Hlavní sponzor plzeňského hokeje: společnost Lasselsberger

P l z e ň - Hokejový klub HC Keramika Plzeň mění jméno. Od nové sezóny bude hrát extraligovou soutěž HC Lasselsberger Plzeň. Hlavní sponzor plzeňského hokeje společnost Lasselsberger s.r.o. se neustále rozšiřuje a název Keramika již plně nevystihuje zaměření firmy. Úkolem následujících řádek je představit fanouškům hlavního sponzora plzeňského hokejového klubu.

Lasselsberger je rakouský koncern podnikající v oblasti stavebnictví. Počátek aktivit společnosti Lasselsberger v České republice se datuje rokem 1998. V tomto roce získal majoritní podíl v Chlumčanských keramických závodech, a.s., a zároveň jejich prostřednictvím i v a.s. Calofrig Borovany. Dalším členem nově vznikající skupiny se v roce 1999 stala a.s. Keramika Horní Bříza a následně s.r.o. Kemat Skalná. Dynamický rozvoj skupiny pokračoval akvizicí společnosti Cemix, s.r.o. Čebín a v roce 2002 byl završen získáním a.s. RAKO.

Skupina Lasselsberger ČR nyní představuje největšího výrobce a dodavatele keramických obkladů, silikátových surovin a suchých maltových směsí na českém trhu. Významným krokem k upevnění vedoucí pozice na trhu je nové organizační rozčlenění společnosti na tři divize: Keramika, Stavební hmoty a Suroviny. Hlavním přínosem bude kvalitnější a efektivnější naplňování požadavků a potřeb zákazníků.

Divizi Keramika tvoří tři nejvýznamnější výrobci keramických obkladů v České republice - akciové společnosti Chlumčanské keramické závody, Keramika Horní Bříza a Rako. Pod značkami BohemiaGres, Keramika HOB a RAKO vyprodukují ročně více než 32 miliónů metrů čtverečních keramických obkladů a řadí se tak k největším evropským výrobcům. Kompletní sortiment obkladů a dlažeb pro interiéry a exteriéry, vyráběný na nejmodernějších technologiích, uspokojuje zákazníky nejen v tuzemsku, ale 60% exportované produkce i zákazníky ve čtyřiceti zemích světa.

Divize Stavební hmoty představuje výroba a prodej stavebních hmot ve společnostech Calofrig Borovany, a.s., a LB Cemix Čebín, s.r.o. Hlavními produkty divize, vyráběnými pod značkami Calofrig a Cemix, jsou suché omítkové a maltové směsi a stavební chemie. Široký sortiment výrobků - od zdících malt, přes šlechtěné a tepelně izolační omítky, přes lepící a spárovací tmely, až po sanační a zateplovací systémy, zajišťuje divizi s roční produkcí 400 000 tun vedoucí postavení na tuzemském trhu. Část výroby je exportována do sousedních zemí.

Divize Suroviny se zabývá těžbou a úpravou surovin. Jedná se především o výrobu kaolinu v a.s. Keramika Horní Bříza a těžbu a úpravu živců ve společnostech Chlumčanské keramické závody a Calofrig Borovany. Uvedené společnosti a Kemat Skalná, s.r.o., se významně podílejí rovněž na těžbě jílů a různých druhů štěrku a písků. Celkovou roční produkcí 2,5 milionu tun písků, 430 tisíc tun kaolinů, 320 tisíc tun jílů a 200 tun živců představuje divize Suroviny největšího dodavatele silikátových surovin pro český průmysl.

Sídlo společnosti Lasselsberger je v Plzni a společnost se stává součástí a aktivním účastníkem dění v plzeňském regionu. Výrazným způsobem podporuje společenské a kulturní dění a zejména oblast sportu. Nejvýrazněji tuto podporu zaznamenávají fanoušci ledního hokeje, neboť společnost Lasselsberger pokračuje v aktivitách zahájených Keramikou Horní Bříza a Chlumčanskými keramickými závody. Trvalo podporu fotbalu oceňují týmy Přeštic, Chlumčan, Poběžovic, stejně tak jako pozemní hokejisté a volejbalisté v Rakovníku. Jméno společnosti Lasselsberger je spojeno s mistrem ČR a SR v silničních automobilových závodech Václavem Pechem ml.