Andrašovský se Strakou v přípravě řádí, dalším na řadě je Litvínov

P l z e ň - Duo Straka-Andrašovský zastihla letní příprava ve famózní formě. Ve třech odehraných duelech nasbírali 11 bodů (7+4). Nyní čeká plzeňské hokejisty Chemopetrol Litvínov, proti kterému se oběma jemnovaným tradičně daří. Během loňské sezóny dvojice Straka-Andrašovský nastřílela do litvínovské sítě sedm gólů! Ve čtvrtečním zápase skupiny A mezi Plzní a Litvínovem na plzeňském zimním stadionu tak lze čekat další skvělé představení. Utkání začíná v 17,30.

Dvě výhry katapultovaly Lasselsberger na první místo tabulky skupiny A, ze které vzejde soupeř vítěze skupiny B, kterým je téměř jistě Sparta Praha. Postupující tak bude mít příležitost k zajímavé předsezónní herní konfrontaci s jedním z hlavních favoritů na titul.

PořadíTýmZápasyVýhryRemízyProhrySkóreBody
1.HC Lasselsberger Plzeň320112:76
2.HC České Budějovice22019:66
3.HC Chemopetrol Litvínov31027:93
4.HC KLH Chomutov31025:113

Plnou polovinu gólů dali Plzeňáci v přesilové výhodě, tři dokonce v početní nevýhodě! Jen čtvrtinu branek dali svěřenci Rostislava Čady při hře 5 na 5, na druhé straně inkasovali v této herní situaci pouze dvakrát!

Chybět trenérům bude obránce Marek Posmyk, k dispozici již je Ondřej Kubeš. Ve výborné formě se v minulých dvou zápasech představil strážce plzeňské svatyně brankář Zdeněk Šmíd. Za 120 minut hry inkasoval pouze dva góly, jeden v přesilové hře, druhý za rozhodnutého stavu proti Českým Budějovicím. Z Chomutova si Šmíd přivezl úspěšnost zásahů 95,24 %, proti Jihočechům dosáhl úspěšnosti zákroků dokonce 97,3 %.

Sestava HC Lasselsberger Plzeň z posledního utkání s Českými Budějovicemi:
Šmíd - Dobroň, Hanzlík, Kubeš, Vobořil, Výborný, Cartelli - Andrašovský, Straka, Adamský - Dvořák, Krátoška, Sedlák - Vostřák, Hurtaj, Matějovský - Švík, Kracík, Důras.

Kanadské bodování
Jméno Góly Asist. Body
Josef Straka336
Dušan Andrašovský415
Pavel Vostřák123
Michal Dobroň033
Ĺubomí Hurtaj202

Severočeši prožili v minulém zápase s Chomutovem mírný šok. Explzeňský Michal Jeslínek rozhodl o výhře prvoligistů na ledě chemiků. V sestavě Litvínovských však chybělo několik opor, včetně kapitána Richarda Žemličky.

Sestava Litvínova ze zápasu s Chomutovem:
Pinc – Hranáč, Martínek, Kroupa, Rebolj, Ťupa, Bombic – Prorok, Hübl, Balázs – Gombár, Martinec, Trávníček – Skořepa, Prorok, Přeučil - Petružálek, Kašpar.

První vzájemný zápas Plzně a Litvínova skončil vítězstvím Severočechů 5:4, když o všem rozhodl až gól ze 60. minuty. Pro hokejisty ze západočeské metropole šlo však o úplně první přípravné utkání.
HC Chemopetrol Litvínov - HC Lasselsberger Plzeň 5:4 (2:1,1:2,2:1)

Zbývající zápasy skupiny:

čtvrtek 14. srpna:
Lasselsberger Plzeň - Chemopetrol Litvínov
KLH Chomutov - České Budějovice

úterý 19. srpna:
Lasselsberger Plzeň - KLH Chomutov (v Mariánských Lázních)
Chemopetrol Litvínov - České Budějovice

pátek 22. srpna:
České Budějovice - Lasselsberger Plzeň
KLH Chomutov - Chemopetrol Litvínov