Notes #1: Bez Posmyka a s touhou zvítězit

Utkání jsme sledovali v online přenosu

P l z e ň - Nezbývá než vzít dnes plzeňský zimní stadion útokem. Hokejisty Plzně čeká premiéra v novém ročníku extraligy, v nových dresech, s novými posilami a novým trenérem. Los atraktivitu prvního utkání snad nemohl lépe ovlivnit, do Plzně míří favorit na titul Pardubice v sestavě s olympijským vítězem Jiřím Dopitou. K prvním bodům by tak měl HC Lasselsberger Plzeň hnát plný zimní stadion!

HC LASSELSBERGER PLZEŇ – HC PARDUBICE

1. kolo – pátek 12. září 2003 - 17:30 na plzeňském zimním stadionu
Soupeř Plzeňský zápisník Zápas
P l z e ň – Co lze před novou sezónou? Prognózy bývají ošidné, přípravné zápasy jsou jistým vodítkem, ovšem jasnou představu o síle mužstev také nedávají. Ovšem kde se sešla před sezónou mimořádná hokejová kvalita se rozhodně soudit dá. Jedním z takových týmů jsou právě dnešní soupeř HC Lasselsberger Plzeň východočeské Pardubice. Začínat sezónu s jedním z největším favoritů na titul je jistě výhodou. Podobné měření sil je v úvodu sezóny rozhodně přínosné, případný úspěch může dodat potřebné sebevědomí a hrát na konci sezóny třeba i klíčový duel o postup s tak silným týmem je přinejmenším velmi nepříjemné. Stačí vzpomenout na loňský nepovedený ročník, kdy právě Pardubice, pozdější finalista play-off, pohřbily v předposledním kole veškeré naděje Plzně na postup do play-off. Těžko si lze také představit pro fanoušky lepší pozvánku na nový ročník extraligy než duel na domácím ledě se zřejmě největším favoritem na titul, ve svém středu s jednou z největších osobností českého hokeje posledního desetiletí Jiřím Dopitou.


HC PARDUBICE
situace soupeře změny v kádru
předpokládaná sestava zajímavosti a aktuality

KDYŽ NE LETOS, TAK NIKDY?!

Historickou příležitost k zisku nejcennější trofeje mají před sebou reprezentanti východočeského hokeje. Po loňském finále se žádný výraznější odchod nekonal, naopak do klubu s druhým největším rozpočtem v extralize přicházely další posily.

Obranu vyztužil slovenský bek Peter Podhradský, útok posílil Slovinec Tomaž Razingar a bývalý forvard Českých Budějovic František Mrázek. Všechny příchody však zastínil podpis na smlouvě s pardubickým klubem z ruky olympijského vítěze Jiřího Dopity, který se tak po dvou letech vrací do české extraligy.

Na východě Čech se tak podařilo sestavit mimořádně kvalitní tým.Jednotlivé útočné posty doslova praskají pod náporem kvalitních hokejistů, kouč Říha tak má velké, ovšem příjemné starosti.

Roli elitního útoku budou zřejmě dle očekávání plnit Kudrna, Blažek, Lubina. Složení dalších útoků je spíše otazníkem. Místo nezbylo ani na někdejší oporu Plzně Davida Pospíšila, který již obléká dres Třince. Ambiciózní Východočeši v létě jednoduše vše podřídili maximálnímu úspěchu, který jim loni proklouzl doslova mezi prsty.

MOŽNÁ SESTAVA PARDUBIC

Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Podhradský, Pácal, Novotný, Duben, Čáslava, Zábranský - Kudrna, Blažek, Lubina - P. Sýkora, Dopita, Divíšek - Mikeska, Janecký, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha.

Trenér: Miloš Říha

Osm aktuálních reprezentantů

Na první reprezentační podnik pozvali trenéři národního týmu hned osmičku pardubických borců. Pozvánku obdržel brankář Adam Svoboda, obránce Michal Sýkora a útočníci Ladislav Lubina, Tomáš Blažek, Petr Sýkora, a trojice mladíků Kolář, Koukal, Průcha. V průběhu prvního z turnajů Euro Hockey Tour si naplánovali "perníkáři" přípravný duel se Spartou Praha a dalšího z velkých favoritů na titul smetli 6:2, když se poprvé do střelecké listiny zapsal i Dopita.

