Petr Kodýtek

Sparta má komplexní tým, nesmíme se zaleknout a jít do zápasu po hlavě, burcuje Petr Kodýtek

Na Škodovku čeká třetí venkovní duel v aktuální sezóně. Indiáni se tentokrát vydají do Prahy, kde se v neděli netradičně od 13 hodin utkají s místní Spartou. Další zápas na ledě silného soupeře vyhlíží útočník Petr Kodýtek.

Oproti většině ostatních týmů odehráli modrobílí zápas 4. kola proti Mladé Boleslavi již ve čtvrtek, pro přípravu na další víkendový mač tak získali o jeden den navíc. „Zápasy jdou hodně rychle za sebou, my jsme se vydali tou cestou, že pár kluků dostalo trochu volnější program. Ti ostatní, kteří šli na led, měli trénink na vyježdění. Potom jsme se potkali v posilovně,“ popisuje Petr Kodýtek, asistent kapitána.

Útočník s 88 na zádech působí v plzeňském A mužstvu několikátou sezónu, také pro něj je start do aktuální sezóny náročný. Velký bojovník však věří, že přijde zlepšení, on sám ještě několik minut po skončení sobotního tréninku piloval střelbu. „Na začátku soutěže jsme dostali těžké soupeře, teď jedeme na Spartu, to bude zase něco trochu jiného. Musíme se zaměřit na zakončení a také na to, abychom venku předváděli stejný hokej jako doma. Zlepšit nasazení, bojovnost, obzvlášť právě v utkání na Spartě. Tam to bude o tom, kdo bude víc bojovat,“ popisuje Kodýtek.

Spartu měli fanoušci možnost vidět jak v duelech Champions Hockey League, tak i ve dvou zápasech Tipsport extraligy. Pražané nejprve uspěli na ledě silných Pardubic, v pátek ve vyhroceném utkání však doma inkasovali sedm branek od Třince. Jisté je, že na indiány čeká klub s nabušeným kádrem. „Mají kvalitu na hokejce, hráče, kteří umějí hrát skvěle s pukem. Také letos notně posílili, přivedli hodně šikovné hráče, bude to znát i na přesilovkách, ale mají to, myslím si, dobře vyvážené i na oslabení. Sparta má zkrátka hodně komplexní tým, my se ale nesmíme zaleknout a jít do zápasu po hlavě,“ jasně hlásí Petr Kodýtek.

Duel v O2 areně bude rozehrán krátce po nedělním obědě, start je stanoven na 13:00. Kromě netradičního času na modrobílé čeká také třaskavá atmosféra v hledišti, která bude doléhat i k ledu. „Pro mě je to docela zvláštní, že se hraje hned takhle zkraje odpoledne. Ale třeba nám to prospěje. Na Spartě je to vždycky hukot, musíme se dobře připravit v hlavách, soustředit se jen na utkání. A na náš výkon,“ zakončuje Petr Kodýtek.