Ohlasy 7. kolo

Chce to udržet koncentraci po celý zápas a hrát jednoduchý hokej, má jasno Jan Schleiss

Zápasy s Kometou mívají grády a ne jinak tomu bylo i dnes. Škodovka vedla dvakrát o tři góly, Kometa poté zápas zcela otočila, aby indiáni při závěrečné power play poslali zápas do prodloužení. Bonusový bod nakonec brali hosté. Dvěma góly se dnes zaskvěl navrátilec z Vítkovic Jan Schleiss. Celkově to byla jeho třetí a čtvrtá trefa v sezóně.

Sedmé kolo nabídlo v souboji Plzně s Kometou rovnou jedenáct gólů. Indiáni vedli již o tři branky, poté byli rádi alespoň za jeden bod. Jak samotné utkání viděl Jan Schleiss? „V první třetině jsme hráli skvěle a Kometa neměla vůbec nic. Do poloviny zápasu jsme se dostali zpět na tříbrankový náskok, následně jsme ale ze zápasu udělali úplně zbytečně blamáž. Ke konci zápasu jsme měli obrovskou kliku, kdy nám darovali puk a máme z utkání jeden bod,“ hodnotí duel Schleiss.

Sám hráč dokázal dvakrát dostal puk za záda brankáře Tomka. V sedmnácté minutě měli hosté obrovskou šanci, ovšem Pavláta neprostřelili, zato o třináct vteřin později Schleiss zužitkoval skvělý pas Petra Kodýtka. „U prvního gólu sehrál Matyáš Kantner výborný souboj na modré čáře. To je přesně ta černá práce, kterou moc lidí nevidí. Kody mi to poté přesně nahrál a já to trefil.“ Pět minut po startu prostředního dějství plzeňský hráč zvyšoval již na rozdíl tří branek, navíc svou brankou vyhnal brankáře Komety z brány. „U druhého gólu Kometa špatně přečíslila hráče v rohu, kluci to dali dobře nahoru a David Jiříček na mě posunul puk a zase to tam propadlo. Za trefy jsem určitě rád, chtělo by to tak pokračovat,“ říká na svou adresu plzeňský odchovanec.

Škodovka měla zápas výborně rozehraný, leč má pouze bod. Co je potřeba zlepšit do dalších duelů, aby se podobný scénář již neopakoval? „Chtělo by to udržet koncentraci po celý zápas. Kdo dneska zápas viděl, tak musí dát za pravdu, že Kometa dlouho neměla žádnou šanci. Já ale nechci být zbytečně jen negativní, protože pak bych takový byl i na ostatní a negativní budeme všichni, což je nejhorší, co může být. Odrazil bych se od pozitivních věcí, chyby v zápase samozřejmě byly a my o nich víme. Když hrajeme jednoduchý hokej, tak jsme nahoře. Poté ale od toho ustoupíme, což nevím sám proč a z toho pak pramení ty naše chyby. Chce to pořád držet stejný výkon,“ má jasno hráč s číslem 84 na zádech.

V rozhodující disciplíně zvané samostatné nájezdy už se domácím vůbec nedařilo. Brankáře soupeře nepřekonali ani jednou a o držiteli bonusového bodu tak rozhodla jediná trefa, to když Luboš Horký prostřelil Pavláta mezi betony. „Kdyby tam zůstal ten první gólman, možná by byly nájezdy jiné, nicméně takhle už to byl pouze odraz té druhé části zápasu. My jsme rádi alespoň za bod, protože jsme vyrovnali dvě vteřiny před koncem, kdy se nám to zase poštěstí. Nájezdy už jsou vabank,“ říká závěrem dvougólový Jan Schleiss.