ČF3: Mladší dorost prohrál s Motorem a sezóna pro něj skončila

Plzeň - Mladší dorostenci přivítali v rozhodujícím třetím čtvrtfinále v Home Monitoring Aréně Motor z Českých Budějovic. Indiáni po celé utkání dominovali, soupeře jasně přehrávali, nakonec však po sérii smolných momentů prohráli 1:2 a loučí se s letošním ročníkem.

HC Plzeň 1929 - Banes Motor České Budějovice

1:2
0:0, 1:1, 0:1

Branky a nahrávky: 22. Mužík (Přikryl) – 38. Beránek (TS), 53. Toman (Kubíček, Egert). Rozhodčí: Grech – Fiala, Schopf. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 48:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Plzeň 1929

K. Kolář (Pilc) – M. Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Kovářík – Hajžman "C", Přikryl, Staněk, Matiášek "A", Šiška, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda "A", Mužík, Lang, F. Kolář

Banes Motor České Budějovice

D. Svoboda (Prušák) – Kubíček, Dekret, Janoušek, Stárek, Škola, Štěcha, Novák "A" – Silný "C", Beránek, Grossmann, Čížek, F. Houdek, Egert, Toman "A", Vaculík. O. Svoboda

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 59 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Hajžman 0 0 0 0 0
Josef Hasman 0 0 0 0 2
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Matěj Kolda 0 0 0 0 2
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 2
Jan Matiášek 0 0 0 1 0
Radek Mužík 1 0 1 1 2
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

komentář

V úvodu třetího osmifinále měli více ze hry domácí hokejisté, kteří hráče Motoru přebruslovali a aktivně napadali, leč do žádné velké příležitosti se dostat nedokázali. Jen ve třetí minutě vystihl plzeňský šikula českobudějovickou rozehrávku, dostal se do samostatného úniku. Brankář hosté Daniel Svoboda se však skvěle roztáhl a vychytal domácí hráče betonem.

V sedmé minutě se do velké šance dostali rovněž budějovičtí hokejisté. Před brankou byl úplně nehlídaný Jakub Čížek a mohl zakončovat do odkryté klece. Neposedný kotouč však nedokázal zasáhnout a tak tuto příležitost přežili domácí bez úhony. Domácí poté měli k dispozici přesilové hry, ale v nich se jim moc nedařilo. Naopak dobrou příležitost měl Matěj Toman, leč na brankáře Kristiána Koláře si nepřišel, domácí gólman pěkně zasáhl lapačkou. Opatrná první část tak skončila bez branek.

Do prostřední třetiny utkání vstoupili aktivněji domácí hráči, kteří ještě dohrávali početní výhodu. Tu sice nevyužili, ale pár sekund po návratu českobudějovického hráče už udeřilo! Radek Mužík byl velice aktivní okolo branky, probojoval se ke kotouči a nakonec ho procpal až za záda brankáře Daniela Svobody! Indiáni se tak dostali do důležitého vedení. Kamil Hajšman mohl v půlce utkání přidat další trefu Plzně, leč ke smůle domácích trefil pouze tyčku.

V téže minutě se mohli začít radovat i hostující hokejisté, když se do úniku dostal Jiří Egert, jenž nabral kotouč na bekhend, ale poslal ho jen nad břevno Kolářovy klece. Běžela třicátá osmá minuta a Motor se dočkal vyrovnání. Martin Beránek se dostal do úniku, sudí viděli, že byl podražen a nařídili trestné střílení. To Beránek proměnil ranou mezi betony. Po dvou třetinách tak svítil stav 1:1.

Třetí třetina duelu byla velice rušná, hráči dohrávali souboje a často se vylučovalo. Po jedné takové roztržce skončili na trestné lavici dva Plzeňáci a jeden hráč Motoru, takže hosté hráli v početní výhodě. Tu proměnil Matěj Toman, když se trefil přesně pod břevno domácí klece. Domácí hráči poté měli neuvěřitelný tlak, bušili do obrany Budějovic, stříleli, zkusili to i v šesti hráčích, ale vyrovnat se jim nakonec nepodařilo. Mladšímu dorostu Plzně tak letos skončila jinak skvělá sezóna, za kterou jim patří obrovská poklon a ještě větší poděkování!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Odehráli jsme nejlepší zápas v sérii. Kdybychom takhle hráli i předchozí zápasy, tak tady nejsme a je rozhodnuto. Kluci ukázali, kde je síla mužstva, soupeř nám nestačil. My jsme bohužel nevyužili šance, které jsme měli proměnit, sami jsme soupeře pustili chybami do šancí, dvě z toho proměnili. Takový je hokej, v tomhle nespravedlivý, ale musím uznat, že soupeř hrál obětavě, neuhnuli ze svého systému, i když ta naše dnešní dominance byla obrovská, bylo to jen o tom, jestli přidáme další gól. Ten zápas jsme si neprohráli dneska, ale v předchozích duelech, kdy jsme nepodali takový výkon. Klukům jde vytknout málo věcí, i když prohráli, tak je musíme pochválit. Takhle si představuji, aby tým hrál. Soupeři gratuluji k postupu.

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Všechny tři zápasy byly vyrovnané, všechny byly o jeden gól. Dnes jsme rozhodně nebyli lepší, ale hokej nemá logiku a dali jsme o jednu branku víc. Asi rozhodlo, že jsme ubránili přesilovku pět na tři, to nás nakoplo a poté jsme to mu věřili.