Preview 31. kolo

Škoda vstupuje do druhé poloviny základní části, představí se na Dynamu!

Základní část Tipsport extraligy se přelévá do své druhé poloviny a Škoda míří tam, kde téměř přesně na den před třemi měsíci vše odstartovala - do Pardubic.


HC DYNAMO PARDUBICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

enteria arena, Pardubice
7. prosince 2021
31. kolo Tipsport extraligy

Již téměř tři roky ve vzájemných duelech obou soupeřů platí rčení: Můj dům - můj hrad. Rovných deset posledních zápasů Plzně a Pardubic vždy ovládl domácí tým, dvakrát indiáni uloupili na ledě Východočechů alespoň bod. Stejně tomu tak bylo i letos, modrobílí své prérie ochránili při skóre 3:2, naopak Dynamo zvítězilo 4:0. Výhra hostujícího celku se tak datuje až do února roku 2019, kdy Škoda dominovala v Pardubicích 8:3.


Z tábora soupeře

Dynamo vloni do Tipsport extraligy vstoupilo hrůzostrašně, když v úvodních deseti zápasech pouze jednou vybojovalo tříbodové vítězství. Následovalo však zlepšení a celková sedmá pozice, dvě příčky za Plzní s desetibodovou ztrátou. Letos je umístění ještě lepší, aktuálně se mužstvo nachází na třetí pozici a pouze jednou se stalo, že by nebodovalo dvakrát v řadě. Naposledy loupilo ve Zlíně 4:1 a navázalo na úspěchy s Třincem 6:3 a z Olomouce 4:1. „Nebylo to ideální, ale pak jsme se do toho dostali. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ze kterých jsme vytěžili góly,“ řekl dvacetiletý autor dvou z nich Ondřej Rohlík pro klubový web po posledním kole.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Robert Říčka, který se svými sedmnácti góly vévodí zároveň všem střelcům v celé soutěži. K tomu dvaatřicetiletý exsparťan přidal deset asistencí a uzavírá tak TOP 10 bodování celé soutěže. Vloni v dresu Pražanů za celou základní část posbíral o dva body méně. V zádech má Davida Ciencialu (5+18) a Kanaďana Anthony Camaru (10+9). Mezi třemi tyčemi svádí velký souboj Dominik Frodl s Milanem Kloučkem, který lépe vyznívá pro explzeňského gólmana. Ten odchytal o něco více zápasů a i úspěšnost zákroků vytáhl kousíček výše - 91,99%.

Přesilové hry Východočechů jsou těsně před těmi plzeňskými a po třineckých nejproduktivnější v celé soutěži, hra v oslabení je po Škodě opět druhá nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je pátá, stejně tak ta zblokovaných střel. Nejhůře je na tom tak hra do těla, celkový počet rozdaných hitů je až desátý nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 3
HC Energie Karlovy Vary 2
(1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Jiříček, 21. Dzierkals (J. Dufek, Mertl), 48. Schleiss (Čerešňák, Bulíř) – 33. Kulich (Flek), 52. Černoch (Immo, T. Rachůnek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, Graňák – Dzierkals, Mertl (A), J. Dufek – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – M. Lang, F. Přikryl.


PSG Berani Zlín 1
HC Dynamo Pardubice 4
(0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 42. Kubiš (Sedláček, Köhler) – 17. Camara (Cienciala, Musil), 28. Rohlík (Anděl, Mikuš), 38. Rohlík (Paulovič, Zdráhal), 57. Nakládal (Říčka, Blümel).
HC Dynamo Pardubice: Klouček – Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Zdráhal – Paulovič, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Hecl – Pochobradský, Anděl, Rohlík.