Plzeň vyprovodila neporaženou Spartu bůrem!

Plzeň - Mladé pušky nastoupily bez respektu k doposud suverénovi ze Sparty. Po vyrovnané první třetině indiáni zasadili svému soupeři dva přesně mířené šípy, a přestože se ještě soupeř zvládl zvednout, další tři jej již skolit dokázaly.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

5:2
0:0, 2:0, 3:2

Branky a nahrávky: 24. Chalupa, 29. Penc (D. Roubal, Eret), 51. Rubner (Chalupa, Kvasnička), 53. Hanzlík (Pour), 59. Kvasnička (J. Roubal) – 47. Safin (Vandas), 49. Safin (Janda). Rozhodčí: Hribík – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 64. Střely na branku: 23:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Kvasnička, Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Čechura "A", Sedláček – Váňa, Kolda, Rubner, Pour, Chalupa, M. Čevrenka, Eret, D. Roubal, Kovařík, Penc, Hanzlík "C", J. Roubal "A".

HC Sparta Praha

Wolf (Hofmann) – Janda, Procházka, Vízner, Eliáš, Jeřábek "A", Horský, Vandas "A", Sedliský – Šrámek, Švarc, Šišolák, Kafka, Nacházel, Šmerha, Safin, Komárek "C", Schwamberger, Kropáček, Dubský, Wojnar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 3 2
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 1 1 0 0
Štěpán Hanzlík 1 0 1 1 0
Matěj Chalupa 1 1 2 1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 1 1 2 2 4
Adam Penc 1 0 1 1 0
Jakub Pour 0 1 1 1 2
Josef Roubal 0 1 1 0 0
David Roubal 0 1 1 2 0
Marek Rubner 1 0 1 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 2
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 -1 0

komentář

Samotný zápas začal brzkým vyloučením na domácí straně, ovšem mladí indiáni si s přesilovou hrou Sparty dokázali poradit. Další šanci tak přítomní fanoušci viděli až v sedmé minutě, kdy ihned po buly napřáhl Vízner, Krasanovský byl připraven. Následně si z rohu až na brankoviště vybruslil Komárek, svým bekhendem však trefil pouze hruď domácího gólmana. Odpovědět mohl Kovařík, ale dobrou přihrávku mezi kruhy promáchl. Lépe si vedl Janda od modré, jehož střela se domácímu brankáři překulila přes lapačku, ale černý nesmysl se nakonec vykutálel mimo. V závěru třetiny ještě Sparta v rychlém sledu zamířila do tří, ale trest se již přesunul do dějství druhého.

Využití měl na holi Rubner, který napálil z levé strany odražený kotouč do poloprázdné branky, ovšem do střely mu skočil Jeřábek a zabránil jistému gólu. Toho se však modrobílí přeci jenom brzy dočkali. Matěj Chalupa uloupil kotouč ve středním pásmu, prokličkoval se přes dva protihráče a zavěsil z hrany levého kruhu - 1:0! Odpovědět se pokusil stejnou mincí Kropáček, ovšem střelu poslal pouze do hrudi Krasanovského. V polovině utkání pak indiáni své fanoušky potěšili další krásnou akcí. Dvě křižné přihrávky z první a zametení kotouče do prázdné branky v podání Adama Pence znamenalo pohodlné vedení pro modrobílé barvy - 2:0! Další dobrou šanci zapsal Pour z mezikruží, ovšem střela byla přizvednuta do ochranné sítě. Když pak v závěru Wolf skvělým přesunem zabránil jasnému gólu Chalupovi po příhře od tyče k tyči, zůstalo již skóre nezměněno.

Zkraje poslední části Sparta dostala možnost dvakrát zahrávat početní výhodu, ovšem domácí dobře bránili a s ranami Jeřábka a Šmerha si Krasanovský poradil. Hosté tak uštknuli až vzápětí, když se Ostap Stafin dostal mezi kruhy ke střele, která se dokutálela pár centimetrů za brankovou čáru - 1:2! Stejný hráč navíc po 137 sekundách hry naskočil mezi mantinely ze střídačky, zbavil se svého strážce a tváří v tvář domácímu gólmanovi uspěl tvrdou ranou na vyrážečku - 2:2! Ale k velkému obratu nedošlo. Za dalších 138 vteřin totiž Chalupa našel křižnou přihrávkou z kruhu na kruh Marka Rubnera, který svou dělovkou vrátil Plzni vedení - 3:2! Za další necelé dvě minuty si navíc mezi kruhy našel odražený kotouč Štěpán Hanzlík a poslal jej bekhendem pod víko hostující svatyně - 4:2! Vystupňovat tlak ještě v závěru zabránili Spartě po sobě vyloučení Kropáček s Eliášem, poslední vzdor Pražanů tak přišel v čase 57:45, kdy při hře čtyři na čtyři zkusili hru bez brankáře. Tu potrestal pátým zásahem David Kvasnička, který opuštěnou klec krok před modrou trefil a stvrdil tak první prohru Sparty v sezóně - 5:2!

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929) “Přistoupili jsme k utkání zodpovědně, zachytal velmi dobře gólman Krasanovský. Hráči plnili, co měli a my jen doufáme, že do budoucna to bude ještě lepší.”

Pavel Geffert (HC Sparta Praha): “Prohráli jsme zaslouženě. Byli jsme bojácní, nedůrazní. Jednoduše jsme hráli špatně.”