Příliš mnoho kohoutů?

Jakmile se na soupisce Pardubic objevil Jiří Dopita, s bleskovou rychlostí se vyrojily spekulaci, zda-li v sobě neukrývá sestava perníkářů až příliš mnoho vůdčích osobností, zda-li se podaří všechny persóny pardubického a českého hokeje naladit na stejnou strunu. Tato otázka zůstává nezodpovězena i pro samotného kouče Miloše Říhu: "Uvidíme, zda se podřídíme jedné osobnosti, nebo to bude pokračovat jako v minulé sezoně, kdy tady nebyl jeden jasný vůdce," řekl pro internetový server idnes.cz. Osobnosti týmu: Michal Sýkora, Otakar Janecký, Ladislav Lubina, Tomáš Blažek, Jiří Dopita.

Vyhlídal dopoval

Pardubický obránce Michael Vyhlídal v Plzni určitě nenastoupí. V jeho těle byla nalezena po zápase se Slavií zakázaná látka a na základě pozitivního vzorku B byla východočeskému obránci pozastavena činnost do konečného rozhodnutí, které spadá do kompetence disciplinární komise APK. Šlo o letos první dopinkový případ. Po Vyhlídalově případu následoval havířovský Martin Lamich, kterému byla provedena dopinková zkouška s pozitivním výsledkem po zápase v Plzni.

Přípravné zápasy Pardubic
Pardubice-Liberec
Liberec-Pardubice
Jihlava-Pardubice
Prostějov-Pardubice
Pardubice-CSKA
Pardubice-Bern
Pardubice-Fribourg
Pardubice-Ženeva
5:3
3:3
1:5
3:2
3:4
5:1
3:1
5:4
Pardubice-Lausanne
Pardubice-Bern
(vítězství v turnaji)
Znojmo-Pardubice
Pardubice-Prostějov
Pardubice-Znojmo
Pardubice-Jihlava
Pardubice-Sparta
4:1
3:2

4:2
7:1
5:2
8:1
6:2


PLZEŇSKÝ ZÁPISNÍK
výsledky hráčské statistiky
aktuální sestava zajímavosti a aktuality

V NOVÉM HÁVU

Léto ve znamení změn prožil plzeňský klub. Bude-li tento způsob léta šťastným ukáže následující sezóna. Nejviditelnější změnou je nový název. Název HC Keramika Plzeň je již minulostí, současnost patří HC Lasselsberger Plzeň.

Nad děním v západočeském klubu již dohlíží nový ředitel, kterým se stal JUDr. Tomáš Král, jenž převzal žezlo po Zdeňku Habrovi. Divoký proud událostí po nástupu nového prezidenta nabral na síle. Klub opustily plzeňské ikony Josef Řezníček (Sparta), Milan Volák (Havířov), kariéru ukončil Ivan Vlček (trenér mládeže), nakročeno zpět měl Radek Duda, vrátili se Pavel Vostřák, Zdeněk Sedlák a Aleš Krátoška. Výrazná změna nastala na postu trenéra, kam přišel pro českého fanouška neznámý Rostislav Čada, asistovat mu bude Miroslav Přerost.

Duda nakonec v klubu, který jej do té doby nejvíce proslavil, nezakotvil, zamířil do Ruska. Poté co do Phoenixu zamířil Jakub Koreis, museli se nový trenéři potýkat s odchodem hned dvou pravých křídel. Nový duet vládců střídačky situaci vyřešil nečekaně. Na pravé křídlo se poprvé v životě na nejvyšší úrovni postavil Dušan Andrašovský, a v přípravě si vydatně zastřílel. Zahanbit se ani v nejmenším nenechal Pavel Vostřák, nejpilnější střelec Plzně v předsezónních zápasech.

