Mínus dva

P l z e ň - Nejedná se o teplotu, ale o bodovou ztrátu na osmé Karlovy Vary, kterou se budou snažit keramici dohnat v pátek na ledě favorizované Slavie. Posledních 10 dnů základní části rozehrají tedy Plzeňané v Edenu. Slávisté budou postrádat obránce Františka Kučeru a loňského nejlepšího střelce extraligy Davida Hrušku. Keramikům budou chybět Radek Matějovský a Ivan Vlček.

Narazí tak na sebe opět Josef Řezníček a explzeňský Radek Duda. Slávistický útočník se stal trnem oku sparťanům v minulém kole. Dostal se do křížku s celkem úctyhodným zástupem protihráčů – Martinec, Nedvěd, Šimíček a Šrek. Robustní Šimíček se s Dudou vůbec nepáral a jeho spravedlivá rána do obličeje zlého muže extraligy rozjásala v tu dobu již notně prořídlé tribuny T-Mobile Areny.

BUDOU CHYBĚT SLAVII
JménoDůvod absence
František Kučera
David Hruška
operace kolena
zlomené zápěstí
V ne zrovna nejlepší aktuální formě se prezentoval brankář Roman Málek. Inkasoval celkem čtyřikrát, přičemž Leškovo zvýšení na 3:1 bylo sice parádní, leč z kategorie lacinějších gólů. Před mladou oporou reprezentačního týmu operuje řízná obrana, protkaná urostlými zadáky – Novákem, Hejdou či Posmykem. Útočné řady trenér Růžička v pražském derby mírně pozměnil. Duda se Supem se posunuli do druhého útoku ke Krátoškovi. Ovšem na přesilové hry se na ledě objevovala Beránkova lajna v tradičním složení.

SESTAVA HC SLAVIA PRAHA Z MINULÉHO KOLA

Málek - Kadlec, Hejda, J. Novák, Graňák, Kolařík, O. Staněk, Posmyk - Šaffer, J. Beránek, Antoš - Duda, Krátoška, Sup - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Sailer, Fadrný, Klepiš - Kukla.

Nejproduktivnějšími hráči je trio Duda-Beránek-Sup, kteří dohromady nastříleli 46 branek a celkem si připsali 98 bodů.

SITUACE V TABULCE PŘED 48. KOLEM

Keramika bude dohánět dvoubodové manko na osmé Karlovy Vary, které hrají v sobotu jeden ze svých nejdůležitějších zápasů na ledě Českých Budějovic. Znojmeští Orli hostují na ledě prvních Pardubic a Vsetín přivítá na Lapači Zlín.

6. České Budějovice 133:122 72
7. Znojemští Orli 133:127 68
8. Karlovy Vary 121:127 68
9. Plzeň 123:133 66
10. Vsetín 134:143 64

Plzeňský hon na elitní osmičku se však bude muset obejít bez nejzkušenějšího beka Ivana Vlčka a levého křídelního útočníka Radka Matějovského, mj. odchovance Slavie Praha.

BUDOU CHYBĚT KERAMICE
JménoDůvod absence
Ivan Vlček
Radek Matějovský
poraněná záda
naražená záda

SESTAVA HC KERAMIKA PLZEŇ Z MINULÉHO KOLA

Barta - Kubeš, Řezníček, Dobroň, Výborný, Hanzlík, Divíšek - Dvořák, Straka, Andrašovský - Branda, Hurtaj, Eiselt - Koreis, Švík, Adamský - R. Procházka, Švík, Volák.

Zápas začíná ve vršovickém Edenu v 18:00 a pokud se nevydáte podpořit keramiky přímo na stadion, budete jej moci sledovat na hcplzen.cz v přímém on-line přenosu.