Starší dorost prohrál potřetí v řadě

Starší dorost: HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 4:2 (0:0, 1:1, 3:1). Indiáni se po brance Petra Kodýtka dostali sice do vedení, ale od té doby úřadovala na ledě pouze Kometa. Jiskřičku naděje pro Plzeň ještě před koncem vykřesal Vavřička, jakékoliv komplikace nicméně následně uťali domácí střelou do prázdné plzeňské branky.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

4:2
0:0, 1:1, 3:1

Branky a nahrávky: 34. Mlynář, 44. Nečas (Havránek), 57. Hasoň (Havlát), 60. Zukal (Hroudný, Jirůšek) – 28. Kodýtek (Kvasnička), 60. Vavřička (Kaňák, Kantner). Rozhodčí: Slavka – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 91. Střely na branku: 22:40. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Kometa Brno

Slavíček – Petrla, Trnka, Jirůšek, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl (C), Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich – Hasoň, Čejka, Knap – Hroudný, Ferda, Havránek – Nečas

HC Plzeň 1929

Zeman – Kačena, Kvasnička, Váchal, Kaňák, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl – Vavřička, Krásný, Kantner – Kodýtek (C), Kokoška, Vracovský – Rubner, Hajšman, Hanzlík – Stráský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 22 3 19 86,36 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -3 0
Matyáš Kantner 0 1 1 -2 0
Petr Kodýtek 1 0 1 -1 2
Filip Kokoška 0 0 0 -2 0
Matěj Krásný 0 0 0 -1 2
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 1 1 -2 2
Jakub Pokorný 0 0 0 -2 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 -2 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 0 0 0 -2 2
Adam Váchal 0 0 0 -1 0
Jakub Vavřička 1 0 1 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 2

komentář

Úvodní dějství nabídlo rychlý hokej, ale žádný uznaný gól. V páté minutě šli domácí do přečíslení ve třech hráčích, ale puk minul hostující klec. První perioda se přehoupla do čtrnácté minuty a hráči Komety se radovali z prvního gólu. Jenže radostný hlouček kolem kapitána Kratochvíla se brzy rozpustil, protože hlavní sudí rozpažil. Minutu a půl před první sirénou se do zakončení proháčkoval plzeňský Tomáš Kučera, bekhendovým zakončením si na gólmana Slavíčka nepřišel. Ihned na druhou stranu se vrhl Robert Havlát, ale taktéž neuspěl. Na straně domácích byli vyloučeni Furch a Kratochvíl, na hostující pouze Kvasnička.

Prostřední část začala Kometa v oslabení, které úspěšně přečkala. To samé se dá říci i o Plzni, která sehrála dvě minuty ve čtyřech, jelikož se Jiří Stránský provinil sekáním. Po dobu jeho trestu se domácí nedostali do žádné vyložené příležitosti. Otevřít herní účet se povedlo v osmadvacáté minutě hostujícímu kapitánovi Petru Kodýtkovi, který si poradil v situaci proti Slavíčkovi a s pomocí brankové konstrukce dopravit touš do sítě. V čase 33:36 se povedlo domácím srovnat. Tomáš Mlynář dokázal dorazit do sítě nahozený kotouč. Po druhé siréně se ještě strhla menší potyčka mezi Davidem Sedláčkem a Petrem Kodýtkem, oba dostali dvouminutový trest za hrubost. Stavem 1:1 skončilo 40 minut hry.

Do poslední třetiny vkročili lépe domácí. Po třech a půl minutách hry, ve kterých se dostala Kometa několikrát do náporu, se ve zmatku před brankou Plzně dobře zorientoval Martin Nečas a poslal herní předmět za brankovou čáru. Následovaly dvě větší šance hostů, ale brněnský gólman Zdeněk Slavíček nikomu nedovolil srovnat stav hry. Po několika vyloučeních domácích přišla uklidňující trefa. Čtyři minuty před poslední sirénou se ve vlastním oslabení dostal do úniku Jan Hasoň a zvednutý puk zamířil do sítě. Plzeňští hráči se ale nedali a 46 sekund před koncem základní hrací doby se prosadil Tomáš Vavřička. Zcela pochopitelně si hostující trenér vzal oddechový čas a jeho svěřenci hráli bez gólmana. Lukáš Zukal vybojoval ve vlastní třetině kotouč a poslal jej až do prázdné plzeňské svatyně.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Z naší strany to dnes nebylo úplně ideální. Plzeň celé utkání velmi dobře bruslila. My jsme první třetinu úplně zaspali. Ve druhé se pak hra trošku zlepšila. Asi na nás byla i víc znát přestávka. Z naší strany ale byly katastrofální přesilovky, ve kterých měl naopak soupeř šance. Doufám, že utkání zítra se Slavií bude lepší.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Hra z naší strany byla slušná. Vypracovali jsme si docela dost šancí, které jsme ovšem nedotáhli do vítězného konce. Góly jsme pak dostali po individuálních chybách. Myslím si, že za dnešní výkon jsme si zasloužili i nějaké body, ale nedosáhli jsme na ně.