V brankářském duelu lepší Will

Plzeň - Junioři HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:2, 1:0, 0:0). Po pouze jednodenním odpočinku naskočili plzeňští junioři k dalšímu kolu své nejvyšší soutěže. Na vlastním ledě hostili Mladou Boleslav, v jejíž brance se představil i explzeňský gólman Roman Will. Proti svému bývalému týmu odvedl výbornou práci a za svá záda pustil jen přesnou střelu Lva. Makarovičovi se v plzeňské brance také dařilo, ale jelikož inkasoval o gól více než soupeř, plzeňští indiáni nakonec prohráli.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:2
0:2, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 22. Lev (Ruprecht, Sullmann) - 14. Hájek (Frolík, Matějček), 19. Belay (Lenc). Rozhodčí: Petružálek - Bertlík, Šulo. Vyloučení: 4:7 + Chaloupek (MBL) 10 min. Bez využití. Diváci: 70. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Škoda Plzeň

Makarovič - Hucl, Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullmann, Špaček, Váchal, Sedláček, Faschingbauer, Hošťálek, Baxa, Erben, Pacanda, Šimandl, Hájek, Bernad, Mainer, Vizinger, Němec, Lev.

BK Mladá Boleslav

Will - Frolík, Belay, Poláček, Hyka, Hájek, chaloupka, Jiránek, Sajdl, Lukáš Vrba, Mozík, Jankovský, Soukup, Filip Vrba, Rys, Matějček, Koudela, Martínek, Lenc.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Makarovič 59 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 2
Jakub Bernad 0 0 0 1 0
Jakub Faschingbauer 0 0 0 -2 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 4
Jakub Lev 1 0 1 1 0
Petr Mainer 0 0 0 1 0
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 0 2
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Pavel Sedláček 0 0 0 -2 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 0
Alex Sullmann 0 1 1 0 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Špaček 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 0 0 0 0
Petr Vizinger 0 0 0 -2 0

komentář

Jako první se v zápase osmělili hosté, na konci druhé minuty prověřil pozornost Makaroviče Frolík. I další akce jde na vrub Středočechů, ze vzduchu a z otočky trefil kotouč Hyka, ale napálil ho jen do prsou plzeňského gólmana. V sedmé minutě se ke slovu dostali i domácí, ale na Růžičkově střele od modré čáry si smlsl gólman hostů. V deváté minutě tekla v plzeňském obranném pásmu krev poté, co jeden z boleslavských nepříjemně trefil Ondřeje Hošťálka do obličeje. Ve třinácté minutě se poprvé měnilo skóre po kombinaci Frolíka s Davidem Hájkem, který využil bezchybné nahrávky a zacílil přesně do odkryté části plzeňské branky. S domácími to vypadalo ještě hůře minutu a vteřinu do první sirény, kdy si dobrý den udělal z celé plzeňské obrany Martin Belay, který přelstil i Makaroviče a zvýšil náskok hostujícího mužstva.

Plzeňští do druhé třetiny vlétli s plnou parádou a za aktivitu byli také odměněni - ani ne po minutě a půl se kotouč odrazil přesně na hůl střelce Jakuba Lva, jenž prokázal absolutní chladnokrevnost v zakončení a snížil na rozdíl jediné branky. V následující domácí přesilovce zahrozil Váchal, který ujel na Willa sám, ale středočeský gólman s přehledem vyrazil. O dvě minuty nato hráli přesilovku také boleslavští hráči a Mozík vyslal na Makaroviče dělovku od modré. Tu však plzeňský brankář dobře viděl a zkrotil ji. Další velká příležitost přišla v plzeňské přesile, avšak byla to Mladá Boleslav, kdo se mohl radovat. Jmenovitě Lukáš Vrba nadělal domácím velké starosti. Po dalším dvouminutovém trestu pro hosty přišla krátká potyčka mezi domácím kapitánem Huclem a Janem Chaloupkem, kterou hlavní arbitr ocenil čtyřmi dobře mířenými trestnými minutami pro oba aktéry. Tři minuty před koncem ostře vypálil od modré čáry Matěj Soukup, avšak Makarovič si s jeho pokusem poradil. Na plzeňském gólmanovi ztroskotal i Ondřej Matějček.

Poslední část tohoto střetnutí začala fantastickým zákrokem hostujícího Willa, na kterého uháněl osamocený Sedláček. O minutu později zahrozili Boleslavští opět ve vlastním oslabením, puk putoval po trase Belay - Lenc, avšak dvojice úspěch neslavila. Podobně dopadl i výborně hrající Belay s ranou od modré. Nejlepší hráč domácí Lev pálil ve 49. minutě při další plzeňské přesilovce do odkryté branky, ale i proti němu se Will dokázal přemístit a výborně zasáhnout. Makarovič pak hasil za hráče před sebou dvě ošemetné situace. Nejdříve v náručí zkrotil ránu Filipa Vrby, o chvilku nato vychytal dvojice Matějček, Hyka. Půlminutku před poslední sirénou zareagovala domácí střídačka na nepříznivý vývoj utkání oddechovým časem a odvoláním Makaroviče, za něhož do hry naskočil šestý hráč. Avšak Boleslav s přehledem uhájila cenné body ukradené z plzeňského ledu.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (trenér Plzně): Utkání jsme si prohráli sami neproměňováním šancí, které jsme si vytvořili. Soupeř potrestal dvě individuální chyby, které jsme v první třetině vytvořili, a my dokázali odpovědět jen jedním gólem. To k bodům dneska nevedlo.