Ohlasy 12. kolo

Dneska si vše sedlo, říká po bitvě s Rytíři pětibodový Peter Čerešňák

Velmi povedené utkání prožil Peter Čerešňák, který proti Kladnu zaznamenal hned pět bodů. I díky jeho příspěvku plzeňští hokejisté porazili Rytíře z Kladna na jeho ledě vysoko 8:1.

Utkání začalo pro hosty dobře. Plzeň se ujala vedení, leč Rytíři svou kůži jen tak zadarmo nedali. „Kladno bylo nepříjemné, hlavně v první třetině. Prvních deset minut jsme hráli dobře, nicméně ve druhé polovině nás dostali pod tlak. Měli tam šance a mohli zápas navíc otočit. Od druhé třetiny už jsme kontrolovali hru, spadly nám tam nějaké branky, což nám pomohlo,“ říká Peter Čerešňák.

Západočechy poslal do vedení právě plzeňský obránce, který se následně dokázal prosadit ještě jednou. Navrch přidal rovnou tři asistence. Pamatuje slovenský reprezentant na něco podobného? „Nepamatuji. V extralize určitě ne. Možná naposledy někdy v dorostu či juniorce. Dříve jsem totiž hrál na pozici útočníka, takže někdy dávno se mi něco podobného možná povedlo,“ dodává s lehkým úsměvem.

Samotný hráč přiznává, že ho branky potěšily. „Jsem za góly hrozně rád, snad to tak bude pokračovat. Obecně jsem rád za každý bod, nicméně důležitější pro mě jsou tři body, které potřebujeme. Stále je začátek soutěže. Musíme bodovat hlavně se soupeři pod námi. V nedělí hrajeme doma proti Zlínu, máme se od čeho odrazit.“ Plzeň se dnes hned pětkrát dokázala prosadit z přesilové hry. „Dneska si vše sedlo. Nebyly to žádné nacvičené situace. Bylo to většinou hned po vjezdu do třetiny, útočníci se toho dobře ujali, všechno to byly výborné střely. Jsme moc rádi, že nám to tam dnes napadalo,“ říká plzeňský obránce.

Proti Kladnu hned trojice hráčů vstřelila dvě branky. Krom Čerešňáka dvakrát rozvlnili síť také Petr Kodýtek a Michal Bulíř. Navíc Gustaf Thorell zaznamenal k jedné brance hned tři asistence. „Jsem rád, že naše hra nestojí na jednom muži. Máme vícero hráčů, kteří za to umějí vzít. Poslední roky to tu tahal Milan Gulaš sám, tentokrát je situace jiná.“ Po horším startu do nového ročníku se indiáni zvedají, dnes zaznamenali již čtvrtou tříbodovou výhry v řadě. „Start sezóny nebyl dobrý, přišlo deset nových hráčů, takže to chtělo nějaký čas, než si to vše sedne. Jsme rádi, že se zvedáme a tabulkou jdeme výš,“ říká závěrem Peter Čerešňák.