Starší dorost řídil výhru v Olomouci v přesilových hrách!

Plzeň - Mladí indiáni vezou o tomto víkendu, který strávili na ledech soupeřů, čtyři body. Po včerejším jednom ze Zlína si dnes poradili pěti góly s Kohouty.

HC Olomouc - HC Plzeň 1929

1:5
1:1, 0:3, 0:1

Branky a nahrávky: 1. Machálek (Hajšman, Pěcha) – 14. Pour, 28. Pour (J. Roubal, Kovařík), 36. D. Roubal (Rubner), 39. Hanzlík (D. Roubal, Rubner), 50. Matiášek (Penc). Rozhodčí: Kašík – Vožda, Zedník. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. Diváci: 40. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

HC Olomouc

T. Urban (od 21. Schejbal) – Dajčar, Murla, P. Mader, Štreit (C), Holiš, Rutar – M. Urban, Husták, Bohanos, Janků, Pěcha, Skopal, Hajšman, Machálek, Janečko, Kořenek, Říčka.

HC Plzeň 1929

R. Červenka (Krasanovský) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Matiášek, Kolda, Rubner, Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, D. Roubal (C), Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Radek Červenka 60 23 1 22 95,65 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 1 0
Michael Čechura 0 0 0 1 0
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 0 0 -1 2
Štěpán Hanzlík 1 0 1 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 2 0
Matěj Kolda 0 0 0 2 0
Vojtěch Kovařík 0 1 1 -1 0
Jan Matiášek 1 0 1 2 0
Adam Penc 0 1 1 1 0
Jakub Pour 2 0 2 1 4
Josef Roubal 0 1 1 -1 0
David Roubal 1 1 2 0 2
Marek Rubner 0 2 2 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 2
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 -1 0

komentář

Domácí vstoupili do zápasu s Plzní velmi aktivně a odměnou jim byl první gól už v první minutě úvodní dvacetiminutovky, když s pomocí tyčky Červenkovy branky dostal puk až do sítě Jan Machálek. První gól Kohouty nakopl a snažili se rychle přidat další přesnou trefu, to se jim ale nepodařilo. Naopak na druhé straně zahrozil kapitán hostů, David Roubal, když se dostal až na levý kruh a z otočky spíš jen nahodil na Urbanovu branku. Hostující útočník ale mířil vedle.

Už ve čtvrté minutě předvedli hezkou akci Skopal s Hajšmanem, když olomoucká sedmnáctka ujela hostující obraně podél levého mantinelu a před brankou hledala najíždějícího Hajšmana, ten byl ale na poslední chvíli trochu podražen, a tak nemohl zakončit. O pár minut později se do samostatného úniku znovu dostal Skopal, kterému vyjel z branky vypíchnout puk Červenka, a to až k pravému kruhu. Olomouckého útočníka ale podrazil, a tak si Hanáci zahráli další přesilovku.

Tu ale využít nedokázali. Přesto zůstali aktivní, a tak to nadvakrát od modré a z mezikruží zkoušel olomoucký kapitán Štreit, trefil ale vždy jen výstroj Červenky. Chvíli na to však bylo srovnáno, když po menším zmatku před brankou Hanáků našel místo ve výstroji Urbana reprezentant Jakub Pour. A právě Pour pak chvíli před koncem první třetiny využil dobré přihrávky od Čechury a zkoušel to z vrcholu pravého kruhu, trefil ale jen boční síťku.

Ve druhé třetině to byla ale spíš Plzeň, která diktovala tempo hry. Už ve 28. minutě dokázali Západočeši využít přesilovou hru, když se až před Tobiase Urbana dostal znovu Jakub Pour a svou druhou brankou otočil vývoj utkání. Chvíli na to zkoušel své štěstí z těsné blízkosti Chalupa, puk ale mezi betony olomouckého strážce svatyně dostrkat nedokázal.

Podruhé na trestnou lavici pak putoval Hajšman a Plzeň znovu trestala fauly, když po pár dorážkách dostrkal puk až za záda olomouckého maskovaného muže kapitán hostů David Roubal. O pár minut později se ke slovu dostala první formace Hanáků, která po delším tlaku Plzně vyvezla puk až před Červenku. Janků ale přes skrumáž hráčů trefil jen betony připraveného gólamana.

Chvíli na to se do protiútoku dostala Plzeň a po Pourově střele cinkala za Urbanem pravá tyčka. Necelé dvě minuty před druhou sirénou pak zvýšil plzeňské vedení už na tříbrankové Štěpán Hanzlík.

Před třetí třetinou došlo ke střídání brankářů na straně Olomouce. Než se ale Schejbal stihl zahřát, už musel zasahovat proti dorážkám plzeňského kapitána. Ve 45. minutě si olomoucký brankář připsal dva velmi dobré zásahy v krátkém sledu. Nejprve proti střele Ereta zprava vytáhl semafor a přerušil hru, o chvíli později hledal v těsné blízkosti olomoucké branky Pour Martina Červenku, tomu ale puk Schejbal vypíchl.

Kohouti pak zabrali a nejprve to z levé strany zkoušel Janečko, jeho dorážky ale puk za Radka Červenku nedostaly. Poté prosprintoval do útoku Machálek, který ještě před brankou hledal Hajšmana, tomu ale do přihrávky sáhli hostující hráči. Hostující obrana pak v útočném pásmu vyrobila hrubici, a tak Janků stačilo posunout puk na Říčku, který prosprintoval do útoku a z těsné blízkosti střílel, jeho pokus ale Červenka vyrazil do vzduchu.

Deset minut před koncem ale bylo definitivně rozhodnuto o podobě skóre. Na Pencovu střelu z levé strany ještě Schejbal dokázal reagovat, proti pokusu Jana Matiáška už ale přesouvající se brankář neměl šanci. Chvíli před koncem musel olomoucký brankář hasit ještě jednu situaci, když Rubner dorážel puk, s celou situací si ale Schejbal nakonec poradil.