali odpověď až na sedm vteřin před první přestávkou. Po buly v obranném pásmu rychle otočili hru a po příhře z pravého na levý kruh zamířil ke vzdálenější tyči Jakub Šiler.

Prostřední dějství odšpuntoval z pravého kruhu přes obránce ke vzdálenější tyči pálící Zolnaj, Lokajíček stihl zakročit. Na druhé straně se až před Oršuláka prokličkoval Šiler, střelou na lapačku na něj ovšem nevyzrál. Pak se již skóre měnilo. Lokajíček se zamotal s hostujícím nahozením za svou klecí, o puk přišel a do prakticky prázdné tak mohl zakončovat Jakub Galnor. Vzápětí se ihned po buly v útočném pásmu až k levé tyči prodral Šiler, mezírku mezi betony nenašel. Nakonec se ale i po druhé periodě odcházelo do šaten za nerozhodnutého stavu, když v početní výhodě předal Tchaliov zadovkou k levé tyči Aleši Mazancovi, který naprosto stejným způsobem zametl touš ke vzdálenější tyči.

Poslední dvacetiminutovku rozehrál Pešek z levého kruhu přes obránce, Oršulák srazil do rohu. Nedosáhl ale na zakončení Denise Řehoře. Ten nabral rychlost ve vlastním pásmu, podél levého mantinelu se prodral až mezi kruhy, odkud zavěsil pod víko. Do podobné pozice si najel na druhé straně také David Varvařovský a procedil touš do sítě mezi ruku a beton. Oba celky se tak v každé třetině prosadily jednou, o vítězství muselo rozhodnout až prodloužení, které rozsekl nadvakrát z vrcholu brankoviště David Varvařovský.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Težko komentovat, obrovskými individuálními chybami jsme se připravili o vítězství. Zápas nebyl hezký a byl poznamenaný tím, že soupeř výborně bruslí. My pak měli stále málo času na všechno, takže ta nekvalita tam byla větší. Ale tři minuty do konce už to prostě musíme uhrát. Tam jsme udělali chybu, kdy dva hráči najeli do pěti. A náš úplný konec už vůbec nemá cenu komentovat...“

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): „Plzeň - Karlovy Vary je západočeské derby a obraz hry tomu odpovídal. Myslím si, že jsme podali bojovný a týmový výkon. V závěru jsme dokázali zápas dostat na svou stranu a můžeme být za dva body spokojení.“