Roman Bílek získal ve svém druhém zápase tři body

P l z e ň - Teprve druhý zápas v životě za dospělé odehrál v modrobílém dresu Roman Bílek. Shodou okolností v obou zápasech byl soupeřem Plzně Litvínov. Ve čtvrtek si připsal na své konto tři body a svým výkonem si řekl o místo v základní sestavě pro nadcházející extraligový ročník.

"Nechci mluvit o svých šancích dostat se do týmu, nerad bych něco zakřikl. O tom, že nastoupím, jsem věděl již den před utkáním. Čím více toho odehraju, tím lépe," uvedl mladý plzeňský centr, který neuteče před žádným soubojem. "Mám teď hlavně velkou radost. Dnešní zápas se naší řadě povedl a i trenér nás odměnil větší důvěrou. Hodně nás posílal na led," liboval si svalnatý mladík, který před sezónou podepsal s Plzní smlouvu na tři roky s opcí na další rok.

Trenér Rostislav Čada považoval za hlavní pilíř vítězství obrannou hru a vyzrálý taktický výkon. I on si však musel všimnout dobrého výkonu čtvrté formace. "Tito hráči bojují o místo v kádru pro extraligu. Jsem moc rád, že se útok prosadil dneska třemi góly. Věřím, že to pro ně bude velká motivace do budoucna a že se mladíci budou v příštích zápasech snažit ještě více."

Bílek si nejprve připsal dvě finální asistence, svůj výkon pak korunoval čtvrtou brankou Plzně, kterou definitivně zlomil litvínovský odpor. "Při mé brance to sehráli výborně kluci z útoku za bránou, dostal jsem křížnou přihrávku od Švíka, byl sice u mě hráč, ale měl jsem volnou ruku, takže jsem jednoduše zakončil do prázdné branky. Při naší první brance jsem objel beka, vystřelil jsem křížně a Michal Důras dorazil puk do sítě. I při Švíkově gólu jsem střílel a on pak dorazil do sítě vyraženou střelu," popisoval své tři šťastné momenty Roman Bílek.