Velkých změn ovšem doznaly zadní řady. Vzhledem k fyzickým parametrům nových posil se otvory po odcházejících hráčích podařilo doslova zalít betonem. Jako první si to do Plzně namířil Mario Cartelli (185 cm, 92 kg), za několik týdnů jej napodobil obrovitý Marek Posmyk (196, 103) a posledním byl další majitel titulu mistra ligy Milan Nedoma (185, 101), který tak zvýšil počet stokilových obránců již hned na tři! Dle reprezentačních zkušeností je současná obrana Plzně nejlepší za posledních několik let, Posmyk však zřejmě úvod soutěže nestihne.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA KERAMIKY PLZEŇ:

Barta – Dobroň, Hanzlík, Nedoma, Cartelli, Výborný, Vobořil, Kubeš – Andrašovský, Straka, Sedlák – Vostřák, Krátoška, Matějovský - Dvořák, Hurtaj, Matějovský – Bílek (Kracík), Švík, Důras

Kdo je Rostislav Čada?

Do Švýcarska přicházel jako trenér mládeže. Postupem času se propracoval na místo hlavního kouče A-týmu Ambri-Piotta a dovedl tento tým k vítězství v Kontinentálním poháru. V Česku nepříliš známý kouč je typem výbušného trenéra, který každý zápas náležitě prožívá, charakterově podobný např. Vladimíru Růžičkovi. "Ano, jsou podobní," souhlasně pokyvuje hlavou Marek Posmyk, loňský svěřenec slávistického kouče. Čada je vítězným typem trenéra, který hráče rozhodně nenechává v klidu. "Je rozhodně lepší, když vás trenér burcuje," pochvaluje si způsob koučování nového trenéra jedna z opor Michal Dvořák.

O kom se spekulovalo?

Nejčastěji padalo jméno Martina Štěpánka, mistra světa a loňského svěřence Rostislava Čady v Ambri-Piotta. Zanedlouho fanoušci volali po návratu dalšího mistra světa, tentokrát s již plzeňskou minulostí - Martina Špaňhela. Jak však ozřejmil prezident JUDr. Král na oficiálních internetových stránkách www.hcplzen.cz, byli oba hokejisté nad finanční síly západočeského klubu. "Angažování obou těchto hráč by nás stálo celkem asi osm miliónů korun," upřesnil prezident HC Lasselsberger Plzeň.

Historický úspěch v poháru

Po dvou neúspěšných pokusech o průnik do semifinále letního Tipsport Cupu se tentokrát Plzeňanům podařil postup do boje o finále. I zde se však do třetice stala jejich osudem Sparta Praha, která v Plzni ve výborném utkání, ve kterém měla Plzeň po většinu času převahu, postoupila po samostatných nájezdech do finále. Tomuto utkání přihlížel v poháru rekordní počet 2600 diváků.

Přípravné zápasy Plzně
Litvínov-Plzeň
Chomutov-Plzeň
Plzeň-České Budějovice
Plzeň-Litvínov
České Budějovice-Plzeň
Plzeň-Chomutov
5:4
1:5
3:1
5:2
2:0
5:2
Langnau-Plzeň
Ambri-Piotta-Plzeň
Lugano-Plzeň
Plzeň-Sparta
Plzeň-Kladno
Karlovy Vary-Plzeň
2:5
4:2
2:2
4:5
6:2
2:0


ZÁPAS
VS.

bilance

hráči

statistiky

HISTORICKÁ BILANCE

Tradiční extraligoví účastníci se v dosavadní historii samostatné české nejvyšší soutěže nikdy nepotkali ve vyřazovacích bojích, základní část je svedla proti sobě celkem 38-krát. Ačkoli jsou v lize dlouhodobě úspěšnější Východočeši, vzájemná bilance mluví pro Plzeň:

Celková vzájemná bilance Plzeň vs. Pardubice
38 17 7 14 109:99

Jak to bylo v domácích utkáních Plzně? Poslední vzájemné měření sil mělo pro Plzeň výjimečný význam, šlo o udržení šance na postup do vyřazovacích bojů o titul. Ovšem Východočeši veškeré naděje pohřbily. Vidina nutného tříbodového zisku se začala rozplývat na začátku třetí části, kdy hosté vyrovnali a nakonec utkání dovedli do prodloužení. V něm již zklamaným keramikům vstřelili vítěznou branku a připsali si tak ve svém případě vzácné vítězství v západočeské metropoli.

