MDO: PLZ - LET 6:1

Mladší dorost znovu vítězí, doma porazil Letňany

Mladší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany 6:1 (4:0, 2:0, 0:1). Plzeňský mladší dorost dokázal navázat na svou vítěznou šňůru před reprezentační pauzou a před vlastními diváky si jednoznačně poradil s Letci Letňany.

HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany

6:1
4:0, 2:0, 0:1

Branky a nahrávky: 2. Kokoška (Ivanič, Zayml), 7. Vracovský (Stráský), 19. Kodýtek (Kantner, Rubner), 20. Vavřička (Stráský), 26. Vavřička (Kaňák, Vracovský), 30. Vracovský (Vavřička, Kaňák) - 56. Hylena (Chalupa). Rozhodčí: Sýkora - Rovaš, Jelínek. Vyloučení: 4:4 + Zayml (PLZ) 10 min. Bez využití. Diváci: 62. Střely na branku: 46:23. Průběh utkání: 6:0, 6:1.

HC Plzeň 1929

Zeman (30. Holub) - Kaňák, Váchal, Bednář, Ivanič, Sysel, Pokorný, Čechura, Muchka - Vracovský, Vavřička, Stráský - Kučera, Kokoška, Zayml - Kantner, Kodýtek, Rubner - Krystl, Roubal, Krásný.

HC Letci Letňany

Špaňo (od 31. Špirek) - Hrdinka, Starosta, Chalupa, Kubát, Vu, Kučera, Katriňák, Hylena, Burda, Polák, Gaspar, Kulda, Pařík, Hůla

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kryštof Holub 31 12 1 11 91,67 0
Adam Zeman 29 11 0 11 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 0 0 1 0
Michael Čechura 0 0 0 0 0
Filip Ivanič 0 1 1 2 2
Lukáš Kaňák 0 2 2 3 0
Matyáš Kantner 0 1 1 0 2
Petr Kodýtek 1 0 1 0 0
Filip Kokoška 1 0 1 1 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 1 0
Martin Muchka 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 1 1 0 0
Jiří Stráský 0 2 2 3 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 2 0
Jakub Vavřička 2 1 3 3 0
Tomáš Vracovský 2 1 3 3 0
Lukáš Zayml 0 1 1 1 12

komentář

Indiáni na svého soupeře vlétli od prvních minut ve velkém stylu, když už po šestašedesáti sekundách otevřel skóre utkání Filip Kokoška, který využil svého důrazu před klecí soupeře. Domácí mohli svůj náskok navýšit v početní výhodě, ale kýženého brankového efektu se nedočkali. Hosté o sobě dali vědět teprve po pěti minutách, to Jan Kučera nechal vyniknout Zemanovu lapačku. Na druhé straně už další akce přinesla druhý gól. V sedmé minutě indiáni zavezli puk do pásma po pravém křídle a v následné mele v brankovišti se nejlépe zorientoval Tomáš Vracovský, který navýšil náskok modrobílých. Velkou šanci poté neproměnil Rubner, který se na okamžik ocitl před Španěm sám a snažil se puk zasunout k levé tyčce. Třetí gólovou pohromu ale letňanský Špaňo odvrátil, když duchaplně kotouč vykopl špičkou betonu do bezpečí. Svůj velký moment si připsal i domácí Zeman, když ve 13. minutě indiáni propadli na modré čáře a Letci měli na okamžik cestu před branku naprosto volnou. Zeman odmítl snížení a ošemetnou situaci sám vyřešil. Ke konci dvacetiminutovky se Letci probrali a začali indiánům zdatně sekundovat. Ti však našli naprosto pádnou odpověď – přidali na své konto dvě další branky. Nejprve se v 19. minutě radoval Petr Kodýtek a dvě vteřiny před sirénou navýšil na 4:0 Jakub Vavřička.

Druhou třetinu otevřela šance hostů, když Dominik Hůla z dobré střelecké pozice mezi kruhy jen orazítkoval břevno. Letci mohli svou větší aktivitu potvrdit v přesilovce, ale ta se jim hrubě nepovedla, navíc krátce po návratu Pokorného zpět do hry Plzeň opět skórovala. Kaňák rychle po vyhraném vhazování vypálil, Vavřička ještě stačil do jeho rány vložit hokejku a podruhé v duelu rozesmutnil gólmana hostů. Následně další letňanskou šanci spálil Kulda, který se uvolnil k pravé Zemanově tyčce, ale snížení se nedočkal. A tak přišel další trest ze strany Západočechů. V přesilovce přesně zacílil Vracovský a stejně jako Vavřička se podruhé zapsal na listinu střelců. Ve 32. minutě se pak indiáni ale zapotili, když je Letci nachytali v nedbalosti a málem trefili opuštěnou klec Holuba, který v polovině zápasu vystřídal Zemana. Jeho však obětavě zastoupil Pokorný, který v brankovišti zastavil kotouč letící do sítě. A nezdarem skončila i šance Paříka, jenž se v prostoru mezi kruhy se střelou unáhlil a bez rozmyšlení poslal puk na zadní mantinel.

V úvodu poslední části Plzeňští pohrdli přesilovkou pěti proti třem a sedmou branku nepřidali. Stejně jako po faulu Gaspara, který nedovoleně zastavil unikajícího Kokošku a plzeňský rychlík získal možnost trestného střílení. Jeho úmysl ale včas přečetl gólman Letců a ještě před zakončením kotouč Kokoškovi vypíchl. Letňany se nakonec v samotném závěru utkání přece jen dočkaly snížení. Symbolicky se o něj postaral kapitán Letců Miroslav Hylena, který přesnou střelou pokazil Holubovi čisté konto. Jedna branka hostů však nemohla nic změnit na faktu, že indiáni znovu zvítězili a s přehledem drží první místo extraligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): V první třetině jsme byli lepším týmem a po zásluze jsme si vypracovali náskok. V druhé části jsme sice vstřelili dvě branky, ale to bylo z naší strany všechno. Řekl bych, že od vystřídání gólmanů, které možná v hráčích vzbudilo pocit, že se duel bude jen dohrávat, jsme trochu polevili a zvláště pak ze hry v poslední části jsem zklamaný. Přestože jsme utkání kontrolovali, nebylo to z naší strany ono například v porovnání se zápasem proti Hvězdě, když jsme soupeře v poslední třetině také přehrávali, ale nastříleli mu ještě další góly. Nyní nás čekají náročná střetnutí, která napoví, jak jsme na tom se silami.