Keramika před velkou překážkou

P l z e ň - Extraligový vévoda HC ČSOB Pojišťovna Pardubice bude ve 38. kole hostit Keramiku Plzeň. Do tuhého boje o body již zasáhne i nový plzeňský útočník Daniel Branda. Pojišťovákům budou chybět tři ze čtyř nejlepších střelců týmu. Zápas Pardubice – Plzeň začne v pardubické aréně začíná v pátek v 17,30.

Pardubice v pohodě směřují k play-off a snaží se pro úspěch udělat maximum. Na východě Čech a nejen tam se spekuluje o možném angažmá Jiřího Dopity, který se vrátil z NHL zpět do Evropy. S týmem trénuje Libor Zábranský a Pardubičtí pouze vyčkávají až bude urostlý obránce stoprocentně fit, pak jej zapíší na soupisku. Ty se budou u všech týmů uzavírat koncem ledna, a tedy také v Pardubicích bude ještě pořádně živo. Vedení Východočechů počítá s návratem Michala Tvrdíka z Karlových Varů, kde je svoji výkonností plně uspokojil.

Domácím budou chybět již zmínění tři jejich elitní střelci, kteří dohromady zaznamenali letos již 42 branek.

BUDOU CHYBĚT PARDUBICÍM
JménoDůvod absence
Petr Sýkora
Tomáš Rolínek
Tomáš Divíšek
angína

I tak je sestava Pardubic nabita výbornými hokejisty. Mužstvo tahnou osobnosti typu Janeckého, Lubiny či Michala Sýkory. Východočeši těží také z množství hokejistů na tzv. černou práci, Mikeska, Pospíšil, Jaroslav Kudrna či Pištěk. Opřít se mohou o stabilně dobré výkony brankáře Adama Svobody. V neposlední řadě bude devízou Pardubických domácí prostředí. Moderní aréna na východě Čech je nejnavštěvovanějším stadionem v České republice.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA PARDUBIC

A. Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Vyhlídal, Čáslava, Pácal, Duben - Jaroslav Kudrna, T. Blažek, Lubina - Kubišta, Janecký, D. Pospíšil - Pištek, Mikeska, A. Novotný - Kolář, Koukal, Průcha.

Keramice bude chybět trojice Řezníček, Vlček, Eiselt. Hrát už nebude samozřejmě Viktor Ujčík, který oblékne dres Sparty proti Třinci. Právě Ujčík v posledním zápase keramiků s Východočechy krásnou brankou překonal Adama Svobodu a poslal Plzeň poprvé v zápase do vedení (viz.foto). Plzeňskými fanoušky bude ostře sledovaný zejména start a výkon Daniela Brandy, posily ze Sparty Praha. V posledním utkání proti Litvínovu dali trenéři dohromady opět útok Dvořák – Josef Straka – Andrašovský, své místo najde Branda vedle centra druhého útoku Juraje Štefanky a svého kamaráda ze Slavie Praha Radka Matějovského.

BUDOU CHYBĚT KERAMICE PLZEŇ
JménoDůvod absence
Josef Řezníček
Ivan Vlček
Václav Eiselt

zraněné koleno
dočasně v Berouně

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA PLZNĚ

Barta - M. Divíšek, Mazanec, Dobroň, Výborný, Vobořil, Kubeš - Dvořák, J. Straka, Andrašovský - Branda, J. Štefanka, Matějovský - R. Procházka, Hurtaj, Volák, - Topol, Švík, Adamský.

Zápas začíná v 17,30, v přímém on-line přenosu jej budete moci sledovat na www.hcpce.cz.