Perníkářům se totiž v Plzni nedaří. Sice hned v prvním vzájemném zápase úvodní sezóny samostatné ligy vyhráli 3:0 (listopad 1993), další vítězství si připsali až po 14 zápasech v listopadu roku 2001, tedy v loňské sezóně(2:3), což byl zároveň první zápas Richarda Fardy jako hlavního kouče Keramiky Plzeň. Mezi listopadem 1996 a říjnem 2000 sehráli oba soupeři na ledě Plzně sedm utkání, ve kterých perníkáři nedokázali vůbec bodovat.

Bilance Plzeň vs. Pardubice na plzeňském ledě
19 12 4 3 64:37

PLZEŇANÉ PROTI PARDUBICÍM

Michal Straka 10
Pavel Vostřák 9
Milan Volák 8
Tomáš Kucharčík 6
Milan Antoš
Pavel Geffert
Petr Kořínek
5

Ve vzájemných duelech se také čtyřikrát prosadil David Pospíšil a své příspěvky rovnoměrně rozložil mezi oba týmy. Dvě branky vstřelil za Plzeň Pardubicím, dvě za Pardubice Plzni. Ve třetím vzájemném utkání (sezóna 1993/94) se do listiny střelců pardubického týmu v zápase s Plzní zapsal Jiří Šejba! Legendární hráč se nedávno dočkal čestného zavěšení svého dresu v pardubické hale.

STATISTIKY ZÁPASŮ PLZEŇ vs. PARDUBICE

Průměrný počet branek 5.5
Průměrný počet vyloučených 14 (7-7)
Průměrný počet střel 69 (32-37)
Nejrychleji vstřelená branka 1:06 Volák
(10.10.1997)
Nejpozději dosažená branka 59:59 Antoš
(26.9.2000)
Průměrný počet diváků 5 470
- v Plzni 5 703

Nejméně diváků v Pardubicích přišlo na zápas s Plzní v sezóně 1994/95, a to pouhých 1 574, v Plzni v sezóně 1995/96 – 3 100. Nejvyšší návštěva v Pardubicích byla 9 tisíc diváků (sezóna 1997/98), v Plzni v loňské sezóně 7 939.

NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČ

Tento primát drží obránce Aleš Píša – 60 trestných minut. O pouhou jednu minutu zpět je útočník Pardubic Jaroslav Kudrna. O třetí příčku se dělí Josef Řezníček s Davidem Pospíšilem, oba 48. Bývalý plzeňský a pardubický útočník vyinkasoval čtyři minuty již v dresu Pardubic.

HC LASSELSBERGER PLZEŇ – HC PARDUBICE

1. kolo – pátek 12. září 2003 - 17:30 na plzeňském zimním stadionu
Soupeř Plzeňský zápisník Zápas

P l z e ň – Co lze před novou sezónou? Prognózy bývají ošidné, přípravné zápasy jsou jistým vodítkem, ovšem jasnou představu o síle mužstev také nedávají. Ovšem kde se sešla před sezónou mimořádná hokejová kvalita se rozhodně soudit dá. Jedním z takových týmů jsou právě dnešní soupeř HC Lasselsberger Plzeň východočeské Pardubice. Začínat sezónu s jedním z největším favoritů na titul je jistě výhodou. Podobné měření sil je v úvodu sezóny rozhodně přínosné, případný úspěch může dodat potřebné sebevědomí a hrát na konci sezóny třeba i klíčový duel o postup s tak silným týmem je přinejmenším velmi nepříjemné. Stačí vzpomenout na loňský nepovedený ročník, kdy právě Pardubice, pozdější finalista play-off, pohřbily v předposledním kole veškeré naděje Plzně na postup do play-off. Těžko si lze také představit pro fanoušky lepší pozvánku na nový ročník extraligy než duel na domácím ledě se zřejmě největším favoritem na titul, ve svém středu s jednou z největších osobností českého hokeje posledního desetiletí Jiřím Dopitou.


HC PARDUBICE
situace soupeře změny v kádru
předpokládaná sestava zajímavosti a aktuality

KDYŽ NE LETOS, TAK NIKDY?!

Historickou příležitost k zisku nejcennější trofeje mají před sebou reprezentanti východočeského hokeje. Po loňském finále se žádný výraznější odchod nekonal, naopak do klubu s druhým největším rozpočtem v extralize přicházely další posily.

