DOR: PLZ - UPJ

Pátek za šest bodů! Dorost zvládl i druhé utkání na turnaji!

Třetí ročník mezinárodního turnaje pokračuje ve velkém tempu, po ranním výhře 3:2 nad Kolínem nad Rýnem musely plzeňské mladé pušky znovu do akce. Dalším protivníkem byl maďarský celek Újpesti Torna Egylet, který v úvodní duelu na turnaji podlehl Litvínovu 2:10.

HC Škoda Plzeň - Újpesti Torna Egylet

6:3
3:2, 3:0, 0:1

Branky a nahrávky: 10. Přibyl (Křepel), 10. Fehér (Hanzák, Winter), 13. Fehér (Hanzák), 30. Fehér (Winter, Šulan), 37. Hanzák (Winter, Fehér), 39. Sokol (Fiala) – 17. Lászlóffy, 17. Brehel (Rapos), 59. Lászlóffy (Mayer).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:2, 6:2, 6:3.

Rozhodčí: Balák – Schmiedt, Uhlík.

vyloučení
5:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Šátava (Pouska) – Kocek (C), Kamas (A), Hanzlík, Matějka, Brož, Fiala, Šulan – Winter, Fehér (A), Hanzák, Chasák, Pitter, Bartuška, Sokol, Přibyl, Fodor, Křepel, Slováček.

Újpesti Torna Egylet

Simonka (Szabó) – Ostoics, Gazsó, Vig, Nagy, Hermann, Prém, Henez, Varga, Molnár, Mathé, Gyulai – Tamási, Mayer, Lászlóffy, David, Apostol Néhmed, Rapos, Brehel, Sarközi.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

První minuty přinesly opatrný hokej, jako první se do střelecké listiny zapsal Martin Winter, avšak jeho bekhendové zakončení v brance neskončilo. To hosté měli o poznání nebezpečnější první střelu, Brehel si vybruslil od zadního mantinelu až před Šátavu, ten byl však pozorný. Následně už se s góly ale roztrhl pytel. Ondřej Přibyl nejprve dobruslil vyhozený kotouč Křepela a střelou na bližší tyč otevřel střelecký účet. Uběhlo pouhých jedenáct vteřin a po krásné plzeňské akci vedli domácí indiáni už o dvě branky. Winter dostal puk za záda obránců, čím jeli domácí ve dvou sami na brankáře. Hanzák předložil puk ideálně Adamu Fehérovi, který měl před sebou jen prázdnou bránu. Za další dvě minuty jel znovu Adam Fehér sám na bránu, tentokrát si brankáře Simonku roztáhl a puk mu zasunul mezi betony. Zdálo se, že se nemůže nic stát, leč opak byl pravdou. János Bulcsú Lászlóffy nejprve z pravého kruhu trefil vzdálenější tyč, leč kotouč se k němu přívětivě opět odrazil a ten ho posléze dopravil do prázdné brány. Za dalších 21 sekund vedla Škoda již jen o jednu branku. Ve středním pásmu propadl kotouč, hosté jeli ve dvou proti jedinému obránci, Rapos předložil puk ideálně k druhé tyči, kde byl Ákos Attila Brehel a ten pod betonem gólmana dopravil puk do sítě. V samotném závěru první třetiny měli indiáni k dispozici početní výhodu, skóre už se nicméně nezměnilo.

Druhou třetinu odšpuntoval Jakub Hanzák, který pláchl ve vlastním oslabení obraně Úpjesti, brankáři naznačil forhendovou kličku, avšak branku přestřelil. O dvě minuty na to si pěstmi vyříkali neshody Jiří Kamas s hostujícím Davidem a oba za bitku šli do sprch. Výsledkem toho však byla početní výhoda pro hosty, v ní ale zase ujel Jakub Hanzák, ale ani tento nájezd neproměnil. Neuspěl ani Daniel Křepel, který se v polovině zápasu taktéž řítil osamocen na Simonku. Z další šance už ale přece jen zapršelo. Adam Fehér byl jako první u kotouče, následně se natlačil před branku, brankáři ho poslal přesně mezi betony, čímž završil svůj hattrick. Pátou branku měl na hokejce Štěpán Sokol, který z levého křídla trefil jen vzdálenější tyč. Po dalším útoku se již ale skóre opět měnilo. Martin Winter se před brankou neunáhlil, všiml si lépe postaveného Jakuba Hanzáka, jenž už střílel do prázdné brány. A to stále nebylo ve druhé části vše. Minutu a půl před koncem Štěpán Sokol odebral hostům kotouč, následně vzal přečíslení dvou na jednoho na sebe a forvard Škody se trefil krásně pod horní tyčku. Po čtyřiceti minutách vedla Škoda nad svým soupeřem již 6:2.

Třetí třetinu načal svou ranou od modré čáry Zsombor Vig, jeho pokus našel Šátáva ve své lapačce. Plzeňané posléze jeli ve třech téměř sami na bránu, celou situaci na sebe vzal z pravé strany Jan Chasák, brankář Geogò Simonka ale nadvakrát jeho zakončení dokázal pokrýt. Adam Fehér se dostal o chvilku později dostal do situace, kdy byl sám před brankářem, zadovkou ale ještě přenechal puk zase Janu Chasákovi, kterého i tentokrát brankář Úpjesti dokázal vychytat. V polovině třetí třetiny se pro změnu z mezikruží odhodlal ke střele Martin Winter, jeho prudký projektil lehce škrtl jen levou tyč. Přibyl v dalším přečíslení dvou na jednoho hledal na levém křídle Daniela Křepela, který ale poslal puk jen do hrudního koše brankáře Simonky. Definitivu skóre tak ve finále obstarali hosté. 80 vteřin před závěrečnou sirénou se řítil sám na Františka Šátavu Marcell Mayer, kterého překonat nedokázal. Avšak celá akce pokračovala a jeho práci dokončil János Bulcsú Lászlóffy, který dopravil puk za brankáře Škody a vstřelil tak svou druhou branku v uktání. Plzeň vyhrála i druhé utkání na turnaji, tentokrát srazila Úpjesti vysoko 6:2.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Výsledek je pro nás dobrý, avšak hra nebyla dobrá. Oproti rannímu zápasu jsme vyměnili skoro celý tým, zkoušeli jsme nové hráče, aby se nám ukázali. Bylo vidět, že nebyla potřebná kvalita na kotouči a přihrávkách, ale ceníme si toho, že jsme utkání dovedli do vítězného konce. Ale jak jsem již zmínil, hra byla hrozná.“