Starší dorostenci vysoko prohráli se Slavií

Plzeň - V malé hale se starší dorostenci indiánů střetli s týmem HC Slavia Praha. Domácím absolutně nevyšel vstup do utkání, což je nakonec stálo body.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

2:9
2:4, 0:2, 0:3

Branky a nahrávky: 7. Kodýtek (Hanzlík), 9. Hanzlík (Chalupa) – 1. Krásný, 3. Vildumetz (Matějka), 3. Netolický (Torok), 17. Patočka (Šergl), 23. Kern (Duda), 40. Kern (Kohút, Patočka), 48. Patočka (Kern), 51. Krásný (Matějka, Šteiner), 57. Šteiner (Vildumetz, Matějka). Rozhodčí: Sýkora – Černý, Malý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:9.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (9. Červenka) – Lokajíček, Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Čechura "A" – Váňa, Kolda, Pour, Chalupa, Kodýtek "C", D. Roubal "A", Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal

HC Slavia Praha

Patera (Šofr) – Krásný, Steinhocher, Torok, Duda, Valík, Šmíd, Šantrůček – Matějka "C", Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner "A", Netolický, Šergl, Patočka "A", Kohút, Šilhan

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Radek Červenka 48 32 5 27 84,38 0
Filip Krasanovský 12 14 4 10 71,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 -2 0
Michael Čechura 0 0 0 -2 2
Štěpán Hanzlík 1 1 2 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 -2 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 1 0 1 -1 2
Matěj Kolda 0 0 0 -1 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -3 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -1 0
Adam Penc 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 1 1 -2 2
David Roubal 0 0 0 -1 0
Filip Staněk 0 0 0 -2 2
Jan Štěpánek 0 0 0 0 4
Adam Váchal 0 0 0 -1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 -2 2

komentář

Začátek utkání byl pro domácí hokejisty doslova katastrofální. Již ve třetí minutě indiáni prohrávali 0:3 a nebohý gólman Filip Krasanovský smutně opustil branku. Hosté se trefili již po dvaceti pěti sekundách. Plzeňané velice špatně rozehráli, k puku se dostal Daniel Krásný a přesnou ranou mezi betony poslal Slavii do vedení. Ve třetí minutě padly další dva góly. Nejprve se z opakované dorážky prosadil Tomáš Vildumetz a o pár vteřin později doklepl vyražený touš do sítě Lukáš Netolický. Do branky Plzně tedy putoval Radek Červenka.

Domácí se do utkání paradoxně vrátili při vlastním oslabení. Petr Kodýtek si vzal kotouč do své správy a celkem v pohodě obešel dva protihráče, načež si poradil i s brankářem Paterou, kterého překonal střelou k tyči. Za malý moment to s indiány vypadalo ještě lépe. Před brankou číhal Štěpán Hanzlík, získal puk a poslal ho přesně pod víko. V deváté minutě svítil na tabuli stav 2:3. Poté se hra velmi uklidnila a oba týmy začaly dokonce i bránit. Přece jenom se však skóre ještě měnilo. Na pravé straně našlápl Matouš Patočka a výstavní ranou pod břevno střelil čtvrtý gól Slavie.

Do prostřední části vstoupili opět lépe hráči hostující Slavie. Pátý gól Pražanů vstřelil Jan Kern a jednalo se vskutku o kuriózní trefu. Od modré čáry pálil Tomáš Duda, puk byl několikrát před brankou tečován, jednou i Kernem. Černý nesmysl si poté obloučkem našel cestu až do sítě, brankář Červenka byl bezmocný. Poté přišlo na řadu několik zajímavých šancí, které buď pochytali brankáři obou týmů, nebo si s nimi střelci nedokázali poradit.

Sešívaní hráli v pohodě, nicméně v přesilových hrách si tak úplně jistí nebyli. V první třetině se v oslabení trefil Kodýtek, ve druhé části se do samostatného úniku dostal i Ondřej Váňa. Domácí útočník však svoji obrovskou šanci nevyužil a trefil jen beton brankáře Jiřího Patery. Domácí poté dokonce jeli do akce tři na jednoho, ale z této výhody nevytěžili ani střelu, která by znamenala ohrožení. A tak se opět prosadil Jan Kern, jenž byl důrazný před brankou a poslal puk mezi betony – Slavia vedla 6:2.

V poslední části se trefovali opět jen hostující hráči. Sedmý gól Pražanů zaznamenal Matouš Patočka a hosté poté dvakrát využili přesilovku pět na tři, konkrétně pak Daniel Krásný a David Šteiner. Slavia si tak z Plzně odvezla výhru 9:2.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Dnes šlo hlavně o začátek zápasu, kdy jsme ve třech minutách dostali tři branky. Dvakrát jsme jim to namazali, což jsou stále ty samé individuální chyby, které se opakují. Děláme velké chyby v obraně, ale když máme tak velké šance, kde jsme sami před brankou, mohlo by se to ještě zvrátit, tak je to těžké, když neproměníme. Jsme z toho zklamaní, pořád nám chybí hodně hráčů, kterí by vytvořili konkurenci. Mámě těžké období, dostáváme hodně gólů, nemůžeme být spokojení ani s gólmany, kteří nechytí nic navíc. Příští týden nás čekají tři zápasy, doufám, že se nám kluci vrátí do sestavy.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Dnešní zápas nám vyšel jako ještě žádný v letošní sezoně. Dali jsme tři rychlé branky, pak jsme dvě sice dostali, ale myslím si, že čtvrtý gól rozhodl. Od té doby jsme byli lepší a měli jsme spoustu dalších šancí. Vyhráli jsme zaslouženě.