Obranu vyztužil slovenský bek Peter Podhradský, útok posílil Slovinec Tomaž Razingar a bývalý forvard Českých Budějovic František Mrázek. Všechny příchody však zastínil podpis na smlouvě s pardubickým klubem z ruky olympijského vítěze Jiřího Dopity, který se tak po dvou letech vrací do české extraligy.

Na východě Čech se tak podařilo sestavit mimořádně kvalitní tým.Jednotlivé útočné posty doslova praskají pod náporem kvalitních hokejistů, kouč Říha tak má velké, ovšem příjemné starosti.

Roli elitního útoku budou zřejmě dle očekávání plnit Kudrna, Blažek, Lubina. Složení dalších útoků je spíše otazníkem. Místo nezbylo ani na někdejší oporu Plzně Davida Pospíšila, který již obléká dres Třince. Ambiciózní Východočeši v létě jednoduše vše podřídili maximálnímu úspěchu, který jim loni proklouzl doslova mezi prsty.

MOŽNÁ SESTAVA PARDUBIC

Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Podhradský, Pácal, Novotný, Duben, Čáslava, Zábranský - Kudrna, Blažek, Lubina - P. Sýkora, Dopita, Divíšek - Mikeska, Janecký, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha.

Trenér: Miloš Říha

Osm aktuálních reprezentantů

Na první reprezentační podnik pozvali trenéři národního týmu hned osmičku pardubických borců. Pozvánku obdržel brankář Adam Svoboda, obránce Michal Sýkora a útočníci Ladislav Lubina, Tomáš Blažek, Petr Sýkora, a trojice mladíků Kolář, Koukal, Průcha. V průběhu prvního z turnajů Euro Hockey Tour si naplánovali "perníkáři" přípravný duel se Spartou Praha a dalšího z velkých favoritů na titul smetli 6:2, když se poprvé do střelecké listiny zapsal i Dopita.

Příliš mnoho kohoutů?

Jakmile se na soupisce Pardubic objevil Jiří Dopita, s bleskovou rychlostí se vyrojily spekulaci, zda-li v sobě neukrývá sestava perníkářů až příliš mnoho vůdčích osobností, zda-li se podaří všechny persóny pardubického a českého hokeje naladit na stejnou strunu. Tato otázka zůstává nezodpovězena i pro samotného kouče Miloše Říhu: "Uvidíme, zda se podřídíme jedné osobnosti, nebo to bude pokračovat jako v minulé sezoně, kdy tady nebyl jeden jasný vůdce," řekl pro internetový server idnes.cz. Osobnosti týmu: Michal Sýkora, Otakar Janecký, Ladislav Lubina, Tomáš Blažek, Jiří Dopita.

Vyhlídal dopoval

Pardubický obránce Michael Vyhlídal v Plzni určitě nenastoupí. V jeho těle byla nalezena po zápase se Slavií zakázaná látka a na základě pozitivního vzorku B byla východočeskému obránci pozastavena činnost do konečného rozhodnutí, které spadá do kompetence disciplinární komise APK. Šlo o letos první dopinkový případ. Po Vyhlídalově případu následoval havířovský Martin Lamich, kterému byla provedena dopinková zkouška s pozitivním výsledkem po zápase v Plzni.

Přípravné zápasy Pardubic
Pardubice-Liberec
Liberec-Pardubice
Jihlava-Pardubice
Prostějov-Pardubice
Pardubice-CSKA
Pardubice-Bern
Pardubice-Fribourg
Pardubice-Ženeva
5:3
3:3
1:5
3:2
3:4
5:1
3:1
5:4
Pardubice-Lausanne
Pardubice-Bern
(vítězství v turnaji)
Znojmo-Pardubice
Pardubice-Prostějov
Pardubice-Znojmo
Pardubice-Jihlava
Pardubice-Sparta
4:1
3:2

4:2
7:1
5:2
8:1
6:2


PLZEŇSKÝ ZÁPISNÍK
výsledky hráčské statistiky
aktuální sestava zajímavosti a aktuality

V NOVÉM HÁVU

Léto ve znamení změn prožil plzeňský klub. Bude-li tento způsob léta šťastným ukáže následující sezóna. Nejviditelnější změnou je nový název. Název HC Keramika Plzeň je již minulostí, současnost patří HC Lasselsberger Plzeň.

