Ohlasy 10. kolo

Vítězství je důležité, v pátek na něj musíme navázat, říká Vladimír Kremláček

První zápas po reprezentační pauze a první letošní utkání na ledě Vítkovic, ze kterého si indiáni odváží tři body.

Po reprezentační pauze se indiáni letos poprvé představili na ledě Vítkovic a hned si odvezli všechny tři body. „Vítězství je určitě důležité, teď před pauzou jsme třikrát prohráli, body jsme potřebovali a v pátek musíme navázat,“ říká obránce Vladimír Kremláček. Zápas byl velmi vyrovnaný, rozhodl až závěr třetí třetiny. „Rozhodující moment byl gól v přesilové hře, to nás povzbudilo, potom jsme do toho dali všechno a udrželi jsme to,“ dodává plzeňský odchovanec.

Do Tipsport extraligy se z Finska vrátil Dominik Lakatoš, poprvé nastoupil právě dnes proti Škodě. „Je to důrazný hráč, dávali jsme si na něj pozor hlavně v přesilových hrách,“ praví Kremláček. Na konci utkání od něj dostal i pár hitů: „Je to tvrdý hráč, ale byli jsme na to připraveni.“

Devatenáctiletý plzeňský obránce si připsal první extraligový bod a čeká ho příspěvek do pokladny. „Uvidíme, jak se dohodnou pokladníci, ale určitě tam něco přijde,“ říká s úsměvem na tváři.

Vladimír je dalším odchovancem, který nastupuje v nejvyšší soutěži. „Je to pro mě obrovská zkušenost hrát po boku Dominika Graňáka a Petera Čerešňáka, mám si toho hodně co vzít. Každý zápas se toho učím víc a víc,“ říká. V závěru zápasu si zase zahrál s Davidem Jiříčkem: „Trenéři se rozhodli nás dát spolu, myslím, že jsme to zvládli docela dobře.“ A jaké dostávají mladíci pokyny od trenérů? „Hrát jednoduše, nenakládat si toho na sebe moc, dovolit si víc můžeme časem až budeme mít větší icetime.“ Motivací pro mladé hráče je i reprezentant David Jiříček. „Pro všechny kluky je to obrovská motivace. Vidí, že ti hráči dostávají prostor, takže chtějí makat každý den a do A týmu se může podívat kdokoliv,“ uzavírá Vladimír Kremláček.

Foto: Petr Kotala