Děláme dílčí pokroky, říká Rostislav Čada

C h o m u t o v - Zápas v Chomutově plzeňský kouč jak se patří prožíval. Burcoval svůj tým, běhal po střídačce, udílel hráčům pokyny a upozorňoval na chyby. Po zápase se na tváři spokojeného Čady objevil úsměv. Charismatického kouče výsledek a hra potěšily.

Pro českého fanouška spíše neznámý kouč připomíná svým zaujetím např. slávistického Vladimíra Růžičku. "Je to něco podobného. Výbušný typ trenéra, který jde za vítězstvím," přitakává exslávista Marek Posmyk. "Je rozhodně lepší, když vás trenér burcuje, nemůžu si vůbec na nic stěžovat," libuje si nového trenéra Michal Dvořák.

Svěřenci Rostislava Čady hokejistům KLH Chomutov ve druhém zápase skupiny A hokejového poháru příliš nedovolili, naprosto zaslouženě si odvezli všechny body.

Pane Čado, vyjádřil jste se, že českým týmům chybí více srovnávání se zahraničními týmy, Mohl být tedy zápas s českým prvoligovým týmem v něčem přínosný?
"Určitě ano. Chodíme do zápasů z plné tréninkové zátěže a takový soupeř z první ligy se rozhodně hodí. I z toho hlediska, že prvoligový tým je vždy více motivovaný proti soupeři z vyšší soutěže."

Jak jste viděl výkon svého týmu?
"Dneska jsem byl spokojen s obrannou hrou, i s hrou ve středním pásmu, kde jsme soupeři nic nedovolili. Ten jeden gól jsme dostali po střele ze středního pásma a dorážce."

Oproti zápasu v Litvínově se Plzni náramně dařila hra v přesilových situacích, ale i v oslabení.
"To mě potěšilo. I ty góly v oslabení jsou výsledkem herního systému, který nacvičujeme."

Na přesilovku chodil např. Vostřák místo Adamského k Josefu Strakovi do prvního útoku, připravujete tedy speciální přesilovkové formace?
"Ano, přesilovky na tréninku hodně trénujeme a máme na ně dvě speciální formace."

Rýsuje se již sestava pro příští ročník extraligy?
"Optimální sestavu přirozeně stále hledáme, jsme na začátku herní přípravy. Sestava se teprve vykrystalizuje."

V Chomutově se do branky postavil Zdeněk Šmíd. Co jste říkal jeho výkonu?
"S tím, co dnes předvedl, jsem byl velmi spokojen."

Ohledně brankářské jedničky tedy jisto není?
"Hledáme mj. i toho brankáře, kterého pošleme do prvního extraligového zápasu."

Na co se v dalším průběhu přípravě zaměříte?
"Zlepšujeme všechny herní situace, děláme dílčí pokroky. Pracujeme prakticky na všem, zakládání útoků, na přesilovkách, oslabení ... Věřím, že se nám vše podaří."