JUN: PLZ - PCE

Junioři s Pardubicemi prodloužili bodovou sérii

Poslední předvánoční duel sehráli mladí indiáni před svými fanoušky, soupeřem byly Pardubice.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

3:4sn
1:1, 1:2, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 3. Řehoř (Pittr, M. Beran II), 22. Šiler (Hodinář, Prošek), 41. Benák (Šiler, Pešek) – 9. A. Fiala (Pavlata, Kaštánek), 25. Štěpánek (Hebek, Jaša), 40. A. Fiala (Koudelka, Kaštánek), rozh. náj. A. Fiala.
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Valenta, Micka – Charvát, Teršíp

vyloučení
4:6
Využití
1:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
34:24
Diváci
61

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Lokajíček) – Hodinář, Prošek, Hromádka, Skok, M. Houdek (A), Cícha, Čančura – Pešek, Koubek, M. Hořejší – Mazanec (A), Benák, Hála – J. Matějka, M. Soukup (C), Šiler – Řehoř, Pittr, M. Beran II.

HC Dynamo Pardubice

Tuláček (Vilém) – Koudelka (A), Kubánek, Rájek, Tvrdík, Kaštánek, Hebek (A) – Š. Bartoň, Kalužík, D. Burda (C) – Štěpánek, A. Fiala, Pilař – A. Novotný I, Jaša, Helikar – Pavlata.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 65 24 3 21 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 0 0
Matyáš Beran 0 1 1 1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 -1 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Daniel Hála 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 1 1 0 2
Marek Hořejší 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 2
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -2 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 1 1 -1 0
Tomáš Pittr 0 1 1 1 0
Hynek Prošek 0 1 1 1 0
Denis Řehoř 1 0 1 1 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 1 1 2 0 0

komentář

Utkání začalo pěkně zostra. Již v první minutě zahrozil Pešek z mezikruží, na druhé straně si do stejné palebné pozice sjel i od modré Tvrdík. Skóre se ovšem neměnilo ani po chvilce, kdy hosté finální přihrávkou na paty zazdili své přečíslení, domácí rychle otočili hru a Beran svižně střílel v úniku na vyrážečku. Avšak ihned po následném buly se k touši na ose hřiště dostal Denis Řehoř a rozepsal dnešní střelecký zápis. Škoda následně vybojovala přesilovou hru, leč nakonec sama inkasovala. Všem na ledě pláchl Adam Fiala a uspěl střelou na teploměr. Dokonat obrat poté mohl v bláznivé úvodní části Kalužík, který od levé tyče zvolil dlouhou kličku k pravé, avšak Jansa se stihl přemístit.

Prostřední dějství odšpuntoval Jakub Šiler, jenž obdržel pas z pravého kruhu na brankoviště a touš protečoval do sítě. Hosté ale přispěchali s rychlou odpovědí. Pár kroků za modrou vypálil Hebek a na brankovišti s dorážkou přispěchal pohotový Jiří Štěpánek. Poté se dvěma povedenými kličkami zbavil protihráčů Pešek, následně servíroval zprava k levé tyči Benákovi, ten z ostrého úhlu pouze vyprášil beton Tuláčka. Pak si na pravém kruhu našel po závaru na brankovišti vyražený kotouč Hořejší, ani on třetí trefu nepřidal. Nevedlo se ani Pavlatovi, který se sám na Jansu řítil zleva a hledal místo mezi betony. Až těsně před přestávkou přejel útočnou modrou Adam Fiala a střelou otřenou o obránce před sebou zavěsil do pravého horního růžku.

Třetí dvacetiminutovku načal parádním zakončením z levého kruhu Adam Benák, když trefil o břevno bližší horní růžek. Po chvilce se kličkou na pravém kruhu zbavil svého strážce Šiler a namířil si to na střed, odtud ale minul vzdálenější tyč. Podobný souboj obou hráčů se opakoval i vzápětí, když se plzeňský forvard prokličkoval k pravé tyči, Tuláček sklapl betony včas. Sedm vyloučení v této třetině nakonec hru pouze rozkouskovalo, základní hrací doba tedy nerozhodla.

To nakonec až samostatné nájezdy, ve kterých si bonusový bod pod stromeček přibalili hosté, rozhodující trefu zapsal Adam Fiala.

V tomto kalendářním roce čeká na mladé indiány již pouze jeden soutěžní duel. Ve čtvrtek osmadvacátého prosince na svém ledě přivítají Mounftield.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Nebudu si brát servítky - dnes to od nás byl katastrofální výkon. Musím říct, že už jsme plavali v obláčkách. Klukům jsme na tréninku říkali, že nejsou správně nastavení v hlavách, což bylo vidět v první třetině. Druhá třetina lepší, ale pořád špatně. Ve třetí se to trošičku zvedlo, ale od nás katastrofální výkon. Nebudu komentovat rozhodčího, nebudu komentovat soupeře, budu kometnovat nás - to stačí.“

Jakub Venc (HC Dynamo Pardubice): „Nám se úplně nepovedl začátek utkání, tam měl hned soupeř pár šancí ze slotu a byli často sami nehlídaní před bránou. Sice odskočili na 1:0, ale my brzy odpověděli, navíc se nám podařil závěr úvodní dvacetiminutovky, kde jsme mohli i duel otočit. Druhá část byla velmi podobná, ve třetí se Plzni podařilo brzy vyrovnat a potom nás tam párkrát zamkli. Naštěstí jsme to vždy nějak odbojovali a nájezdy už byly loterie. Jsme rádi i za dva body, odtud se lehce body vozit nebudou. Pěkné svátky všem!“