S odhodláním získat první body na hřiště soupeře

P l z e ň - Do boje o zlomení série neúspěchů pošlou trenéři Lasselsbergeru pozměněnou sestavu. Proti Slavii Praha se do hry nezapojí obránci Marek Posmyk, Milan Nedoma a útočníci Dušan Andrašovský s Pavlem Vostřákem. Plzeň nastoupí se čtyřmi útoky a jasným cílem, neopouštět Eden se svěšenou hlavou! To se však již čtyři roky nedaří.

Absence dvou zkušených útočníků přiměla vedení k jednání s Berounem o možnosti startu Václava Eiselta. Explzeňský útočník se tak na zápas se Slavií objeví v sestavě Plzně! V současnosti tahoun berounských Medvědů se postaví do útoku s Krátoškou a Sedlákem. Ani další útoky nezůstanou přirozeně beze změn. Do obrany naopak mohou trenéři počítat s Mario Cartelli.

Sestava Plzně:

Barta - Dobroň, Hanzlík, Vobořil, Výborný, Cartelli, Dobrovolný - Dvořák, Straka, Pospíšil - Eiselt, Krátoška, Sedlák - Adamský, Hurtaj, Matějovský - Bílek, Švík, Důras.

Poslední zápasy nedopadly podle představ, ovšem Slavie je na tom ještě hůře, což ostře kontrastuje s její pozicí obhájce mistrovského titulu. Slávisté na své první vítězství stále čekají, trenér Růžička se všemožně snaží oživit kádr. Zpět do Nitry poslal útočníka Chrenka, kterého vystřídal střední útočník Stanislav Gron, který loni hrál za Vítkovice. Slavia bude postrádat pouze zraněné obránce Kučeru a Schneidera.

Duel je zajímavý hned z několika stran. Slávisté mohou zlomit nepříznivou bilanci, neboť v prvních dvou zápasech nedokázali na svém hřišti vyhrát. Plzeň zase nedokázala v prvních dvou zápasech na hřišti soupeře bodovat. Kdo zlomí právě tu svoji nepříznivou sérii? To ukáže páteční duel, který začíná v 18 hodin v Edenu, a na který pořádá fanclub HC Lasselsberger Plzeň autobusový zájezd. Více informací v aktualitách na hlavní stránce.

Slovo "vítězství" je pro Plzeň na Slavii již dlouho tabu. Posledního plného bodového zisku dosáhli tehdejší keramici v 5. kole bronzového ročníku 1999/00 (0:3)! Ani jeden z tehdy úspěšných střelců již v Plzni nepůsobí. Milan Antoš, který vstřelil tzv. technický gól dokonce působí v týmu pátečního soupeře Lasselsbergeru.

vs. HC Lasselsberger Plzeň HC Slavia Praha
Týmy
Postavení v tabulce 9. 13.
Skóre 12:13 7:14
Výhry 2 0
Remízy 0 1
Prohry 3 4
Body 6 2
Hráči
Nejproduktivnější hráč Vostřák - 4 (1+3) Sup - 3 (3+0)
Nejlepší střelec Hurtaj – 2 Sup – 3
Nejvíce trestných minut Cartelli - 8 Čermák - 12
Nejlepší +/- Krátoška - 3 Hruška - 1
Brankáři Barta - 93,30 % Pinc - 91,57 %

Sestava Slavie z minulého kola

Slavia Praha: Málek - Pojkar, Novák, Droppa, Kolařík, Graňák, Kuntoš, Staněk - Čermák, Martinec, Sup - Fadrný, Beránek, Antoš - Hruška, Klepiš, Tomica - Šaffer, Kopecký, Dlouhý - Červenka.

Do středu třetího útoku by se měl postavit již zmiňovaný Gron. Slávisté pro páteční duel s Plzní nemohou počítat s Petrem Kadlecem, jehož návrat ze zámoří je však již jistou věcí.