ČF2 Z9: PLZ - CEB

ČF2 Z9: PLZ - CEB 13:2 - Deváťáci rozebrali Motor do poslední součástky a jsou v semifinále!

Nejstarší žákovská kategorie dnes mohla v případě vítězství proklouznout do semifinále a začala skvěle - již po devíti minutách ve svých rukách třímala vedení 3:0.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

13:2
4:1, 6:0, 3:1

Branky a nahrávky: 5. Beran (Mečl, Souček), 8. F. Stupka (Matoušek, Mertl), 9. Matoušek (Novák, Strnad), 15. Matoušek (Svoboda, Strnad), 21. Strnad (F. Stupka, Matoušek), 23. Svoboda (Mečl, Beran), 27. Bobek (Mertl, L. Stupka), 30. Matoušek (Blengino, Mertl), 33. F. Stupka (Blengino), 35. Mertl (Bobek), 46. Lavička (Hotařík), 53. Beran (Svoboda, Mečl), 55. Novák (Strnad, Matoušek) – 15. Šíma (Pekař), 51. Kosař (Shrbený).
Průběh utkání: 4:0, 4:1, 11:1, 11:2, 13:2.

Vyšší tresty: Dvořák, Máče (oba CEB) - 5+DKU

Rozhodčí: Pastier — Stacho, Moleková

vyloučení
8:11
Využití
6:1
střely na branku
38:29
Diváci
65

HC Škoda Plzeň

Osvald (41. Beran) – Strnad, Hofmann, Lavička, Souček, Novák, L. Stupka – Hotařík, Beran, Morkes, Mertl, Blengino, Svoboda, Matoušek, Mečl, F. Stupka, Bobek

Banes Motor České Budějovice

Schejbal (21. Smékal) – Švec, Máče, Walter, Pekař, J. Chaloupka, Šachl, Dvořák, L. Chaloupka, Kosař, Šíma, Tobiáš, Kysilka, Shrbený, Láf, Záviš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Denis Beran 20 8 1 7 87,50 0
Václav Osvald 40 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Filip Beran 2 1 3 1 0
Dario Alessandro Blengino 0 2 2 3 2
Antonín Bobek 1 1 2 2 0
Erik Hofmann 0 0 0 1 2
Marek Hotařík 0 1 1 3 0
Marek Vitalij Lavička 1 0 1 2 0
Eliáš Matoušek 3 3 6 3 0
Martin Mečl 0 3 3 1 2
Josef Mertl 1 3 4 2 0
Ronny Morkes 0 0 0 0 0
Ondřej Novák 1 1 2 2 4
Jonáš Souček 0 1 1 1 2
Zdeněk Strnad 1 3 4 3 2
Louis Tomas Stupka 0 1 1 2 0
Filip Stupka 2 1 3 3 2
Vojtěch Svoboda 1 2 3 1 0

komentář

Čtvrtfinále se hraje na dva vítězné duely s tím, že se začalo na ledě po nadstavbě hůře postaveného týmu. Indiáni tak cestu za postupem odstartovali na jihu Čech, kde si vedli skvěle. Ustáli jedenáct oslabení i inkasovaný gól a po otočce nakonec slavili pohodlné vítězství 6:1.

Dnes vstoupili do odvety Západočeši rovněž pravou nohou, když již v páté minutě otevřel dorážkou na brankovišti střelecký výčet Filip Beran. Následně navíc musel Motor na chvilku do tří. Situaci sice ustál, ale vzápětí se prosadil Filip Stupka. Neuběhla ani minuta a při plných stavech na obou stranách se zprava řítil sám na Schejbala Eliáš Matoušek a zavěsil pod břevno. Následně fauloval Švec, který obdržel další dvě minuty za řeči a dlouhou početní výhodou indiáni nepohrdli, konkrétně čtvrtý gól trefil od levé tyče po pěkném pasu Svobody z pravého kruhu opět Eliáš Matoušek. Brzy na to dosáhli Jihočeši na korigování výsledku. V přesilové hře zachytili domácí vyhození a následně od modré zamířil k pravé tyči Michal Šíma. Další trefu mohl přidat dorážkou na brankovišti v dlouhé početní výhodě pět na tři Dvořák, Osvald své barvy podržel. Ve standardním oslabení ještě všem pláchl na ledě Matoušek, hattrick ale zakončením mezi betony netrefil.

