Plzeň opět porazila Litvínov

Plzeň - Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 6:5 sn. Velkou bitvu svedli dnes v rámci dorostenecké extraligy oba týmy. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, hráči Benziny nakonec dokázal letos poprvé s Indiány bodovat. Utkání mělo hned několik více gólových střelců. Za hosty Smolku a Emingera, na domácí straně pak Vizingera a Mainera, který dokončil hattrick.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

6:5sn
3:2, 0:1, 2:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 10. Mainer (Špaček, Váchal) ) 19. Váchal, 19. Mainer, 44. Vizinger (Mainer, Špaček), 54. Vizinger (Mainer, Špaček), rozh. nájezd Mainer - 18. Eminger (Písařík), 20. Eminger (Písařík, Zdeněk), 40. Smolka, 42. Smolka (Šrámek), 47. Zdeněk (Písařík). Vyloučení: 9:4, navíc Eminger (LIT) – Němec (PLZ) oba os. 10 min. trest. Využití: 1:3. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5.

HC Škoda Plzeň

Polívka (Makarovič) - Tichý, Houfek, Slavík "A", Karpíšek, Špaček, Kvapil, Mrázek, Blumentrit - Tolar, Němec "C", Pitel, Vizinger, Faschingbauer, Soukup, Váchal, Erben "A", Noga, Biskup, Pašek, Mainer.

HC Verva Litvínov

Brýl (Horák) - Bittner, Cvrvk, Kasal "A", Strejček, Eminger, Brettschneider, Fučík - Procházka, Komma "A", Zdeněk, Růžička, Písařík "C", Smolka, Průša, Trübenekr, Malec, Řehulka, Šrámek, Čeřovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 65 30 3 27 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Patrik Biskup 0 0 0 0 0
Stanislav Erben 0 0 0 -1 0
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 2
Marcel Karpíšek 0 0 0 0 0
Tomáš Kvapil 0 0 0 -1 6
Petr Mainer 2 2 4 3 0
Petr Mrázek 0 0 0 3 0
Martin Němec 0 0 0 -1 10
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Jiří Pitel 0 0 0 -1 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Michal Špaček 0 3 3 3 0
Martin Váchal 1 1 2 4 8
Petr Vizinger 3 0 3 4 0

komentář

Hosté začali zostra a svého protivníka první minuty vůbec nepouštěli z obranné třetiny. Potom ovšem ujeli Indiáni a v situaci dvou na jednoho pořádné protáhl Rýgla Váchal. Na druhé straně zahrozil Průša, ovšem Polívka bravurně zasáhl lapačkou. V polovině třetiny putoval na trestnou hostující Řehulka, jehož faul potrestal během půlminutky Petr Mainer – 1:0! Litvínovští mohli o chvilku později srovnat krok, ale v situaci tři na jednoho se vyznamenal obrannou činností Karpíšek. Litvínov se nakonec dočkal a oplatil Plzni stejnou mincí. Za minuty využil přesilovou hru Vladimír Eminger – 1:1! Jenže hosté se dlouho z vyrovnání neradovali. Z nařízeného trestného střílení se totiž po perfektně provedeném blafáku radoval Martin Váchal – 2:1! Za dalších čtyřiatřicet vteřin byl již rozdíl dvoubrankový. Po zamtcích v obranné třetině hsotů se k puku dostal volný Petr Mainer a rychlou kličkou překonal Rýgla - 3:1! Tři sekundy před první sirénou snížil Vladimír Eminger, který přesně napálil odražený kotouč - 3:2!

Do prostřední části vstoupila Plzeň aktivně, ale trápila se v koncovce. Dorážkou neuspěl přes nastavený beton Pitel a co se nedá nedat prokázal Pašek, jenž měl na brankovišti před sebou prázdnou brankou, ale netrefil. Jak svůj počin okomentoval bylo slyšet až na náměstí. Na druhé straně mohl srovnat krok Řehula, ale v situaci dvou na jednoho nedokázal využít pěkné přihrávky spoluhráče. Prostřední část kouskovalo časté vyloučení, hned čtyři domácí hokejisté putovali za různé prohřešky za katr. Litvínov ovšem své šance nevyužil. Zahrozit tak mohl Indián Kvapil, jenž dostal ideální příhru mezi kruhy, Rýgl se ovšem vyznamenal lapačkou. Hosté nakonec přeci jenom udeřili, když trestné střílení proměnil nekompromisní střelou do šibenice Pavel Smolka – 3:3! Vše tak měla vyřešit poslední pasáž hry...

Hned v úvodu se prosadil Pavel Smolka, jenž ujel domácí obraně rychle zamíchal pukem a trochu lacino zasunul pod beton Polívky - 3:4! Za chvilku bylo opět srovnáno. Mainer pěkně potáhl puk středem hřiště, našel rozjetého Petra Vizingera, jenž se prosadil střelou na vzdálenější tyč - 4:4! brankové hody nekončily a do vedení šel opět Litvínov. třetí využitou přesilovku připravil příhrou před poloprázdnou branku Písařík pro Jakuba Zdeňka – 4:5! Šest minut před koncem ovšem odvrátil možnost porážky Petr Vizinger, jenž opět těžil z přihrávky Mainera - 5:5! A protože další branka již nepadla, připsali si hráči Benziny v zápase s Plzní letos první bod.

Prodloužení nejprve vyautovalo kapitána Plzně Němce, který si vykoledoval osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Poté ovšem putoval za katr Strejček a Indiáni mohli rozhodnout. Jenže nakonec to mohli být právě Litvínovští, když ujel Smolka, ale v cestě k hattricku mu stála spojnice. Vše tak rozhodl, navíc hattrick dokončil, Petr Mainer v páté sérii nájezdů - 6:5!