Nad děním v západočeském klubu již dohlíží nový ředitel, kterým se stal JUDr. Tomáš Král, jenž převzal žezlo po Zdeňku Habrovi. Divoký proud událostí po nástupu nového prezidenta nabral na síle. Klub opustily plzeňské ikony Josef Řezníček (Sparta), Milan Volák (Havířov), kariéru ukončil Ivan Vlček (trenér mládeže), nakročeno zpět měl Radek Duda, vrátili se Pavel Vostřák, Zdeněk Sedlák a Aleš Krátoška. Výrazná změna nastala na postu trenéra, kam přišel pro českého fanouška neznámý Rostislav Čada, asistovat mu bude Miroslav Přerost.

Duda nakonec v klubu, který jej do té doby nejvíce proslavil, nezakotvil, zamířil do Ruska. Poté co do Phoenixu zamířil Jakub Koreis, museli se nový trenéři potýkat s odchodem hned dvou pravých křídel. Nový duet vládců střídačky situaci vyřešil nečekaně. Na pravé křídlo se poprvé v životě na nejvyšší úrovni postavil Dušan Andrašovský, a v přípravě si vydatně zastřílel. Zahanbit se ani v nejmenším nenechal Pavel Vostřák, nejpilnější střelec Plzně v předsezónních zápasech.

Velkých změn ovšem doznaly zadní řady. Vzhledem k fyzickým parametrům nových posil se otvory po odcházejících hráčích podařilo doslova zalít betonem. Jako první si to do Plzně namířil Mario Cartelli (185 cm, 92 kg), za několik týdnů jej napodobil obrovitý Marek Posmyk (196, 103) a posledním byl další majitel titulu mistra ligy Milan Nedoma (185, 101), který tak zvýšil počet stokilových obránců již hned na tři! Dle reprezentačních zkušeností je současná obrana Plzně nejlepší za posledních několik let, Posmyk však zřejmě úvod soutěže nestihne.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA KERAMIKY PLZEŇ:

Barta – Dobroň, Hanzlík, Nedoma, Cartelli, Výborný, Vobořil, Kubeš – Andrašovský, Straka, Sedlák – Vostřák, Krátoška, Matějovský - Dvořák, Hurtaj, Matějovský – Bílek (Kracík), Švík, Důras

Kdo je Rostislav Čada?

Do Švýcarska přicházel jako trenér mládeže. Postupem času se propracoval na místo hlavního kouče A-týmu Ambri-Piotta a dovedl tento tým k vítězství v Kontinentálním poháru. V Česku nepříliš známý kouč je typem výbušného trenéra, který každý zápas náležitě prožívá, charakterově podobný např. Vladimíru Růžičkovi. "Ano, jsou podobní," souhlasně pokyvuje hlavou Marek Posmyk, loňský svěřenec slávistického kouče. Čada je vítězným typem trenéra, který hráče rozhodně nenechává v klidu. "Je rozhodně lepší, když vás trenér burcuje," pochvaluje si způsob koučování nového trenéra jedna z opor Michal Dvořák.

O kom se spekulovalo?

Nejčastěji padalo jméno Martina Štěpánka, mistra světa a loňského svěřence Rostislava Čady v Ambri-Piotta. Zanedlouho fanoušci volali po návratu dalšího mistra světa, tentokrát s již plzeňskou minulostí - Martina Špaňhela. Jak však ozřejmil prezident JUDr. Král na oficiálních internetových stránkách www.hcplzen.cz, byli oba hokejisté nad finanční síly západočeského klubu. "Angažování obou těchto hráč by nás stálo celkem asi osm miliónů korun," upřesnil prezident HC Lasselsberger Plzeň.

Historický úspěch v poháru

Po dvou neúspěšných pokusech o průnik do semifinále letního Tipsport Cupu se tentokrát Plzeňanům podařil postup do boje o finále. I zde se však do třetice stala jejich osudem Sparta Praha, která v Plzni ve výborném utkání, ve kterém měla Plzeň po většinu času převahu, postoupila po samostatných nájezdech do finále. Tomuto utkání přihlížel v poháru rekordní počet 2600 diváků.

