Preview 7. kolo

Indiáni se z válečné stezky vracejí domů, přilétá Kometa!

Škodováci se po dvou utkáních v cizích prériích vracejí před své fanoušky, nad jejich oblohou přelétne brněnská Kometa.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
24. září 2021
7. kolo Tipsport extraligy

Vloni se mezi oběma soupeři zcela zpřetrhala zavedená tradice od roku 2018, ve které ve vzájemných duelech vždy vítězili domácí. Naopak v minulé sezóně se pokaždé radovali hosté, vše odstartovala kanonáda indiánů na jihu Moravy 7:3, na stejném místě se radovali Západočeši ještě i 3:2 v prodloužení. Kometa kontrovala úspěšnými nájezdy na led Škody 1:0 a 2:1.

Z tábora soupeře

Kometě loňský extraligový ročník příliš nevyšel, obsadila po základní části až devátou příčku, na páté indiány ztratila osmnáct bodů. Ovšem reputaci si vylepšila ve vyřazovacích bojích, když nejprve v předkole přetlačila na maximální počet utkání Vítkovice. A to i navzdory faktu, že prohrávala 0:2 na utkání. Ve čtvrtfinále již ovšem byl nad síly pozdější mistr z Třince v poměru 0:4 na zápasy.

Tým na jaře převzal Jiří Kalous, na pomoc mu přispchali Radovan Pavlík z Liberece, Marek Ďaloga z Pardubic, explzeňský Martin Dočekal, Alexandre Mallet z Vítkovic, Vladimír Roth ze Švýcarska, Andrej Kollár z Nitry, Matej Tomek z celku Kalpa Kuopio, Michal Krištof z Kärpät Oulu, Marcel Haščák z Popradu a Brandon Magee z Rapid City Rush.

Naopak skončil Michal Barinka, Jakub Valský patří Motoru, Petr Zámorský zamířil do Švédska, Peter Trška do Zlína, Dávid Bondra do Bratislavy, Jakub Klepiš do Liberce, Vojtěch Němec do Znojma a Peter Schneider do Salcburku.

Nově seskládaný kádr v přípravě stihl sedm utkání a pouze jednou nevyhrál. Bylo to hned na úvod, kdy v Třebíči byl kvůli fanouškům Brna, kteří odpálili dýmovnice, duel v závěru předčasně ukončen za stavu 3:3. Poté se již doma muselo sklonit Znojmo 4:6, Třinec 0:7, dvakrát Zlín (1:3 a 3:4) a stejně tak i Olomouc (2:3 v nájezdech a 1:2). V samotné Tipsport extralize přišel na úvod nezdar 3:4 v Karlových Varech, následovaný výhrou 3:2 v prodloužení se Zlínem a porážkou 1:5 v Mladé Boleslavi. Naposledy Brno zvítězilo 3:2 s Pardubicemi a stejným výsledkem v prodloužení v Třinci.


Výsledky posledních zápasů

Motor České Budějovice 3
HC Škoda Plzeň 4p
(0:0, 2:3, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Vondrka (Valský), 25. Vondrka, 46. Vondrka (Abdul) – 21. Jiříček (Mertl), 36. Blomstrand (Čerešňák, Dzierkals), 40. M. Lang (Kvasnička), 61. Kodýtek (Čerešňák).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, J. Kindl (C), Kvasnička, L. Kaňák – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.


HC Oceláři Třinec 2
HC Kometa Brno 3p
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 26. Martin Růžička (M. Doudera, Hrňa) – 28. L. Horký (Krištof, Vincour), 45. Zaťovič (Mueller, Roth), 63. Bartejs (Rákos).
HC Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), D. Mikyska, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Dočekal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.