Místo k bazénu na zápas

C h o m u t o v - Plzeň přejela prvoligový Chomutov 5:1. Podruhé se v plzeňském dresu v zápase objevily nové posily. Jistý výkon v obraně i nápaditou hru do útoku předváděl obr na bruslích v plzeňské obraně Marek Posmyk. Připsal si pozitivní účast u třech branek hokejistů Lasselsbergeru a předváděl hru, která se od něj očekává, důraznou a nekompromisní.

V Chomutově stejně jako v celé republice vládlo horké počasí, od kterého hokejisty neuchránil ani zimní stadion. "Těžký," hlesl po zápase zpocený Posmyk. "V tom horku to bylo hodně nepříjemný." S hokejisty si pohrál i nekvalitní led. "Tavil se. To počasí je spíš na ležení někde u bazénu," zasnil se.

Na ledě to vypadalo, že exslávistický obránce hraje se svými spoluhráči již delší dobu. "Dostáváme se k nějakému systému, myslím, že to klape," spokojeně konstatuje. Na ledě se hokejisté Plzně s prvoligovým soupeřem vypořádali skutečně znamenitě. "Každý soupeř je nepříjemný, z první ligy dvojnásob," naráží na zvýšenou motivaci celků z nižších soutěží.

S motivací mohla mít naopak problémy Plzeň. "Bylo těžké se motivovat," přiznává Michal Dvořák. "Zápas žádná sranda nebyla," dodal. Plzeňská dvaapadesátka zažila i duel na ledě Chomutova před dvěma lety, kdy Plzeňané vyhráli stejným brankovým rozdílem, ovšem po mnohem vyrovnanějším průběhu. "Tentokrát to ale opravdu bylo o něco lehčí," srovnává.

Fanoušci mohli opět zhodnotit, jak zafungovaly novinky, které do týmu vnesl trenér Rostislav Čada. Ty se dotkly právě i Dvořáka, který se přesunul do druhého útoku ke Krátoškovi se Sedlákem. "Spolupracuje se mi s nimi výborně," říká a jedním dechem dodává: "Ale chybí štěstíčko. Na tréninku nám to tam padá, chce to jen přenést do zápasu."