Přípravné zápasy Plzně
Litvínov-Plzeň
Chomutov-Plzeň
Plzeň-České Budějovice
Plzeň-Litvínov
České Budějovice-Plzeň
Plzeň-Chomutov
5:4
1:5
3:1
5:2
2:0
5:2
Langnau-Plzeň
Ambri-Piotta-Plzeň
Lugano-Plzeň
Plzeň-Sparta
Plzeň-Kladno
Karlovy Vary-Plzeň
2:5
4:2
2:2
4:5
6:2
2:0


ZÁPAS
VS.

bilance

hráči

statistiky

HISTORICKÁ BILANCE

Tradiční extraligoví účastníci se v dosavadní historii samostatné české nejvyšší soutěže nikdy nepotkali ve vyřazovacích bojích, základní část je svedla proti sobě celkem 38-krát. Ačkoli jsou v lize dlouhodobě úspěšnější Východočeši, vzájemná bilance mluví pro Plzeň:

Celková vzájemná bilance Plzeň vs. Pardubice
38 17 7 14 109:99

Jak to bylo v domácích utkáních Plzně? Poslední vzájemné měření sil mělo pro Plzeň výjimečný význam, šlo o udržení šance na postup do vyřazovacích bojů o titul. Ovšem Východočeši veškeré naděje pohřbily. Vidina nutného tříbodového zisku se začala rozplývat na začátku třetí části, kdy hosté vyrovnali a nakonec utkání dovedli do prodloužení. V něm již zklamaným keramikům vstřelili vítěznou branku a připsali si tak ve svém případě vzácné vítězství v západočeské metropoli.

Perníkářům se totiž v Plzni nedaří. Sice hned v prvním vzájemném zápase úvodní sezóny samostatné ligy vyhráli 3:0 (listopad 1993), další vítězství si připsali až po 14 zápasech v listopadu roku 2001, tedy v loňské sezóně(2:3), což byl zároveň první zápas Richarda Fardy jako hlavního kouče Keramiky Plzeň. Mezi listopadem 1996 a říjnem 2000 sehráli oba soupeři na ledě Plzně sedm utkání, ve kterých perníkáři nedokázali vůbec bodovat.

Bilance Plzeň vs. Pardubice na plzeňském ledě
19 12 4 3 64:37

PLZEŇANÉ PROTI PARDUBICÍM

Michal Straka 10
Pavel Vostřák 9
Milan Volák 8
Tomáš Kucharčík 6
Milan Antoš
Pavel Geffert
Petr Kořínek
5

Ve vzájemných duelech se také čtyřikrát prosadil David Pospíšil a své příspěvky rovnoměrně rozložil mezi oba týmy. Dvě branky vstřelil za Plzeň Pardubicím, dvě za Pardubice Plzni. Ve třetím vzájemném utkání (sezóna 1993/94) se do listiny střelců pardubického týmu v zápase s Plzní zapsal Jiří Šejba! Legendární hráč se nedávno dočkal čestného zavěšení svého dresu v pardubické hale.

STATISTIKY ZÁPASŮ PLZEŇ vs. PARDUBICE

Průměrný počet branek 5.5
Průměrný počet vyloučených 14 (7-7)
Průměrný počet střel 69 (32-37)
Nejrychleji vstřelená branka 1:06 Volák
(10.10.1997)
Nejpozději dosažená branka 59:59 Antoš
(26.9.2000)
Průměrný počet diváků 5 470
- v Plzni 5 703

Nejméně diváků v Pardubicích přišlo na zápas s Plzní v sezóně 1994/95, a to pouhých 1 574, v Plzni v sezóně 1995/96 – 3 100. Nejvyšší návštěva v Pardubicích byla 9 tisíc diváků (sezóna 1997/98), v Plzni v loňské sezóně 7 939.

NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČ

Tento primát drží obránce Aleš Píša – 60 trestných minut. O pouhou jednu minutu zpět je útočník Pardubic Jaroslav Kudrna. O třetí příčku se dělí Josef Řezníček s Davidem Pospíšilem, oba 48. Bývalý plzeňský a pardubický útočník vyinkasoval čtyři minuty již v dresu Pardubic.