JUN: PLZ - PCE

Oslabení junioři těsně podlehli Pardubicím

Poslední duel juniorů před reprezentační pauzou byl v Plzni stylový, potkaly se nejlepší celky průběžné tabulky. Mladým indiánům ovšem chyběla celá řada hráčů, kteří nyní působí u A týmu.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

2:3
1:1, 1:2, 0:0

Branky a nahrávky: 18. M. Hořejší (Mazanec, Hodinář), 24. Klatovský (M. Hořejší, Hodinář) – 19. Jevtěchov (Kalužík, Koudelka), 24. Pavlata (Hebek, Kaštánek), 26. D. Burda (A. Fiala, Koudelka).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Vyšší tresty: Pavlata 5+DKU

Rozhodčí: Kostourek, Kosnar – Deja, Schmiedt

vyloučení
3:4
Využití
2:1
V Oslabení
29:37
Diváci
73

HC Škoda Plzeň

Š. Houdek (D. Jansa) – Dolhý (C), Prošek, Čančura, Hromádka, Hodinář, Cícha, Iščenko, M. Houdek (A) – Koubek, M. Hořejší, J. Matějka – M. Beran II, Pešek, Mazanec – Sabiniok, Klatovský, Hofrajtr – Pittr, Řehoř.

HC Dynamo Pardubice

Tuláček (Vilém) – Koudelka (A), Švec, Hebek (A), Kaštánek, Kubánek, Rájek – Štěpánek, A. Fiala, Pavlata – D. Burda (C), Jevtěchov, Kalužík – Š. Bartoň, Jaša, Helikar – Pilař.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 37 3 34 91,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 2
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 2 2 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 1 1 2 0 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Artem Ishchenko 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 1 0 1 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -2 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 2
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0

komentář

Nejlepší celky nadstavby spolu dosud v letošním ročníku DHL extraligy juniorů odehrály dva zápasy a lépe si vedou Pardubice. Ty nejprve na ledě Škody zvítězily 4:3 v samostatných nájezdech a v odvetě doma 4:2. K tomu navíc lze přičíst i vítězství 2:0 z letního přípravného turnaje.

Dnešní duel odšpuntoval Hodinář z vrcholu levého kruhu, Tuláček vytěsnil vyrážečkou. Na druhé straně vypálil v přesilové hře od modré Bartoň, s dokonce dvěma dorážkami přispěchal Burda, Houdek své barvy podržel betonem. To Západočeši svou početní výhodu využili. Akci na jeden dotek zfinalizoval Mazanec, který zleva oslovil mezi kruhy Marka Hořejšího, který z první zamířil k pravé tyči. Avšak Dynamo stihlo do první přestávky vyrovnat. Do útočné třetiny vlétl na osu hřiště Oleksij Jevtěchov, jenž pár kroků za modrou vypálil k levé tyči.

Prostřední dějství odšpuntovala další využitá přesilovka Plzně, když ihned po buly zavěsil Antonín Klatovský. Pardubice ovšem přispěchaly s rychlou odpovědí, když Hebekovu ránu dorazil Dominik Pavlata. Stejný hráč mohl následně dokonat obrat v početní výhodě, avšak zblízka nemířil přesně. Akce ovšem pokračovala a nakonec se radoval Daniel Burda. Po chvilce táhl přečíslení dva na jednoho Fiala. Rozhodl se vše vzít na sebe, ovšem z levého kruhu minul. Třetí přesilovku duelu již modrobílí nevyužili, když Klatovský sám před Tuláčkem u pravé tyče neuspěl.

Poslední dějství načali indiáni v pětiminutové početní výhodě po hloupém sekání Pavlaty, leč hosté oslabení ustáli. Stejně tak později ránu Hořejšího z první z levého kruhu, který dostal nabito od zadního mantinelu. Definitivně rozhodnout se naopak na druhé straně pokoušel Pilař, který vzal na sebe přečíslení dva na jednoho z levého kruhu, avšak mířil jen do středu branky. Poté se mezi kruhy dostal k teči rány Čančury od modré Mazanec, puk zamířil těsně mimo levé tyče. Prakticky přesně dvě minuty před závěrečnou sirénou putovali hosté pro vysokou hůl do čtyř, což ještě Západočeši umocnili odvoláním brankáře, ale na skóre to již vliv nemělo.

Další extraligový souboj čeká na mladé indiány až po reprezentační přestávce a představí se opět doma. Znovu navíc proti celku z východu Čech - tentokrát budou hostit Mountfield.

Foto: Michal Pok

Ohlasy trenérů

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): „Dneska to byl dobrý zápas, rychlý, bylo hodně soubojů. Bohužel jsme dvakrát vedení vždy rychle ztratili a navíc nevyužili dlouhou početní výhodu. Proto to bohužel dopadlo tak, jak to dopadlo.“

Jakub Venc (HC Dynamo Pardubice): „Nám se extra nepovedl vstup do utkání, soupeř nám odskočil na 1:0, ale naštěstí se nám povedlo rychle vyrovnat. Ve výsledku to samé platilo i ve druhé třetině, kdy domácí šli do vedení 2:1. My duel otočili a nějakým způsobem to poté ubojovali. Jsme rádi, že máme tři body a zase jsme odskočili skupince týmů pod námi, která se pere o každý bod. Dnešní zápas byl nahoru - dolů, z těch tří letošních vzájemných byl tento nejvíce ubojovaný a bojovný. Přeji Plzni, ať se jim daří dál.“