Na rozpáleném slávistickém ledě!

P l z e ň - Důležitý a zároveň nadmíru těžký zápas čeká keramiky v rámci 35. kola, v němž hostují ve slávistickém Edenu. Slavia se bodově dotahuje na první Pardubice, její hra dělá všem soupeřům velké problémy, důsledný presink a obrana středního pásma, smrtící protiútoky, důraz v osobních soubojích a v neposlední řadě v životní formě chytající Roman Málek. Slávisté na svém ledě již 10 zápasů nepoznali porážku, naposledy 8. října 2002. Na jedné straně tedy přetěžký úkol získat v Edenu body, na druhé ideální příležitost ke zvýšení hráčského sebevědomí v případě úspěchu.

Symbolicky v přímém souboji s nejlepším útočníkem dosavadního průběhu extraligy Richardem Králem potvrdil sedm sekund před koncem zápasu s Třincem Roman Málek své deváté letošní čisté konto a zároveň rekord extraligové historie. Aktuální Málkova série zní 131 minut bez obdržené branky! Přerušit tuto úctyhodnou šňůru mají nyní možnost plzeňští hokejisté.

Proti Ocelářům se dvakrát brankově prosadil Michal Sup, s patnácti brankami nejlepší střelec Slavie. Útočník drobnější postavy byl také autorem vítězné branky druhého vzájemného zápasu Slavie a Plzně na plzeňském ledě. Střelecky naopak trochu "odešel" Radek Duda. V 19 zápasech za Slavii skóroval čtyřikrát, střelecky se mu příliš nyní nevede ani na mezinárodní scéně. Na zápas Slavia-Třinec zavítali také fanoušci Keramiky Plzeň a Radka Dudy. Explzeňský útočník udělal po zápase sympatické gesto a věnoval jim svoji hokejovou hůl.

Slavia vydatně zásobuje národní tým hokejisty. Na poslední reprezentační akci, ruském Baltica cupu, dostali pozvánku brankář Málek, obránci Hejda, Kadlec, Kolařík a útočníci Sup a Duda. Do reprezentace se letos podívali ale i další slávisté, Kučera, Novák či Beránek.

Souboj Ujčíka a obránce Třince
sleduje Matějovský.
Proti Plzni vyjede loni čtvrtý tým extraligy zcela kompletní se všemi oporami. Fanoušci Plzně, kteří se na zápas vydají tak opět uvidí v dresu Slavie Praha v akci Radka Dudu a Aleše Krátošku. Fanoušci Slavie zase uvidí poprvé Viktora Ujčíka a Radka Matějovského v roli plzeňských dobyvatelů Edenu! Pozice Viktora Ujčíka bude o to těžší, že první útočné formaci Plzně se nyní nedaří, nervozitu tak bude ještě umocňovat dlouhotrvající střelecká smůla trojky Ujčík-Straka-Andrašovský. Exslávistický střelec se trefil naposledy ve Zlíně 10. prosince, Straka doma proti Zlínu 1. listopadu, Andrašovský o tři týdny později 22. listopadu v Litvínově.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA SLAVIE PRAHA

Málek - Kolařík, Posmyk, P. Kadlec, Hejda, J. Novák, F. Kučera - M. Kopecký, Jaroš, R. Dlouhý - Duda, Beránek, Sup - Sailer, Krátoška, Antoš - Hruška, Fadrný, Tomica - Šaffer.

Ovšem Plzeň nepojede ku Praze kompletní. Žádní další marodi sice nepřibyli, ovšem ani neubyli.

BUDOU CHYBĚT KERAMICE PLZEŇ
JménoDůvod absence
Václav Eiselt
Michal Divíšek
Jakub Koreis
prasklé ramenní pouzdro
poranění stehenního svalu
účast na MSJ

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA KERAMIKY PLZEŇ

Barta - Řezníček, Kubeš, Dobroň, Výborný, Vobořil, Vlček – Ujčík, Straka, Andrašovský – Dvořák, Juraj Štefanka, Matějovský – Švík, Hurtaj, Adamský – Topol, Radek Procházka, Volák.

HISTORICKÁ BILANCE:

Plzeň vs. Slavia:     35    13    8    14    89:99

Zápas začíná v pátek v půl šesté v pražském Edenu a budete jej moci sledovat v přímém on-line přenosu na na našich stránkách www.hcplzen.cz.