Přátelsky s LIT

Na sever! Indiáni vyrážejí do Litvínova!

Plzeň – Indiáni mají za sebou úvodní přípravný duel, nyní se vydávají poprvé v letošní sezóně mimo své mantinely, míří do Litvínova!


HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
4. srpna 2016
přátelské utkání

Litvínov v předminulém ročníku opanoval Tipsport extraligu a získal historický titul. Lepší byl i ve vzájemných utkáních s Plzní, když ve druhém kole vyhrál na ledě Škody po samostatných nájezdech, pak si odsud odvezl ještě bod a zároveň ovládl oba domácí zápasy. Nejprve zvítězil 1:0, posléze 4:1. Západočeši tedy mají Vervě co vracet. Částečně se to povedlo v již loňském prvním vzájemném měření sil, když modrobílí sice z domácího střetnutí uzmuli pouze dva body, ovšem po dvou třetinách prohrávali 0:3! Lépe se Západočechům vedlo i v Litvínově a třetí výhru v sezóně si připsali i podruhé před svými fanoušky. V posledním duelu loňské sezóny se ale již po výsledku 3:1 radovali černožlutí. Jako zápletku nám oba soupeři nachystá nyní?

Pod pokličkou Litvínova

Úřadující mistr se minulou sezónou doslova protrápil. Po základní části skončil předposlední a vše vyvrcholilo pádem až do baráže. Tu ovšem spolu s Karlovými Vary Litvínov zvládl a odrazil tak atak Jihlavy a Slavie. Severočechy trápila hlavně koncovka. Zatímco obrana byla šestá nejlepší, útok byl zcela nejhorší. Nejproduktivnější Sparta v základní části pro příklad nasázela rovných 200 branek, Verva jen 110.

Co se týče hráčských změn, již v květnu bylo jasné, že v týmu nebude nadále pokračovat Radek Duda, gólman Milan Řehoř či obránci Zbyněk Sklenička a Petr Chaloupka. Do Kladna přestoupil Peter Jánský, do Francie zase odešel Pavel Písařík. Naopak ze zámoří přišel týmu pomoci Richard Nejezchleb a David Němeček, z Běloruska Jakub Černý a ze Švýcarska Daniel Sørvik. Nové smlouvy navíc podepsali Gula, Hübl, Pavelka a Kokeš. Mužstvo nadále vede Radim Rulík, vypomáhá mu Jiří Šlégr a nově i Darek Stránský, jež přišel od litvínovské mládeže. Gólmany připravuje Zdeněk Orct.

Na Severočechy čeká v přípravě devět utkání, zápas s Plzní je úplně tím prvním. Dalšími soupeři jsou Záhřeb, Znojmo, dvojduel s Karlovými Vary, Slavia, Chomutov a turnaj v Drážďanech, kde jediným jistým soupeřem je zatím Weisswasser.

Domácí duely indiánů v přípravě:

  • 9.8.2016 | 17:30 | HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov
  • 3.9.2016 | 17:00 | HC Škoda Plzeň – HK Nitra (CHL)
  • 8.9.2016 | 18:00 | HC Škoda Plzeň – Stavanger Oilers (CHL)

Výsledek posledního zápasu


HC Škoda Plzeň 2
Avtomobilist Jekatěrinburg 6
(0:1, 1:5, 1:0)





Branky a nahrávky: 7. Kubalík (Stach), 46. Kubalík (Yellow Horn, Moravčík) – 5. Žuravljov (Torčenjuk), 24. Torčenjuk (Michnov), 34. Timašov (Monja), 35. Mingalejev (Voropajev), 36. Mingalejev (Michnov), 39. Romanov (Mingalejev, Turbin).
HC Škoda Plzeň: Polívka (od 41. Sochůrek) – Špaček, Čerešňák, Moravčík "A", Kubka "A", Sklenička, Holý, Kvasnička – Kubalík, Stach, Indrák – Svoboda "C", Preisinger, Yellow Horn – Krliš, Přikryl, Suchý – Váchal, Beneš, Tulačka.