Ohlasy 18. kolo

Proti Olomouci je první gól hrozně důležitý, má jasno Petr Kodýtek

S Olomoucí to nikdy nebývají lehké zápasy, většinou se hraje vždy úmorná bitva, dnes to byla ovšem jiná písnička. Škodovka se do svého soupeře zakousla již od první minuty a výsledkem toho je přesvědčivá výhra o pět branek. Jednu z nich vstřelil i Petr Kodýtek, který se mimo jiné potkával hodně času na ledě s formací Davida Krejčího.

Utkání začalo pro modrobílé barvy skvěle, hned po pár vteřinách tahal Sedláček puk ze své sítě a plzeňské šály se mohly poprvé roztočit nad hlavami fanoušků. „Dneska to nebyla taková Olomouc, na jakou jsme zvyklí. Čekali jsme, že budou hodně bránit, což se nestalo. Myslím, že ten první gól nám hodně pomohl, oni následně hru trošku otevřeli a jenom nebránili. Za mě strašně důležitý okamžik v zápase, proti takovému soupeři je první gól hrozně důležitý,“ má jasno Petr Kodýtek.

Indiáni měli i následně hodně šancí, zdvojnásobit vedení se jim ale povedlo až díky skvělé střele právě Kodýtka, který vymetl všechny pavučiny v bližším horním rohu. „První má myšlenka byla taková, že budu přihrávat, nicméně poté jsem na druhé straně Filipa Suchého vůbec neviděl, takže jsem se rozhodl pro střelu a naštěstí to tam padlo. Za ten gól jsem hrozně rád,“ popisuje svou čtvrtou trefu v sezóně.


Kladno má Jágra, Olomouc letos Davida Krejčího. A právě proti jeho formaci si dnes hodně zahrál plzeňský malý šikula. Byl to záměr? „Nevím o tom, trenéři před zápasem nic neříkali. Vyplynulo to ze hry, že jsme většinou my šli na jejich formaci a rozhodně to nebylo jednoduché.“ Letos se proti hostům z Moravy Plzeň utkala podruhé a na rozdíl od úvodního dějství se hvězda soupeře prosadit nedokázala. Sám Kodýtek má na Krejčího jen samá slova chvály. „Již v první třetině si mě David Krejčí krásně obhodil na modré čáře, je velká radost se na něj dívat. On je někde jinde, než ostatní hráči v extralize. Já jsem jenom rád, že si proti němu můžu zahrát nebo s ním stát na buly. Pro mě je to velká zkušenost,“ hlásí hráč s číslem osmdesátosm na zádech.

Na dnešní duel si do LOGSPEED CZ Arény našlo cestu pouze 2852 diváků. Jak samotný hráč přiznává, návštěvnost domácích zápasů ho nenechává chladným. „Já si myslím, že to v celém týmu mrzí každého, ale my hrajeme hokej a tyhle věci asi neovlivníme. Naše práce je odvést co nejlepší výkon na ledě a budeme doufat, že se to v dalších zápasech změní. Vždycky jsme rádi, když přijde co nejvíce lidí, nicméně otázka kolem návštěvnosti je asi na někoho jiného než na hráče.

Zápasem s Olomoucí zakončila Škoda sérii čtyř domácích zápasů a po těchto duelech si Plzeň do tabulky připsala devět bodů. „Doma by se mělo vyhrávat, zvlášť když to byli tak těžcí soupeři. Jsme rádi, že většinu těch zápasů jsme vyhráli a teď se na to budeme snažit navázat venku. Je potřeba, abychom si naší herní pohodu přenesli i do dalších duelů,“ přeje si Petr Kodýtek.

Foto: Marek Švamberg