ČF3: CHM - PLZ 3:2 - Staršímu dorostu skončila sezona

Plzeň, Chomutov - Stav série Chomutov - Plzeň 2:1 (4:3pp, 2:3, 3:2). Svěřenci trenéra Radka Kampfa vypadli ve čtvrtfinále. S favorizovaným Chomutovem sice bojovali až do poslední chvíle, nakonec však svému soupeři podlehli v rozhodujícím utkání 2:3 a sezona pro ně skončila.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

3:2
1:0, 1:0, 1:2

Branky a nahrávky: 13. Dejmek, 29. Chlán (Hřebíček, Dvořák), 47. Navrátil (Dejmek) – 51. Chalupa (Rubner), 54. Rubner (Chalupa). Rozhodčí: Wágner – Hejl, Podražil. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Piráti Chomutov

Pavlát (Khůn) – Dvořák, Studený, Smutný, Hajič – Köver, Lauko, Polák, Kulich, Krivošík, Chlán, Palička, M, Svoboda, Navrátil, Hřebíček, Dejmek, J. Svoboda, Šilar. Trenér: Miroslav Buchal.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Červenka) – Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, Eret, Roubal, Kovařík, Hanzlík, Roubal. Trenér: Radek Kampf.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 59 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 0 0
Michael Čechura 0 0 0 1 4
Petr Eret 0 0 0 -1 2
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 1 1 2 2 4
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -3 0
Jakub Pour 0 0 0 -3 0
Josef Roubal 0 0 0 1 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 1 2 2 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 2
Jakub Sysel 0 0 0 -2 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

V první větší šanci se objevili hosté. Nehlídaný Rubner vypálil z prostoru před brankovištěm. Kotouč skončil ve výstroji připraveného brankáře. Ve čtvrté minutě přišla akce Pirátů, kteří zamkli svého soupeře v útočném pásmu. Na konci celé šance byl Köver, jehož táhlá střela rozezvučela tyč. O necelou minutu později přišla velká gólová příležitost Plzně. V situaci dva na jednoho se ke střele dostal Roubal. Puk trefil přesunujícího se Pavláta, jenž ho podržel ve své výstroji. V osmé minutě Jan Svoboda zamířil sám na bránu. Jeho bekhendové zakončení trefilo betony gólmana Krasanovského. Na gól se čekalo do třinácté minuty. V přečíslení vystřelil z ostrého úhlu LADISLAV DEJMEK a trefil se přesně pod horní tyč – 1:0. Plzeňští se snažili odpovědět. V poslední minutě vyslal střelu z mezikruží Roubal, ale trefil pouze vyrážečku brankáře.

Plzeň přidala ve druhé třetině na obrátkách. V úvodu druhé dvacetiminutovky střílel Roubal z prostoru před bránou. Puk ovšem zamířil vysoko nad bránu. O minutu později mohli skórovat Chalupa a opět Roubal. Oba ovšem vychytal gólman Pavlát. Aktivním hostům se ovšem srovnat nepodařilo. Místo toho se radovali domácí. Bleskový útok Pirátů proměnil PETR CHLÁN, což byla pro často útočící Plzeň rána – 2:0. Vzápětí mohl navýšit Matyáš Svoboda. Jeho střelu z prostoru před brankovištěm vytěsnil Krasanovský do ochranné sítě. V samotném závěru druhé části mohl vsítit třetí branku Polák, nicméně se mu zakončení u brány nepovedlo dle představ.

I ve třetí části pokračovali hosté v aktivní hře a snaze o vyrovnání. Ve čtyřicáté šesté minutě pálil Chalupa do odkryté klece, Pavlát se ovšem stihl přesunout a pokus zlikvidovat. O minutu později však přišla radost na straně Pirátů. Odražený puk skončil na holi JAKUBA NAVRÁTILA a ten poslal kotouč mezi nohy gólmana – 3:0. Vzápětí mohl navýšit Jan Svoboda. Bekhendové zakončení nakonec poslal o pár centimetrů vedle. Plzeňští ale neskládali zbraně. MATĚJ CHALUPA sám vybojoval puk a zamířil na bránu. Po první vyražené střele poslal puk na bránu znovu a nemýlil se – 3:1. Ve čtyřiapadesáté minutě udeřili hosté znovu. Střela MARKA RUBNERA prošla za záda Pavláta a zápas se prudce zdramatizoval. Pět minut před koncem třetiny mířil sám na gólmana plzeňský Chalupa a v pádu ho zastavil chomutovský hráč. Rozhodčí i přes protesty hostů nenařídil trestné střílení a nechal hru plynout. Ani power-play však Plzni nepřinesla vyrovnání, domácí tak udrželi těsný výsledek a mohli slavit postup do semifinále.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Výborné a bojovné utkání. Měli jsme dobrý nástup do zápasu. Kluci chtěli vyhrát a bylo to vidět. Skvěle jsme bránili a utekli jsme soupeři na rozdíl tři gólů. Naše chyby ale Plzeň vrátili do zápasu a nakonec to bylo drama. Ovšem zvládli jsme to a jdeme na Spartu. Těšíme se na další zápasy.“

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): „Musím pogratulovat soupeři k postupu do dalších bojů play-off. Dotáhli jsme na rozdíl gólu a podle záznamu z kamery jsme poté měli mít trestné střílení, které ovšem nebylo. Rozhodčí tohle odpískal pro domácí. To už se nám stalo loni a nově i letos. Je škoda, že ve druhé třetině jsme měli hromadu příležitostí a neproměnili jsme je.“