Ohlasy JEK

Každý gól mě potěší, Spartu jsem měl ještě trochu v hlavě, říká Kubalík

Plzeň - Indiáni na úvod přípravy před sezonou 2016/2017 podlehli ruskému Jekatěrinburgu 2:6. Obě branky Plzně vstřelil nejlepší střelec uplynulého ročníku Dominik Kubalík.

„Abych řekl pravdu, do zápasu jsem šel s tím, že pokud budu mít šanci, tak gól dát musím,“ přiznává útočník Škody Plzeň. „Pořád jsem totiž měl v hlavě tu Spartu (indiáni Spartě podlehli v semifinále uplynulé sezony - pozn. red.), tam jsem těch šancí měl opravdu hodně. Jsem za ty dvě trefy rád, potěší mě každý gól,“ dodává Dominik Kubalík. „Jen škoda, že to bylo při prohře 2:6.“

Dle mladého kanonýra z Plzně bylo znát, že Avtomobilist trénuje na ledě již více než měsíc, zatímco Západočeši necelý týden. „Hrálo to svou roli. Šlo vidět, že nejsme v takové fázi, kdy trénujeme přesilovky a založení útoku. To jsme zatím dělali jen naoko. U nich naopak věřím tomu, že už trénovali úplně všechno, jsou téměř na konci přípravy,“ objasňuje Kubalík. „Pro nás ale bylo super, že jsme si s nimi mohli zahrát. Myslím si, že kdyby to bylo v sezoně, tak by to vypadalo jinak,“ říká útočník.

Kubalík se ale pochopitelně rozpovídal i o negativních věcech. „Troufnu si říci, že jsme udělaly chyby, které u nás nejsou obvyklé. To se prostě v ligových zápasech nestane, to vím!“ věří. „Občas jsme nehráli jednoduše a zbytečné chyby ovlivnily ten výsledek. Ale bruslařsky jsme je stíhali, oproti minulému roku to nebylo tak hrozné. Tehdy jsme si ani neprdli,“ vzpomíná na loňské utkání, ve kterém Škodovka prohrála 0:5.

Asistent kouče Ladislav Čihák byl spokojený s tím, že indiáni dokázali vyhrát alespoň třetí třetinu. Věděl totiž, že spousta hráčů nehrála v lehké situaci. „Někteří z nich byli s reprezentací a ani s námi netrénovali,“ naráží Čihák na pětici hokejistů (Moravčík, Machovský, Kubalík, Stach, Indrák), která se připravovala s národním týmem v Rokycanech na kempu, a také na mladíky Kvasničku se Suchým, kteří byli s národním týmem do 20 let na soustředění ve Finsku.

I tak ho výkony mladých hráčů poměrně potěšili. „Nezklamali nás. Ale těžko dnes usuzovat, musíme si to rozebrat, jsme teprve týden na ledě. Další zápasy nám ukážou, jak na tom jsou, protože určitě ještě dostanou šanci,“ slibuje Ladislav Čihák mladíkům.

Indiány nyní čeká trochu změna v trénincích. „Dosud jsme neměli dost lidí, takže jsme nemohli chodit dopoledne rozdělení na party. Příští týden už to ale půjde,“ uzavírá Čihák rozhovor. Druhé přátelské utkání odehraje Škodovka na ledě Litvínova ve čtvrtek 4. srpna.

Pozápasový rozhovor s Davidem Stachem