Generálka s nádechem prestiže

P l z e ň - V půl šesté na karlovarském ledě rozehrají hokejisté Plzně svoji generálku na první ostrou řež o extraligové body, která je na programu v pátek v Plzni proti Pardubicím. Energetici budou v nedělním přípravném zápase postrádat Petra Fraňka, který ulehl s virózou.

Trenérům Lasselsbergeru budou chybět obránci Marek Posmyk a Michal Dobroň. Posmyk stále laboruje s poraněným kotníkem, Dobroň si plní reprezentační povinnost na turnaji v Pardubicích.

Oba týmy se shodou okolností naposledy utkaly s Kladnem. Zatímco energetici podlehli Středočechům na svém ledě 3:5, Plzeňáci na svém ledě hostům nedali šanci a po jasném průběhu zvítězili vysoko 6:2. "Plzeň má výborný útok, s takovým jsme se v zápasech Tipsport Cupu nepotkali," vyjádřil se uznale směrem k plzeňskému útoku asistent kladenského trenéra Vladimír Evan na oficiálních stránkách Kladna - www.hcrabatkladno.cz.

Sestavy obou soupeřů z posledních utkání:

Plzeň: Barta – Kubeš, Hanzlík, Nedoma, Vobořil, Cartelli, Výborný – Andrašovský, Straka, Sedlák – Dvořák, Krátoška, Matějovský – Vostřák, Hurtaj, Adamský – Kracík, Švík, Důras.

Karlovy Vary: Pejchar - Bauer, Rodin, Galvas, Ptáček, Krajíček, Vantroba, Hájek, Kivoň - Němčický, Lipianský, Kumstát - Košťál, Alinč, Netík - Kraus, Skuhravý, Pavliš - Kreuzer, Bacul, Svoboda.