SDO: KVA - PLZ 3:1

Posledních šest minut stálo starší dorost body

Starší dorostenci HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 3:1 (0:1, 0:0, 3:0). Plzeňský starší dorost dlouho sahal v třetím západočeském derby po bodech, když se díky trefě Hajšmana ujal v na konci první části vedení. Nicméně se nakonec radují domácí, kteří třemi brankami v rozmezí posledních šesti minut utkání zcela otočili vývoj duelu.

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929

3:1
0:1, 0:0, 3:0

Branky a nahrávky: 55. Beránek (Bláha), 57. Priškin (Beránek), 60. Rubeš (Beránek) - 19. Hajšman (Polata). Rozhodčí: Hlinka - Šulo, Koskuba. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 47. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Energie Karlovy Vary

Harakal - Šafář, Vaněk, Bláha, Priškin, Michálek, Rulík, Veverka - Klíma, Beránek, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Janáš, Hroch, Petrov, Osmík, Janata, Poljanyčka.

HC Plzeň 1929

Pacl - Polívka, Hůlka, Lobo, Walter, Prokop, Holý, Jakubec, Starý - Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Opava, Michel, Uhlík, Krliš, Hajšman, Sladký, Suchý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -1 0
Martin Hajšman 1 0 1 -1 0
Jan Holý 0 0 0 -2 2
Jan Hůlka 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Václav Krliš 0 0 0 -1 0
Jan Lobo 0 0 0 -2 0
David Michel 0 0 0 -1 0
Patrik Opava 0 0 0 -1 0
Matěj Polata 0 1 1 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 0
Jan Prokop 0 0 0 -1 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Dominik Starý 0 0 0 1 2
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 0 0 1 0

komentář

Energetici vstoupili do utkání proti favoritovi výborně a hned po několika vteřinách mohli jít do vedení. Daniel Hroch ujel všem hráčům a řítil se sám na plzeňského brankáře, tomu udělal kličku, ale nedokázal zasunout puk do prázdné branky. V sedmé minutě si před branku domácích sjel Kristl, ale nedokázal trefit skákavý puk a stav utkání se stále neměnil. Ve čtrnácté minutě se po rychlé kombinaci ocitl sám před Paclem Marek Dimitrov, ale ani nadvakrát hostujícího brankáře nepřekonal. Poté začali tlačit hosté a dočkali se vedoucí branky. První dvě slibné šance nevyužil Prokop ani Michel,ale třetí už Martin Hajšman proměnil ve vedoucí branku. Ten si výborně najel před branku, dostal krásnou přihrávku a poslal puk za záda bezmocného Harakala.

Ve druhé třetině diktovali tempo hry mladíci z Plzně, kteří se dostali i do několika slibných šancí, ale žádnou nedokázali proměnit. Domácí hráči se soustředili hlavně na obranu a brankář Pacl neměl téměř žádnou práci. Po čtyřiceti minutách tak vedli Indiáni stále nejtěsnějším možným rozdílem.

Začátek třetí třetiny byl opatrný, ale stále měli více ze hry hosté z Plzně. Do první velké šance se ale dostal domácí Alexandr Molnár, který v padesáté minutě orazítkoval tyč hostující branky. O dvě minutky později mohl vyrovnat kapitán Veverka, ale z blízkosti plzeňského brankáře nepřekonal. O chvíli nato mohl skórovat Vlček, ale v úniku Harakala nepřekonal. O dvě minutky později se před brankou hostů dobře zorientoval Ondřej Beránek, který překonal Pacla a vyrovnal. A o tři minutky později šli Energetici poprvé v zápase do vedení. Na brankovišti hostů se dostal k puku Jan Priškin, který nezaváhal a poslal puk za plzeňského brankáře. Poslední branku vstřelil domácí dvacet jedna vteřin před koncem duelu, když poslal puk do prázdné branky Tomáš Rubeš.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (Karlovy Vary): Na Plzeň jsme se připravovali, protože má v současné době zřejmě kvalitnější tým, než máme my. V tomto duelu jsme chtěli vycházet z precizní obrany, zvládat hru ve středním pásmu a počkat si na své příležitosti, a to se nám myslím dařilo. Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil, byl aktivnější, ale byl jsme to v našem obranném pásmu zvládli velmi dobře. Ke konci zápasu přišly naše šance a my jsme moc rádi, že se nám podařilo toto utkání otočit a vyhrát. Pochválit bych chtěl celé mužstvo, protože si myslím, že všichni dnes podali výborný výkon.

Radek Kampf (Plzeň): Vary s námi hrají tradičně velice urputně. Sice jsme vedli jedna nula, ale pak náš obránce udělal dvě hrubé chyby v obranném pásmu a soupeř nám dal rychle dva góly. My už nedokázali vyrovnat. Musím říct, že nejsme spokojení s hrou některých našich hráčů.