OF2 Z9: PLZ - VIT

OF2 Z9: PLZ - VIT 11:1 - Střelecký koncert! Devítka nejrychlejší možnou cestou postupuje do čtvrtfinále

Mladí indiáni dnes měli první možnost postoupit do čtvrtfinále, na svém ledě přivítali Vítkovice. A vedli si skvěle, gólové hody orazítkovaly dokonce tři hattricky!

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

11:1
3:1, 2:0, 6:0

Branky a nahrávky: 9. Svoboda (Lavička, Beran), 10. Matoušek (Blengino), 14. Blengino (Matoušek, Stupka), 28. Beran (Hotařík), 29. Matoušek (Blengino, Stupka), 41. Matoušek (Svoboda, Blengino), 47. Blengino (Strnad), 51. Blengino (Svoboda), 52. Svoboda (Matoušek, Blengino), 52. Svoboda (Mečl), 55. Stupka (Blengino, Matoušek) – 15. Douda (Burjetka).
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 11:1.

Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Tvrdík

vyloučení
11:6
Využití
2:0
V Oslabení
2:0
Diváci
72

HC Škoda Plzeň

Osvald (Beran) – Strnad, Hofmann, Lavička, Souček, Novák, Stupka – Hotařík, Beran, Mertl, Blengino (A), Svoboda (A), Matoušek (C), Mečl, Stupka, Bobek

HC Vítkovice Ridera

Ořechovský (15. - 52. Kubina) – Noworyta, Chuda, Kopčaj, Rattman (A), Kozák (A), Muczka, Burjetka, Juroš, Kučerňák, Douda, Vlk, Janošek (C), Dudek, Kusak, Mareš, David, Jarolím

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Václav Osvald 60 38 1 37 97,37 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Filip Beran 1 1 2 2 0
Dario Alessandro Blengino 3 5 8 6 2
Antonín Bobek 0 0 0 -1 2
Erik Hofmann 0 0 0 0 0
Marek Hotařík 0 1 1 0 2
Marek Vitalij Lavička 0 1 1 6 0
Eliáš Matoušek 3 3 6 6 2
Martin Mečl 0 1 1 2 0
Josef Mertl 0 0 0 -1 2
Ondřej Novák 0 0 0 2 0
Jonáš Souček 0 0 0 1 2
Zdeněk Strnad 0 1 1 2 0
Louis Tomas Stupka 0 0 0 4 0
Filip Stupka 1 2 3 6 2
Vojtěch Svoboda 3 2 5 3 4

komentář

První zápas osmifinále se odehrál na půdě hůře postaveného celku po základní části. Její vítěz - Plzeň - tedy musela v sérii hrané na dva vítězné duely nejprve do Vítkovic. Tam ji nečekalo nic snadného, Ridera vedla v závěru 2:1, avšak poté se velkou nedisciplinovaností sama o vítězství připravila a Škoda slavila 5:2.

Dnes tedy mohla stvrdit na svém ledě postup, avšak lépe začali hosté. Nejvíce zahrozil Kučerňák, který tváří v tvář Osvaldovi z levé strany ale mezírku mezi jeho betony nenašel. Na druhé straně zakončoval přečíslení tři na dva Bobek, jenže mířil až příliš přesně - do břevna. Střelecký zápis tak rozepsal až Vojtěch Svoboda, jenž zblízka zakončil souvislý tlak svých barev. Za necelou minutu navíc Blengino vyslal do trháku Eliáše Matouška, který zavěsil povedenou ranou o brankovou konstrukci. Tlak Západočechů po chvilce otupilo vyloučení, avšak jen co se dostali do plných stavů, zakončil z druhé vlny předchozí přečíslení z levého kruhu Dario Alesandro Blengino. Vítkovice reagovaly střídáním gólmana, což tým probudilo, ještě do přestávky totiž gól naděje vstřelil Vojtěch Douda.

Prostřední periodu odšpuntoval stejný hráč, když si tentokrát nabruslil zprava až na brankoviště, avšak Osvald dokázal následnou dlouhou kličku zastavit betonem. Poté si nabruslil mezi kruhy Mareš, leč muž s maskou indiánů zakročil lapačkou. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Filip Beran táhl přečíslení dva na jednoho a zprava vymetl bližší horní růžek. Vzápětí se herní situace opakovala, Blengino obdržel pobídku zprava na osu hřiště, avšak přestřelil. Jenže akce pokračovala a střelec se změnil v asistenta, čehož využil zkompletováním bůra Eliáš Matoušek. Závěr prostředního dějství poznamenala celá řada vyloučení, oba celky musely dokonce na dlouhou dobu do tří, skóre se ale neměnilo.

To až v úvodu poslední dvacetiminutovky, když hattrick zkompletoval po příhře z pravé strany k levé tyči kapitán Eliáš Matoušek. Odpovědět mohl David, který obdržel v přečíslení dva na jednoho zleva příhru na osu kluziště, Osvald bravurním přesunem podržel své barvy. Gólů jako trpaslíků následně přivál Dario Alesandro Blengino, který po chvilce využil i přesilovou hru a byl z toho tak druhý hattrick zápasu. Škoda následně musela do čtyř, ale i tak zkompletovala desítku. Navíc z toho byl třetí hattrick, když dvakrát během devíti vteřin udeřil Vojtěch Svoboda. Jedenáctý gól přidal Filip Stupka, který z první zprava využil pobídku Blengina v přečíslení dva na jednoho. Stejný hráč vzápětí pláchl do úniku, Ořechovský, který opět vystřídal zpátky v bráně Vítkovic Kubinu, zakročil lapačkou.

Plzeň tak nejrychlejší možnou cestou postoupila do čtvrtfinále, na soupeře si ještě ale musí počkat.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „Základem dnešního úspěchu byl náš skvěle chytající gólman. Neměli jsme totiž úplně ideální vstup do utkání, v první třetině na nás Vítkovice vlétly a byly lepším týmem. Sice jsme vedli 3:1, ale obrázek hry tomu neodpovídal. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, avšak poté ve druhé části nás srazily, zároveň ale i utužily, oslabení, které jsme měli. Udělali jsme pět zbytečných faulů, šli jsme i do třech. Všechno se ale ubránilo, tam jsme se semkli. Potom už jsme hráli trochu s lehkostí, napadaly nám tam góly, až to bylo pro soupeře kruté. Samozřejmě jsme ale rádi, že jdeme dál a pokračujeme v sezóně.“

Libor Pavliš (HC Vítkovice Ridera): „V prvním zápase se rozhodlo šest minut před koncem. Nechci to svádět na rozhodčího, ale tam ten zápas byl ještě vyrovnaný. Dneska jsme dostali lekci z neproměňování šancí. Už v první třetině, možná by se dalo říct i ve druhé, z našich deseti šancí dáme nula a oni každou příležitost výborně proměnili. Takže úplná lekce z proměňování šancí.“