V přetahované Keramičky neuspěly

P l z e ň – Plzeňanky jely do Pardubic s nadějí na úspěšný výsledek, protože stejného soupeře celkem v pohodě porazily na domácím ledě 6:3.

Ze začátku zápasu to však byly domácí hráčky, které měly navrch a v 5. minutě překonaly poprvé Urbanovou v plzeňské brance. Další „přetahovaná“ v první třetině nakonec lépe vyzněla pro hosty, když po brankách Kudrnové a Zahálkové vedly 3:2. Druhé dějství bylo vyrovnané, na obou stranách bylo nařízeno trestné střílení, ale jak domácí Jirková, tak i plzeňská Zahálková, své nájezdy neproměnily. Po druhé dvacetiminutovce stále vedly keramičky o jednu branku (5:4). Do třetí třetiny nastoupily Plzeňanky oslabeny o Kudrnovou, která byla zraněna na konci prostřední části a odjela do nemocnice. Domácí hráčky této skutečnosti dokázaly využít a i přes míchání plzeňskou sestavou nenalezly keramičky zbraň na zteč pardubické branky. Domácí tak zápas otočily až na 7:5. V čase 59:24 snížila Zahálková, na případnou power-play a případné vyrovnání však již nebyl dostatek času.

HC Tesla Pardubice – HC Keramika Plzeň 7:6
Třetiny: 2:3, 2:2, 3:1
Branky Plzně: Zahálková 4, Turanová, Kudrnová
Vyloučení: 3:4 (bez využití)
Sestava Plzně: Urbanová – Mannová, Velegánová, Kraftová, Sokolová, navíc od 30. min. Jaklová – Kudrnová, Zahálková, Turanová – Šmejkalová, P. Zelenková, Nováková – navíc od. 8. Hubingerová, navíc od 30. Šindelářová.

Nelly Sedláčková, trenérka Plzně: „Sehrály jsme dost nešťastný zápas, když jsme po dvě třetiny měly gólově navrch. Do třetí třetiny jsme musely nastoupit bez Kudrnové a tím byla otupena údernost první řady. Škoda, že jsme nezískaly alespoň bod. Pomohl by nám v boji o 4. příčku po základní části soutěže.“ (hd)