DOR: MHK - PLZ

Dorost se z ledu Mountfieldu vrací bez bodů

Plzeňští dorostenci po domácím víkendu opěr vyrazili mimo své prérie. V dohrávce druhého kola nadstavby zajeli na led hradeckého Mountfieldu, na který měla Škoda před zápasem náskok deseti bodů.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

5:2
3:0, 0:0, 2:2

Branky a nahrávky: 14. Hendrych (T. Vítek, Šichan), 15. Hornych (J. Pánek, Wališ), 15. Šichan (Janeček, T. Vítek), 54. Vondruška (Hendrych, Studnický), 55. Hendrych (Páleník, Janeček) – 42. Slováček (Slačík, M. Mašek), 51. Tománek (Fehér, Fodor).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:2, 5:2.

Rozhodčí: Zedníková – Kučera, Figer.

vyloučení
10:8
Využití
1:2
střely na branku
47:36
Diváci
45

Mountfield HK

Růžička (M. Záruba) – Vencl, Janeček, Studnický, D. Pavlík, Wališ, J. Pánek – Fi. Klíma, Páleník, Vondruška – T. Vítek (C), Šichan, Hendrych (A) – Václavíček, Hornych, Koklar – Forejtek (A).

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Kamas, M. Mašek (A), Hanzlík, Šulan, M. Černý (C), Maty. Fiala – Fodor, Bělík, Slačík (A) – Tománek, Maxa, Úbl – Pitter, Fehér, Slováček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -2 2
Adam Fehér 0 1 1 -1 0
Matyáš Fiala 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 0 1 1 0 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 2
Matouš Mašek 0 1 1 -1 2
Jiří Maxa 0 0 0 -2 0
Václav Pitter 0 0 0 -1 0
David Slačík 0 1 1 -1 4
Jakub Slováček 1 0 1 -1 0
Marek Šulan 0 0 0 -2 4
Matěj Tománek 1 0 1 -2 0
Matyáš Úbl 0 0 0 -3 0

komentář

Do utkání lépe vstoupil Hradec, již ve čtvrté minutě pálil Ondřej Páleník, na plzeňského brankáře nicméně nevyzrál. Lépe si nevedl ani Patrik Hendrych, který jel na Poustku zcela sám. Tlak domácích nicméně sílil a nakonec se přece jen dočkali. Maskovaný muž indiánů dokázal ještě zlikvidovat střelu Vítka, na pohotovou dorážku Patrika Hendrycha avšak již nestačil. Uběhlo jen pár vteřin a domácí vedli již o dvě branky. Pánek vypálil od pravého hrazení, gólman hostí jeho projektil vyrazil pouze před sebe, kde na dorážku zkušeně číhal Jakub Hornych, královéhradecký forvard se zblízka nemýlil. A s Plzní bylo ještě hůře. Za dalších 34 vteřin Josef Janeček skvěle našel v mezikruží nehlídaného Davida Šichana, který se razantní střelou trefil přesně do levého horního rohu svatyně.

V prostřední periodě už zahrozila i Škoda, v rychlém přečíslení David Slačík kontaktní branku ale nevstřelil. Při hře ve čtyřech pro změnu zakončoval ze slotu volný Vondruška, Poustka se proti jeho ráně natáhnul a včas zasáhl. Plzeňskému brankáři následně pomohla proti střele Šichana i branková konstrukce. Tománek nedlouho poté hledal před brankou svého spoluhráče, kotouč byl nepříjemně sražen, avšak brankář Růžička byl připraven. Henrych měl v poslední minutě na hokejce svou druhou branku, bekhendovou kličku nicméně nedotáhl do zdárného konce.

Na startu poslední dvacetiminutovky se modrobílí konečně dočkali. David Slačík posunul puk v mezikruží postavenému Jakubu Slováčkovi, jenž vyslal skrytý projektil. Ten nádherně zaplachtil přímo do šibenice, Růžička byl i kvůli cloně bezmocný. Hendrych mohl odpovědět, svou další velkou šanci ovšem nevyužil. A tak Západočeši snížili již na rozdíl jediné trefy. V přesilové hře si Matěj Tománek od modré čáry vybruslil až do mezikruží, Hradečtí mu nechali volnou dálnici, a z velmi nadějné pozice po střele zápěstím zacílil přesně do horního růžku. Jenomže za tři minuty si domácí vzali zpět dvoubrankový náskok, přesně do černého mířil Jaroslav Vondruška. V závěru to Škoda zkusila při hře bez brankáře, avšak opuštěnou klec trefil Patrik Hendrych. Plzeň prohrála na ledě Hradce Králové 2:5.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dnešní zápas ovlivnila první třetina, kdy jsme domácím vůbec nestačili v pohybu a prohráli jsme ji 0:3. Následně se naše hra zlepšila, ve třetí třetině jsme Hradec tlačili, podařilo se nám snížit na rozdíl jediné trefy, ale pak jsme udělali zbytečný faul na čtyři minuty. Domácího toho využili a čtvrtým gólem zápas rozhodli.“