Junioři ukázali cestu Áčku

Plzeň - Junioři: BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 5:6. Perfektní zápas byl k vidění mezi juniory Boleslavi a Plzně. Hosté o potvrzení vedoucí pozice v lize rozhodli během osmi minut v úvodu prostřední části, kdy se prosadili hned čtyřikrát. Domácí bojoval ia nevzdávali se, ale ztrátu se jim již dotáhnout nepovedlo.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

5:6
1:0, 1:4, 3:2

Branky a nahrávky: 10. Rys (Sajdl), 34. Rys (Belay), 49. Lenc (Koudela), 56. Kadlčík (Mikulaštík, Sajdl), 60. Soukup (Sajdl, Krejčík) - 22. Jonák (Zeman, Sedláček), 33. Baxa (Hošťálek), 33. Rousal (Jonák, Sullmann), 40. Hošťálek (Petruška, Jonák), 51. Sedláček (Jonák, Zeman), 55. Petruška (Boháč, Sullmann). Rozhodčí: Vokřál - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 9:11 navíc Koudela a Soukup (oba MBL) + 10 minut osobní trest. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 87.

BK Mladá Boleslav

Will (od 33. Klimíček) - Švaříček, Houser, Korim, Vrba, Šimon, Mikulaštík, Soukup - Krejčík, Sajdl, Škorík, Belay, Kadlčík, Antončík, Rys, Koudela, Lenc

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Růžička, Sullmann, Zeman, Boháč - Pravda, Polívka, Sedláček, Trojan, Hošťálek, Baxa, Petruška, Herm, Bernard, Roušal, Hájek, Jonák, Tolar

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 34 5 29 85,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 1 0 1 0 6
Jakub Bernad 0 0 0 -1 0
Dominik Boháč 0 1 1 1 2
Jannik Herm 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 1 2 3 2 0
Jan Hucl 0 0 0 0 6
Vít Jonák 0 3 3 1 2
Patrik Petruška 1 2 3 0 0
Václav Polívka 0 0 0 0 0
Adam Roušal 1 0 1 1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 2
Dan Růžička 0 0 0 1 4
Pavel Sedláček 1 1 2 0 2
Alex Sullmann 1 1 2 0 0
Petr Zeman 0 2 2 0 0

komentář

Mladá Boleslav vstoupila do utkání lépe, když už po čtyřech minutách tečoval Krejčík po tvrdé střele Soukupa do tyče. O chvíli později se na druhé straně zapotil Will, jeho rychlá lapačka ale střelu švihem zlikvidovala. Na první branku si diváci počkali do poloviny první třetiny. Gólman hostí chyboval v rozehrávce u mantinelu, Sajdl ukořistil puk a předložil ho před zcela opuštěnou branku Jiřímu Rysovi, který nemohl netrefit. V závěru úvodního dějství měli velkou šanci vyrovnat hosté, tvrdou střelou zpoza kruhů však pouze rozezněli horní tyč.

Co se Plzni nepovedlo v závěru první třetiny, si vynahradili hned v úvodu té druhé. V přesilovce srovnal skóre tečí na brankovišti Vít Jonák. Vyrovnávací branka vlila Západočechům značnou dávku sebevědomí, a ti začali přebírat otěže zápasu. Nechybělo mnoho, aby hostující Bernard poslal vzápětí Plzeň do vedení, jeho rána však těsně minula horní růžek Willovi branky.

Jako varování, že dovolit Plzeňským držet puk se nevyplácí, to boleslavským nestačilo, a tak přišel trest. Ve 33. minutě inkasovali hned dvakrát a vyhnali tak Willa na střídačku. Nejprve se trefil po přihrávce zpoza branky přesně mezi betony Jan Baxa, o několi vteřin později se střela Adama Roušala otřela o lapačku domácího brankáře a přepadla do branky. Domácí si vzali time out a do branky se postavil Klimíček. Odpověď Mladé Boleslavi na sebe nenechala dlouho čekat. Svoji druhou branku v utkání přidal poněkud šťastně Jiří Rys. Přesně jedenáct vteřin chybělo do konce druhého dějství, když Plzeňští předvedli patrně nejhezčí akci utkání. Po kombinace celého útoku na jeden dotek zakončoval do poloodkryté branky Ondřej Hošťálek. Domácí asi celou přestávku přemýšleli o tom, jak se jim puk vlastně dostal do branky.

Do třetí třetiny nastoupili daleko aktivněji Boleslavští, Plzeň se soustředila na udržování bezpečného náskoku. Zdálo se, že Indiáni byli zaskočeni hrou, s jakou na ně domácí vyrukovali a během úvodních minut se hned tři hráči hostí podívali na trestnou lavici. V ponechané výhodě se sice Mladé Boleslavi povedlo vstřelit branku, rozhodčí ale celou situaci viděl a bez zaváhání ho označil za neregulérní. Jeden z útočníků bojujících kolem brankoviště kotouč trefil výše, než je povoleno pravidly. Proti dorážce v přesilové hře Radana Lence již rozhodčí nic neměl a tak se domácí celek dotáhl na rozdíl jediné branky.

Plzeňští junioři však radost domácích vzápětí přetnuli. Hostům stačilo pouhých devět sekund, aby potrestali vyloučení domácího Belaye. Přesně zamíříl Pavel Sedláček. Když vzápětí lehkou tečí překonal Klimíčka se štěstím Patrik Petruška, zdálo se, že o osudu utkání je již rozhodnuto. Jenže o několik minut později se trefil Libor Kadlčík a boleslavští hokejisté se nevzdávali. Lavička Mladé Boleslavi prokázala obrovskou odvahu a touhu získat alespoň nějaký bod. Už v 56. minutě při přesilové hře odvolali brankáře a pokoušeli se nepříznivý výsledek zvrátit. Vybojovali další faul a Klimíček se mohl vrátit do branky, dvojnásobná přesilovka se Pavlu Arnoštovi zdála dostatečná. A měl pravdu. Po přihrávce Sajdla do prázdné branky uklidil puk Matěj Soukup. V tu chvíli zbývala do konce třetí třetiny necelá minuta hry. Na domácích byla vidět snaha, ale hosté z Plzně zvládli poslední minutu skvěle takticky a ohrožení vlastní branky již nedopustili. V pohledném utkání prohrál BK Mladá Boleslav s HC Plzeň 1929 5:6.