Mladší dorost na Spartě senzační obrat nedokonal

Plzeň - Mladí indiáni v Praze odehráli duel dvou rozdílných polovin, domů se ovšem vracejí s prázdnou.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

5:3
1:0, 4:1, 0:2

Branky a nahrávky: 10. Barinka (Čermák, Haš), 24. Bureš (Klimo, Prymula), 30. Vitouch, 31. Barinka (Pšenička, Čermák), 33. Klimo (Prymula) – 39. Slanina, 44. Malát (Šiller), 46. Mužík. Rozhodčí: Jechoutek – Doležal, Klouček. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. Průběh utkání: 5:0, 5:3.

HC Sparta Praha

Švehlák (Černý) – Bureš (A), Truhlář, Haš, Najman J., Kumpošt – Prymula, Pšenička, Klimo, Čermák, Barinka (C), Šubert, Rubeš, Slavíček, Obadal, Vitouch, Najman M., Gluzman, Guryevskyi.

HC Plzeň 1929

Pilc (Bielecký) – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal (A), Šiller, Rybáček, Staněk, Kremláček, Kovářík – Slanina, Vágner, Princl, De Sousa, Kolář (A), Rohla, Malát, Balín, Kuchárik, Kvasnička, Mužík (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Erik Bielecký 28 12 0 12 100,00 0
Lukáš Pilc 33 20 5 15 75,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 0 0 -1 0
Jakub Hamšík 0 0 0 0 0
Filip Kolář 0 0 0 -1 2
Filip Kovářík 0 1 1 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 1 0
Radek Mužík 1 2 3 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 1 1 -1 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 2
Jakub Rybáček 0 0 0 0 0
Jan Slanina 2 0 2 1 2
Ondřej Staněk 0 0 0 -1 0
Albert Šiller 0 1 1 1 6
Marek Vágner 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 1 1 -1 0

komentář

Mladší dorostenci Plzně, kteří se zabydleli na druhém místě tabulky skupiny "A" ELIOD Extraligy mladšího dorostu, ztrácí na nezastavitelnou mašinu ze Sparty v tuto chvíli již dvacet bodů. Souboj druhého týmu s prvním ale přinesl kvalitní utkání po všech stránkách, ve kterém první šanci na to se prosadit dostali hosté. Plzeň si vynutila přesilovku nedlouho po úvodním buly, Sparta se ale dokázala ubránit a přesunula svoji hru z defenzivy do útoku. V desáté minutě vedla o jednu branku po rychlém brejku svého kapitána Marcela Barinky.

Domácí šli znovu do čtyř krátce před první přestávkou. Větší část trestu se tedy promítla do začátku druhé třetiny, ale ani v jednom z případů sparťané v oslabení neinkasovali. Princl se sice pokusil v přečíslení dva na jednoho vystřelit mezi Švehlákovy betony, brankář jeho úmysl ale dobře přečetl.

Po Šillerově sekání se Sparta vzdálila na rozdíl dvou branek ve chvíli, kdy Jan Bureš efektivně nastřelil Pilcův beton. Přesně v polovině utkání pak David Vitouch ubruslil z vhazování a zakončil ke vzdálenější tyči. Poté Marcel Barinka, jenž využil pomalého přesunu plzeňského brankáře, zakončil do odkryté klece. Další sparťanskou přesilovku zužitkoval i Michal Klimo. Gólový hlad na střídačce Plzně posléze ukončila až teč Jana Slaniny, a to jen několik málo vteřin před koncem prostřední třetiny.

Hosté přešli v začátku poslední periody energicky do protiútoku, kterého využil Sebastian Malát. Na pokud možno rychlém vyrovnání Plzeň pracovala dál, na talíři jí ale stále ležela tříbranková ztráta a času ubývalo. Pošesté už ale plzeňští hráči neinkasovali, Pilc si před začátkem třetí třetiny sedl na střídačku a dvojka Bielecký měl na rozdíl od něho o poznání méně zábavy. Sparta už se nikam hnát nepotřebovala. Potrestané Čermákovo podražení ale přeci jen utáhlo v závěru hry smyčku na rozdíl dvou branek, když se v početní výhodě prosadil Radek Mužík.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (HC Sparta Praha): Přihlíželi jsme kvalitnímu utkání. Mělo všechny potřebné parametry, hrálo se nahoru dolů a nescházela ani nezbytná tvrdost. Rivalita mezi Spartou a Plzní byla znát a promítla se i do atmosféry zápasu. Utkání jsme zlomili ve druhé třetině, když jsme vstřelili po čtyřech brankách. Soupeř nás dostal do hry díky svým faulům, my začali víc střílet, měli tlak do brány. Přesilovky nám pak jen usnadnily cestu ke gólům. Pěkně nám do plzeňské klece napadaly. Trochu nás mrzela poslední část zápasu, ve které jsme prohráli 0:2. Nepodařilo se nám vstřelit už žádný další gól. Nicméně jsme si skóre dokázali pohlídat a zápas vyhráli zaslouženě navzdory tomu, že i Plzeň předvedla dobrý výkon. Děkujeme našim klukům za další výhru.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): "Bylo to utkání dvou rozdílných polovin, kde v první byla mírně lepší Sparta, hlavně efektivnější v koncovce. Po velmi laciných brankách nám postupně odskočila až na 5:0. Bohužel rozhodla tříminutová pasáž v polovině střetnutí, kdy jsme inkasovali tři rychlé góly. Potom jsme už byli lepší zase my, vyjádřili to i brankově, ale už to výsledkově nedotáhli. Kluky chci pochválit, že to za stavu 0:5 nezabalili a ukázali charakter, tam jsme hráli srdcem. Pochvala je především za druhou polovinu utkání, mělo to od nás kvalitu, parametry. Gratulace soupeři, v koncovce jsou velmi kvalitní a efektivní."