JUN: PLZ – VIT

Plzeňané nezvládli koncovku a prohráli doma s Vítkovicemi

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 vs. HC Vítkovice Steel 2:6 (1:0, 0:2, 1:4). Domácí indiáni sice v zápase s Vítkovicemi po první části vedli, hosté ale dokázali ve druhé třetině vývoj utkání obrátit ve svůj prospěch. Ani vyrovnání na 2:2 z úvodu poslední dvacetiminutovky domácím nepomohlo, když koncovka zápasu patřila jednoznačně hostům, kteří nejdříve Plzni odskočili o 2 branky a poté si ještě dalšími dvěma zásahy pojistili výsledek po chybě v rozehrávce a také zakončením do prázdné branky.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

2:6
1:0, 0:2, 1:4

Branky a nahrávky: 13. Kubalík (Schleiss), 42. Baxa (Pejchar) - 29. Kilnar (Němec), 36. Klimíček (Bail), 50. Holý (Richter, Šebesta), 54. Slováček, 56. Klimíček (Řehák, Slováček), 58. Holý (Richter, Šebesta). Rozhodčí: Šmíd – Vavruška, Šperl. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 42. Střely na branku: 25:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:6.

HC Škoda Plzeň

Brabec – Houfek, Ruprecht, Kubík, Slavík, Němec, Pejchar, Moravčík, Schleiss, Váchal, Baxa, Kubalík, Noga, Pacanda, Pour, Hájek, Varačka, Blumentrit, Pašek.

HC Vítkovice Ridera

Kubáň – Seifert, Bail, Král, Klimíček, Deutsch, Pociecha, Žák, Hawlík, Štencel, Kilnar, Šebesta, Richter, Pasker, Máj, Suchý, Řehák, Slováček, Němec, Zdráhal, Holý, Hudeček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Brabec 59 36 5 31 86,11 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 1 0 1 -2 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 -2 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 -2 0
Dominik Kubalík 1 0 1 -2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Martin Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 -2 2
Martin Pašek 0 0 0 -1 2
Daniel Pejchar 0 1 1 0 0
Michal Pour 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 -1 0
Jan Schleiss 0 1 1 -3 2
Jakub Slavík 0 0 0 -1 2
Martin Váchal 0 0 0 0 2
David Varačka 0 0 0 0 0

komentář

První dvacetiminutovka se povedla lépe domácím indiánům, kteří zaznamenali jediný gólový úspěch. Po Schleissově přihrávce se prosadil Dominik Kubalík, který prostřelil Kubáně přesnou ranou z mezikruží. Vítkovice mohli odpovědět dvě minuty před koncem první části, ale Hudeček minul odkrytou branku ve vyložené pozici. Poté ještě pár sekund před koncem mohli odskočit domácí na rozdíl dvou branek, ale Váchalova křižná přihrávka na Paška si nepotykala s přesností.

To druhou třetinu z hlediska branek ovládli hosté. Nejprve se prosadil ve vlastním oslabení Aleš Kilnar, který obkroužil Brabcovu branku a backhandem dostal puk za jeho záda. Plzeňští hráli nedisciplinovaně a na svá vyloučení nakonec doplatili. Nejprve se sice dostal do úniku Váchal, ale tísněn obráncem už nebyl schopný svůj backhandový blafák lépe zakončit a Kubáň neměl problém zakročit svým betonem. Další dvě vyloučení domácích ale přišla indiánům docela nevhod a hostům se naskytla příležitost v podobě téměř dvouminutové přesilové hry 5 na 3. Tu zužitkoval Jiří Klimíček, který z první tvrdou ranou prostřelil plzeňského brankáře a dokonal tak obrat svého týmu.

Už po dvou minutách se mohli domácí radovat z vyrovnání, když se trefil Jan Baxa. To ale byla pro indiány poslední radost, kterou v nedělní odpoledne zakusili, dál se totiž trefovali jen Vítkovičtí. Pár minut po vyrovnávací brance měli domácí obrovskou šanci při přesilovce, ale skvělou individuální práci Pacandy tentokrát Baxa zazdil nepřesným zakončením před odkrytou brankou. Otřepané pravidlo nedáš – dostaneš se opět potvrdilo a hned několikanásobně.

Nejprve se v 50. minutě trefil Marek Holý, který si při přečíslení najel mezi kruhy a povedenou kličkou si udělal prostor k zakončení. Poté se po menší potyčce před brankou hostů hrálo 2 minuty ve čtyřech na obou stranách a Vítkovice si vytvořili zřejmě rozhodující tlak. Zamkli totiž domácí v jejich obranném pásmu a i když už byly obě strany v plném počtu, Ondřej Slováček vyslal na Brabce nechytatelnou ránu, která skončila v horním růžku jeho branky. Indiáni už neměli moc času a zkusili hru bez brankáře. To se jim nevyplatilo a po chybě v rozehrávce Jiří Klimíček pohodlně vsítil pátou branku svého týmu. Zoufalství domácích ještě dokonal Marek Holý, který využil zbrklé rozehrávky plzeňského brankáře a střelou z mezikruží uzavřel stav utkání.

Ohlasy trenérů

David Bruk, trenér HC Plzeň 1929: První třetinu jsme standartně odehráli velmi dobře. Naopak s druhou částí máme v posledních několika zápasech problémy a to se znovu potvrdilo – opět jsme ji prohráli. V té třetí se nám podařilo vyrovnat a celá hra se srovnala. Myslím si, že o vývoji utkání rozhodla šance po ose Pacanda – Baxa, kdy jsme se dostali před prázdnou branku a mohli soupeři odskočit na 3:2. Bohužel další šanci měli Vítkovičtí a využili ji. Tam se zřejmě zlomilo utkání. Příčina toho jednoznačného výsledku je v tom, že jsme se snažili hrát poměrně brzy bez brankáře a bojovat o třetí branku, proto si myslím, že ten výsledek moc neodpovídá průběhu celého utkání.