JUN: KOM - PLZ 6:2

Juniorka nestačila v Brně na místní Kometu

Junioři: HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 6:2 (1:0, 1:2, 4:0). Plzeňská juniorka držela po druhé třetině nadějný nerozhodný průběžný stav. Výsledkově hrozivě vypadající poslední část, ve které indiáni inkasovali 4 branky, jí ale srazila vaz a stála zápas.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

6:2
1:0, 1:2, 4:0

Branky a nahrávky: 6. Kusko (Sedlák), 33. Raška (Beneš), 42. Sedlák, 47. Mrázek (TS), 58. Kozel (Kusko, Zbořil), 59. Mrázek (Beneš, Raška) – 21. Schleiss (Kepka, Kubík), 40. Tulačka (Michel, Kristl). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. 2:2, 6:2.

HC Kometa Brno

Jekel (Klimeš) – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Klaus, Sedlák, Zbořil, Vojáček – Kozel, Papp, Raška, Mrázek, Kusko, Beneš, Boček, Král, Garčic, Grünwald, Pelikán, Ondráček.

HC Plzeň 1929

Pacl (Kuneš) – Marcel, Kubík, Kohel, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek, Schleiss, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Tulačka, Langer, Vlček, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 33 6 27 81,82 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 -1 2
Jiří Kepka 0 1 1 1 2
Ondřej Kopta 0 0 0 -2 2
Richard Kristl 0 1 1 -1 0
Matyáš Kubík 0 1 1 -1 0
Matěj Langer 0 0 0 -1 0
Filip Mašek 0 0 0 1 2
David Michel 0 1 1 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 -2 0
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 2
Vojtěch Tulačka 1 0 1 0 0
Filip Vlček 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání vstoupil lépe tým druhý extraligové tabulky, tedy Plzeň. V první velké šanci se ocitl po Vlčkově pasu zpoza branky Polata, volejem ale netrefil určený prostor. Kometa dostala šanci ke skórování, když Kepka ve středním pásmu poměrně zbytečně zahákoval Kuska. Hosté se i v oslabení dostali do velké šance při přečíslení dva na jednoho, Rajalovo zakončení ale Jekel dokázal díky rychlému přečíslení zastavit. A tak se skóre změnilo na druhé straně. V mlýnici před Paclem se nejlépe zorientoval domácí kapitán Sedlák, který přihrál k druhé tyčce volnému Silvestru Kuskovi. Ten střelou do odkryté sítě využil přesilovku, kterou domácí hráli díky faulu právě na něj.

Kometa mohla brzy své vedení ještě navýšit, akci tři na jednoho ale Brňané překombinovali a nic z ní nebylo. Hosté následně ukazovali, proč jsou v tabulce vysoko nad Kometou a většinu času trávili v útočném pásmu. Jenže do velkých šancí se až tak nedostávali a když ano, vytáhl se s jistým zákrokem Pavel Jekel. Jako třeba proti Maškově voleji po Schleissově křížné přihrávce. Oba celky si taky ještě v první periodě vyzkoušeli jednu přesilovou hru, na skóre 1:0 se ale nic nezměnilo.

Než se diváci vrátili po přestávkovém párku na svá místa, bylo už skóre vyrovnáno. Jan Schleiss obkroužil branku a vystřelil k bližší tyči. Chvíli nikdo nevěděl, kde je puk, pak se ale začali zvedat ruce hráčů v modrých dresech, protože kotouč proklouzl Pavlu Jekelovi až za brankovou čáru. Jestliže v první třetině byla Plzeň lepší, druhá perioda byla přinejmenším vyrovnaná, o něco nebezpečnější byli asi Brňané. Velmi blízko vedení byl Garčic, který zblízka nedokázal dorážkou po Bočkově ráně přehodit Pacla.

Nakonec to ale byla Kometa, která se znovu dostala do vedení. Pacl neudržel ve výstroji Benešovu střelu z pravého křídla a k dorážce se propracoval Adam Raška. Nejproduktivnější Brňan zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Tak, jak druhá perioda začala, tak nakonec i skončila. Tedy gólem Plzně, která se prosadil v přesilovce, i když ne zrovna přesilovkovvým způsobem. Při rychlém útoku zatáhl Michel puk po pravém křídle do hlouby útočného pásma a počkal, až mezi kruhy přijede Vojtěch Tulačka. Tomu poslal ideální pas a západočeský forvard efektně poslal puk pod břevno branky Komety. Po dvou třetinách tedy platil nerozhodný stav 2:2.

Očekávané drama ve třetí třetině se nekonalo. Závěrečná perioda se změnila na brněnskou krasojízdu za třemi body. V čase 41:34 na konci oslabení špatně rozehrál po mantinelu puk brankář Pacl. Kotouče se ujal Jan Sedlák a propálil gólmana, sprintem se vracejícího do své branky. Za dalších pět minut fauloval Petra Mrázka v úniku Matyáš Kubík a rozhodčí bez váhání nařídil trestné střílení. Faulovaný hráč prokázal své šikovné ruce a po bekhendové kličce poslal puk přesně pod víko.

Hosté se nezmohli na žádnou výraznější reakci. Přes dobře bráněné střední pásmo se měli problém dostat do útočné třetiny a i v ní pak působili poměrně bezzubě. Žádná honba se vyrovnáním se rozhodně nekonala. Dvě a půl minuty před třetí sirénou pak už bylo jasno. Adam Kozel dojel Kuskovu střelu, kterou Pacl jenom vyrazil, a napodruhé už se mu povedlo puk dostat do sítě. Vzápětí se radovali hosté ze snížení, to ale nemohlo platit, protože ho Západočeši dosáhli vysokou holí. Naopak ještě z jedné branky se radovalo Brno. Petr Mrázek dostal při přečíslení dva na jednoho přesný pas od Beneše a poslal puk do pravého horního růžku. Jihomoravský tým tak nakonec poslal Plzeňské domů bez bodů, za to s půltuctem inkasovaných branek.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Plzeň je skvělý soupeř. V první části jsme byli takoví zakřiknutí, ale postupem to z nás spadávalo. Střelecky jsme se prosadili a ačkoliv to často nedělám, tak musím pochválit jak gólmana, tak beky i útočníky. Kluci hráli výborně, tak doufejme, že nám takovou radost udělají víckrát. Určitě nám takový výsledek může pomoci nalít nové síly.

Václav Ruprecht: Zapůsobila na nás cesta do Brna. Někteří hráči vstávali ve čtyři hodiny ráno. To ale samozřejmě kluky neomlouvá. Začátek bych zhodnotil tak, že jsem s Kometou drželi tempo a vytvářeli jsme si šance. Od druhé části to už bylo tak, že domácí byli lepší. Naneštěstí jsme v poslední třetině dostali gól po chybě našeho gólmana a prohrávali jsme 2:3. Poté už vše šlo ve prospěch Brna.