Prostřední dějství odšpuntoval Zdeněk Strnad, který si potáhl kotouč po pravé straně, navedl si jej na střed a vyhnal Schejbala z branky. Jenže ani Smékal tlaku indiánů dlouho neodolal, brzy jeho kouzlo odčaroval Vojtěch Svoboda. Poradil si ovšem po chvilce s nařízeným trestným střílením Matouška. Jenže ihned po buly napřáhl Antonín Bobek a gólů Plzně bylo jako trpaslíků. To neunesl hostující kapitán Dvořák a za ošklivý atak u hrazení putoval do sprch. Navíc další zbytečný faul předvedl Šíma a dlouhou početní výhodou pět ne tři indiáni nepohrdli. Blengino předal z pravé strany křižně na levou Eliáši Matouškovi, který z první zapsal hattrick. Jen co se dostal Motor do plného stavu, přišla nebezpečná devítka, kterou zapsal Filip Stupka. Desítku pak Plzeň stihla načepovat ještě do druhé přestávky, když jako nůž máslem projel středem kluziště až před Smékala Bobek a jeho práci na brankovišti dokonal Josef Mertl.

Poslední dějství strávil v brance indiánů Beran a hned čelil úniku Shrbeného po pravé straně, poradil ale ramenem. Poté přišel další zákeřný faul hostí, tentokráte na hlavu od Máče a byl z toho další trest do konce zápasu pro Jihočechy. To potrestal krásnou ranou od modré Marek Lavička, když se touš ještě otřel o tyčku. Následně se dočkali i Jihočeši. Mikuláš Kosař hledal před brankou spoluhráče a indiáni si touš srazili sami do vlastní sítě. Rychle se jal odpovědět Filip Beran, jenž náramně od levé tyče zavěsil do pravého horního růžku. Šťastnou třináctku zase trefil Ondřej Novák, který ze stejného místa zamířil k bližší tyči.

Plzeň tak nejrychlejší možnou cestou postoupila do semifinále, kde bude soupeřem Mladá Boleslav. Startuje se na půdě hůře postaveného celku, tedy na ledě Bruslařů. Hrát by se mělo ve středu sedmadvacátého března a série hraná na dva vítězné zápasy se do západočeské metropole přesune hned v sobotu a případně i neděli.

Jako nejlepší sběrač bodů v nadstavbě má navíc Škoda již jistotu minimálně bronzových medailí!

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „Především jsme se dnes chtěli soustředit na začátek utkání. V minulých zápasech jsme totiž měli špatné vstupy do duelů, hlavně do první třetiny celkově. To se nám dnes povedlo, tam jsme trošku určili ráz střetnutí. Nakonec jsme podali dobrý týmový výkon a celému mužstvu patří velká gratulace. Nyní se již opět díváme dopředu, jsme rádi, že jsme postoupili.“

Filip Turek (HC Motor České Budějovice): „Samozřejmě Plzni gratuluji, byla lepší, postup si zasloužila. Myslím si, že domácí zápas byl poměrně vyrovnaný. Sice jsme prohráli 1:6, ale výsledek tomu neodpovídal, tam to pro nás bylo hodně kruté. Dneska jsme sem přijeli s tím, že zkusíme vzdorovat a dobře začneme. Bohužel jsme ze začátku dostali hloupé góly, rychle jsme prohrávali 0:4. Chtěli jsme s tím něco udělat, ale už nám to tam napadlo a byla to spíše taková exhibice ze strany domácích. Chtěli jsme hrát až do konce, dát nějaké góly, ovšem nebylo nám přáno dneska.“